söndag, maj 19, 2013

Lördag med musik och Zoobesök

Igår lördag, började dagen med en konsert med Bari Koral och hennes band. Som alltid väldigt uppskattat. Den här gången fick barnen komma upp på scenen ett par gånger under konserten också. Plus att de fick både tårta och partyhattar eftersom temat för konserten var Birthday Party. Det var M som tog Lill-Skruttan till konserten medan jag var hemma för att förbereda lite inför vår planerade picknick.

Fullt ös
Två glada tjejer efter konserten

Efter konserten bar det iväg mot Central Park

Tjejmaffian...

Tjejsnack

Efter att vi dukat upp vår matsäck i en av lekparkerna i Central Park började det såklart droppa från himlen. Plötsligt kändes det väldigt mycket som svenskt midsommarväder... Ingen ösregn utan lite sådär smått. Vi kunde äta vår picknick och ungarna lekte i parken ett bra tag men efter en stund packade vi ändå ihop och promenerade till Central Park Zoo.


Stora hjälper småBjörnen sover björnen sover...

Vi hade även tur att få se ena snöleoparden på riktigt nära håll!

Så vacker!

Det blev en heldag ute. Vi tog bussen hem och var nog alla tre rätt trötta när vi väl kom hem vid 18-tiden på kvällen. Men det hade varit en bra dag! 

Idag söndag, har vädret varit helgrått med regn regn och åter regn. Vi har haft en betydligt lugnare dag än igår. En tur till Costco och Target för veckohandling. Sedan när vi kom hem spontanbjöd vi våra svenska vänner i huset på fika. Kollade på Hockey-VM med ett halvt öga i bakgrunden och hade en väldigt mysig och trevlig eftermiddagsika ihop. Jag har en sådan där riktig söndagskänsla idag faktiskt. Troligen lite beroende på vädret också. Men det är inte en så dum känsla tycker jag. Ett lite lugnare tempo. Och en föraning av den kommande veckan. Jag tycker det kan kännas riktigt skönt.

9 kommentarer:

Lotta i USA sa...

Central Park Zoo är så fint! Denna park...alltid så härlig.
Idag har det verkligen varit söndagskänsla men helt ok.
Äter godis o ser på Netflix just nu ;)

Fina bilder från igår Saltis!

KRAM!

Saltistjejen sa...

Lotta,
javisst är Parken med stort P otroligt härlig! Nu är det ljuvligt grön också!!
KRAM!!

ExPIAtriate wife sa...

later som en underbar dag! Ibland ar det mysigt med lite gratt vader da man kan pyssla, hinna ifatt sig sjalv lite grand! Hoppas vi far till en traff! Jag landar onsdag em och aker tillbaka sondag kvall! Mailar dig!
Kram!

olgakatt sa...

Efter en riktig högsommarvecka fick vi också en regnsöndag. Men istället för snöleopard och picknick hade vi trädgårdsmässa och lunchbuffé på Margeretetorps Gästgifvaregård.
Regnet var ytterligt välkommet, kanske mest för Örkelljunga där branden i mossen stängt E4 i flera dagar.

Saltistjejen sa...

ExPIAtriate wife,
TACK ja det var en riktigt bra helg med lite av varje. :-)
och du hör gärna av dig så vi kan försöka få till en träff- En fika eller så. Tyvärr ser vädret inte sådär jättebra ut men vi får hoppas att det hinner ändra sig till det bättre tills du kommer.
kram!


olgakatt,
ja ni har ju haft det riktigt fint i Sverige. Här har det varit kylgare och regnigare än vanliga vårar. "Kylan" gör mig inte så mycket men det är trist med allt regn vi fått nu de senaste dagarna... Låter som om ni hade en fin "regnsödnag"!

Annika sa...

Det ser ut att bli en hel del regn och åska i veckan.
Idag har vi helgrått. Igår var det en grå resa från North Carolina.
Nu när jag var ute var det lite regn, midsommarväder som du säger :-)
Ni har haft en fin heög med både picknick och zoo-besök.
Härligt.
Fina bilder också!
Kram!!

Desiree sa...

Kul med både konsert och zoo besök. Småtjejerna ser så lyckliga ut. Idag är det pingstledigt här så jag har söndagskänsla idag fast det är måndag. Vi har precis kommit hem från tyskland där vi har haft lite släktträff med C´s familj. Hans faster och make som är svenska som bor i Berlin kom ner och sedan har han släkt här strax utanför Hidelberg också. Jättekul och trivsamt. Mycket tyska har det blivit. Nu måste mina öron få vila lite.
Kram!

Mallis in real life sa...

Här var det också en riktigt skön söndagskänsla igår, även om jag kollade på hockey med båda ögonen på helspänn.

Jag längtar verkligen tillbaka till New York och när de visade en tv-snutt om NY häromkvällen sa Marlon att han vill åka dit en gång till. Kanske ska låta grabben få som han vill.

=)

Kram och ha en fortsatt trevlig vecka.

Saltistjejen sa...

Annika,
ja det är hur fuktigt som helst här nu. Och åskoväder på gång under veckan. Lite trist men det är som det är. Helgen var bra ändå.
Kram!


Desiree,
så härligt med långhelg. Här firas ju inte pingsten men våra kollegor i Paris har varit lediga idag. Så det var lugnare på jobbet iallafall. :-)
Vad kul att du fått öva din tyska så mycket!
kram!!


Mallis,
hahaha jamen visst borde väl Marlon få sin vilja igenom med en resa hit?!? ;-)
Kul att ni såg hockeyn! Jag har kommit ifrån Tre Kronor en del sedan vi flyttade hit. Nu följer vi NY Rangers med mer intresse faktiskt. Men hockey är alltid kul att se och det var himla roligt att Sverige fick vinna VM-finalen igår!
Kram!