söndag, maj 12, 2013

Mother's Day morning

Vissa morgnar är helt enkelt bättre än andra


Lill-Skruttan berättade att hon valt färgerna på rosorna


Och så fick jag ett fint kort

Inuti stod det såhär

Och en teckning (jag, Ella och 

Och en jättefin målning


Nu har vi planer på att åka till Red Hook för att kolla in en mexikansk restaurang där. Jag vet att det eventuellt kan bli svårt eftersom Mother's Day här i USA betyder att de flesta restauranger är fullbokade. Denna kan man inte boka bord på utan är "first come first serve" så vi tänkte se ifall vi eventuellt skulle kunna köa oss till ett bord där. Vi får se. Om inte annat så får vi en liten utflykt. Vädret är strålande med sol och runt 20 grader så det känns skönt att få en tur till Red Hook som ju ligger nära vattnet.

Och till alla Mammor (iallafall här i USA, för jag vet att Mors Dag i Sverige inte är förrän i slutet av maj) önskar jag en riktigt fin 
HAPPY MOTHER'S DAY!!

10 kommentarer:

Emma sa...

aaaah vad fint! Här är det också mors dag - jag har tre dagar för det är olika dagar i Kanada, Spanien och Sverige! Hehe

Sahra sa...

Åh lillsnurpan så söt hon är. Tänk vad hon har pysslat och tisslat och tasslat och försökt hemlighålla det här för dig. Kram på dig. Hoppas ni fick bord på en mysig restaurang.

Trillingnöten sa...

Åh vad underbart!!! Det är fantastiskt vad de kan :) Du är värd all uppvaktning och mer! Ha en fin fortsättning på Mors dag. Hoppas att ni fick ett bord i Red Hook!!
Kram!

finelinan sa...

Så jättefint! Jag blir lite avundsjuk, för här har vi ingen som kan prata med Gibson om sånt. Födelsedagar, mors dag och liknande... Därför blir det aldrig några teckningar till mig inte...

Lotta i USA sa...

Detsamma till dig kära Saltis! Så fint uppvaktad du blivit. Så sött kort och vackra blommor. Hälsa Ella och säg att jag tycker hon valde så vackra färger på blommorna!

Härlig dag det varit! Hoppas ni kom till Red Hook. Vi var på Stone Barns ;)

KRAM!!

Saltistjejen sa...

Emma,
Tack! Och ja att ha tre dagar är ju lyxigt! Själv har jag "bara" två, men vi brukar faktiskt inte fira den svenska haha!
kram!


Sahra,
ja hon har varit helt uppspelt hela veckan faktiskt och funderat hit och dit på överraskningen. Så gulligt!
Vi fick en jättefin dag också.
Kramar!


Trillingnöten,
Visst är det helt otroligt hur de fixar och donar nu när de är lite större! Så roligt och så sött!
Och jo, vi fick ett bord. :-)
Kramar!


finelinan,
Tack! Här är Mother's Day väldigt stort. Mycket större än i Sverige (iallafall hur det var i Sverige innan vi flyttade hit, jag vet ju inte om det ändrats sedan dess...) så alla barn gör alltid något i skolor (eller på dagis) för sina mammor. Presenter i någon form och/eller kort och teckningar. Min fina målning samt kortet jag fick gjorde hon på dagis. Så även ensamstående mammor firas. När man går ut på sta'n säger nästan alla också "Happy Mother's Day" till dem man ser är mammor. Så det är verkligen stort här. Hoppas att du kanske kan få någon teckning av Gibson så småningom. När han blir större kanske han själv förstår mer och hör kompisar som pratar om Mors Dag eller så??
Men själv tycker jag att det allra bästa är om man kan få ha riktigt bra vardagar. Mors Dag är lite mysigt att fira, men det är ändå alla de andra dagarna som utgör själva vardagen som är de viktigaste.
:-)


Lotta,
Jag har verkligen blivit riktigt fint uppvaktad! Mer än vad jag någonsin trott. :-)
Jag ska hälsa E och säga att du tyckte om rosorna!
Och du Stone Barns! Ljuvligt! Där var vi på Mother's Day för ett par år sedan men då var det rätt kallt.
Kram!!

ExPIAtriate wife sa...

Lilla fina Lill-Skruttan! Sa fint hon har gjort och vilka vackra blommor!
Alskade hennes teckning I tidigare inlagg nar det kandes gratt, vilken perfekt beskrivning!
Mina amerikanska grannar firar rejalt, vi brukar vara lite mer aterhallssamma aven pa svenska mors dag men kanske det far bli andring pa det? hoppas ni fick avnjuta en god middag och hade en harlig utflykt! Hoppas vi kan ses I NYC snart!
Kram!

Desiree sa...

Så himla fint lilla E fixat. Tycker mycket om de härliga färgerna hon valde på buketten till dig. Jag tror nog att hon har ett speciellt sinne för konst. Det märks. Hennes tavlor och teckningar är så fina. Hon har nog en konstnärlig ådra i sig. Hoppas ni fick en riktigt god Mexiansk lunch att njuta av.
Kram!

Anna, Fair and True sa...

Vilket firande! Firar ni igen om två veckor? :)

Saltistjejen sa...

ExPIAtriate wife,
ja visst hade hon fixat så himla gulligt! Och teckningen i grått var verkligen talande. :-)
Här är Mors Dag som sagt stort. Jag är inte van att fira alls nästan. Gjorde det knappt aldrig i Sverige. Varken Fars eller Mors dag. Mina föräldrar tyckte mest det var en "kommers" haha!
Hör av dig via email innan du kommer så får vi kolla en del datum och tider! Hade varit otroligt kul att ses!
Kram!


Desireee,
Ja hon tog detta på allvar skulle man kunna säga. :-)
Och visst var rosorna vackra. jag gillade också färgkombinationen.
Kramar!


Anna Fair and True,
Hahaha nej det gör vi inte. Men här blir det på ngt vis så stort med Mother's Day att det är svårt att undvika även om man skulle vilja. ;-) Skolor och dagis är som sagt väldigt involverade i detta med och alla barn gör kort, teckningar och ofta någon present också. Och de pratar om det på dagis med sina kompisar och lärare.
Kram!!