söndag, juni 17, 2012

Happy Father's Day!

Idag söndag, har det varit Fars Dag här. Vi har inte firat något särskilt direkt, men ill-Skruttan hade gjort en present på dagis till M som hon gav i morse. Och så ville hon sjunga "Vi gratulerar" så det gjorde vi innan hon överlämnade presenten. Fint inslagen i rosa silkespapper.


Presenten var ett kort på Lill-Skruttan själv inramat av en ram hon målat. Detta var faktiskt den första Fars-Dag-present som Lill-Skruttan gjort på dagis (tidigare har det endast varit Mors-Dags-presenter) och M blev riktigt glad.

Sedan åt vi en god frukost och så gick M till jobbet en sväng medan jag och Lill-Skruttan spelade spel och lekte lite. På eftermiddagen hade vi bestämt att träffa våra svenska vänner i Central Park så då M kom tillbaka promenerade vi till Parken. Senast Lill-Skruttan träffade sin kompis Kvicksilvver-M var vi hemma hos oss och de hade hur kul som helst. Nu i Parken tog det en liten stund innan de "värmt upp" men sedan lekte de så fint tillsammans. Kvicksilver-M's äldre syrror var också med och de var så gulliga och lekte bra med småtjejerna också. Det byggdes olika sandkreationer och småtjejerna samlade "ekollon" och gjorde ekollonsoppa till ekorrarna.

Vi föräldrar njöt av det härliga vädret och eftersom barnen lekte så bra ihop kunde vi vuxna prata rätt "ostört" om allehanda saker i solskenet. Vi avhandlade en del immigrantdiskussioner som t ex att ta amerikanskt körkort och hur man skulle kunna göra detta på smidigaste vis här i staden. Samt såklart Sverigesemestrar och sådant. Det var som alltid himla roligt att träffas.



Vi insåg att vi inte skulle komma att träffas förrän tidigast i slutet av september eftersom våra vänner reser till Sverige redan nu på onsdag och inte kommer tillbaka förrän då vi åker till Sverige i slutet av augusti. Så vi sa "Hejdå och trevlig sommar!" då vi skildes åt efter ett par sköna timmar i Parken.

Vädret just nu är verkligen helt underbart och perfekt på alla vis. Sköna temperaturer och ingen luftfuktighet. Tyvärr verkar det bli mycket varmare i slutet av den kommande veckan och jag gissar att det då även kommer att bli fuktigare igen. 
Sist men inte minst vill jag säga GRATTIS till ALLA PAPPOR där ute som firat Fars Dag idag! Hoppas att ni haft en riktigt bra dag!




12 kommentarer:

Charlie sa ... sa...

Vilken dag och vädret har verkligen varit perfekt!
Såg också att det börjar klättra uppåt i veckan...yikes, då vet man ju vad det innebär.

Vad söt och fin present till Fars Dag! Gulligt att Ella gjort ramen själv. Hon har snitsen!

Kram!!

Saltistjejen sa...

Lotta,
japp jag hoppas bara att det inte ska bli alltför "illa" där med temperaturerna över 30.... ;-)
Och du såg du mitt meddelande på FB???
KRAM!

Sahra sa...

Kör ni i USA fars och mors dag så tätt inpå? För visst firas Mors dag typ helgen innan vi firar i Sverige? Fars dag firas ju i november i Sverige?
Vädret i Sverige är bedrövligt. Regn regn regn. Får jag inte se solen snart kreverar jag. Ha en härlig dag. När börjar du jobba? Inga problem att få ledigt i augusti?

Coolaannna sa...

Inte visste jag att Fars dag var så här mitt i sommaren.

Men Lill-Skruttans pappa har i alla fall fått den finaste presenten av alla. Det kan jag skriva under på!

Kram ANna

Desiree sa...

Skönt att ni har härligt väder att njuta av. Sådant ger sommaren en extra dimension. Kul att få se lite bilder om river raftingen. Ser ut som ett riktigt roligt äventyr. Var det svårt eller gick det över förväntan? Mysig helg med vänner fick ni till också. När börjar du jobba är det denna veckan redan?
Lycka till jobb och allt.
Kram!

Annika sa...

Fars dag hamnade i skymundan av en viss 16 åring hos oss.
Ja, vädret har varit tippen-toppen!!
Nu idag regnar det här hos oss.
KUL med white water rafting. silken "level" var det?
JAG har ju bara åkt tubing ner för en flod på Jamaica men det var så häftigt!!
Låter verkligen som om ni haft en toppenhelg!!
Kram!!!

Emma sa...

Härlig Fars Dag! Och så många avsked det är jämt när man lever så här. Fast erat avsked idag var ju lite mer light. Eller diet kanska man säger här i Amerika, ha ha.

I morgon kommer mina föräldrar och min bror flygandes och, som du såg på min blogg så ska vi leva lite naturliv på landet. Känns som att det är det Kanada främst har att erbjuda. Och på tal om det: häftigt med forsränningen!! Jag har aldrig provat och skulle gärna göra det. Men det känns lite väl svårt att komma iväg nu med två små - vi funderar på att jag, I och min bror kanske kan komma ut på floden med kajak eller kanot nu iveckan iaf. Vi får se.

Har som sagt fullt upp nu, med förberedelserna och och sedan själva resan (utan internet) så jag blir nog tyst både här och på min blogg.

Ska bli spännande att se vad som hänt nÄr jag kommer tillbaka. Inser att jag ALLTID Är uppkopplad numera... (våra smart phones internet funkar bara i MOntréal)

Saltistjejen sa...

Sahra,
japp här är Mors Dag sista helgen i maj och Fars Dag i mitten av juni. Minns det för när vi fick lilla E hade hon nästan precis kommit hem från sjukhuset då det var Fars Dag. :-)
Oj att ni har så regnigt. Hoppas det är för att det ska bli superfint i slutet av augusti och början av september då JAG kommer dit!!! ;-) Nej, men allvarligt hoppas jag att ni snart får bättre väder hos er.
Ang jobbet är det part-time och jag kommer jobba hemifrån. En training nu på onsdag och då får jag nog veta lite mer.
Inga problem med att vara borta en månad där i månadskiftet aug-sept.
Kram!


Coolaanna,
jodå här är det det. Mors och fars Dag kommer med ungefär en månads mellanrum bara.
:-)
Kram!!!


Desiree,
ja vädret just nu är helt perfekt!! Jag ska visa mer bilder från raftingen också men har inte haft tid än.
Det var en mycket lätt rafting och om jag gör om det skulle jag nog vilja testa en lite mer utmanande. Men oavsett så var det en helt underbar dag och vi hade det superhärligt!
På onsdag ska jag på en "training" och sedan kan jag nog starta. Men jag kommer arbeta hemifrån och bestämma mina egna tider.
Kram!!


Annika,
haha ja det förstår jag!!! Ni hade ju lite andra saker att tänka på om man så säger! Otroligt vad Stor hon är nu K! :-)
Och ja det var jätteroligt med white water rafting. Det var dock en mycket lätt nivå. Family rafting level 1. Så det var rätt glidigt. :-9 Men härligt! Om jag gör om det skulle jag dock vilja testa typ level 3 eller så för att få lite mer utmaning. Men detta var en mycket najs dag och vi såg flera som körde tubing nerför floden också ! :-)
Kramar!!!


Emma,
japp ni kommer få det underbart tror jag! Ut i naturen. Hoppas ni kan komma ut och paddla lite också. DET är så härligt!!! Forsränningen jag var på i lördags var faktiskt en klass 1 så det var family rafting och många hade sina barn med sig. Den var från 4 år, men jag skulle inte ha tagit med E på den. Alla barn var lite äldre också men de yngsta var väl bara runt 7 eller så skulle jag gissa. Så det var lugnt och väldigt "ofarligt". Jag skulle gärna testa en level 3 eller så nästa gång för att få lite mer utmaning. Fast jag måste säga att lördagens rafting var SKÖN och HÄRLIG! :-)
Kram och ha en toppensemester nu!!!!

Marianne sa...

Här har det regnat som bara den i dag, men det kan vara fascinerande det också : )

Vilken FIN present hon hade gjort till M! Jag tycker faktiskt att den ramen var riktigt snygg!

Kramar!

Martina sa...

Men vilken söt farsdags present hon hade gjort! Sa gullig!

Vad skumt att hon bara fatt göra morsdags presenter och inga farsdagspresenter tidigare!

Ni verkar i alla fall ha haft en mysig fars dag!
Kramar

Saltistjejen sa...

Martina,
javisst ä'r det underligt att hon fått göra saker til Mors Dag men aldrig Fars Dag tidigare på dagis!!! Jag ahr aldrig förstått det, och förstå trodde jag det var "amerikanskt" eftersom man firar Mors Dag vääääldigt mycket mer här än i Sverige, och även mer än Fars Dag. Men troligen är det bara det att de lärare hon haft tidigare inte brydde sig om Fars dag så mycket??? ;-)
Vad vet jag?
Det var iallafall roligt att hon fick göra en till M nu!
Kram!

Anna, Fair and True sa...

Vad kul att de ska flytta till stan!