måndag, juni 04, 2012

Hipp Hipp Hurra!!

Så var det då dags för födelsedag igen. En 4-årig Skrutta blev väckt i morse med paket och sång.
 
"Kattbussen" från Lill-Skruttans favoritfilm "My neighbour Totoro".

Här i närbild.

En Alfonsbok från Farmor, Svägerskan och Loff!

Här ett litet pussel från dem också.

En ny baddräkt till sommaren

En ny Mamma Mu från Mormor

Och roliga "Fem myror-pysselböcker" som handlar om siffror och bokstäver också från Mormor

Sagobok

Dinosaurier som Skruttan själv valde ut på Barnes & Nobles förra helgen men som vi sedan köpte i smyg.

Ja, det var ännu fler presenter både från oss, samt familjerna där hemma i Sverige. Fler böcker, hopprep, lego, kläder, och pengar till ett nytt årskort till Central Park och Bronx Zoo! Super!!! Och även en jättefin present från vännerna H & M. TACK alla rara söta för allt fint!!!!

Mitt på dagen firades hon sedan på dagis. Vi hade då beställt pizza till alla (det är ett mycket vanlig födelsedagsfirande här på dagiset) och jag hade bakat små mini cupcakes som vi tog med oss.

Födelsedagsskylten hade hängts upp!

Cupcakes efter pizzan

Här tänds födelsdagsljusen 

Lill-Skruttan berättade för oss redan för ett par dagar sedan att hon inte är helt förtjust över då man sjunger Happy Birthday för henne. Hon blir lite blyg då alla tittar. Men lite roligt var det nog ändå tror jag.

Här ska blåsas!

Efter lunchen sade vi hejdå eftersom det då var dags för barnens eftermiddagsvila. Men jag gick sedan och hämtade Lill-Skruttan lite tidigare. På vägen hem passerade vi en stor pöl som det såklart hoppades, sprangs och plaskades i. Med stövlarna och nya regnjackan på.



Även M kom hem tidigt idag så hela familjen var hemma såpass tidigt att vi fick en riktigt lång kväll tillsammans med en massa lek och mys. Lill-Skruttan har ju så många nya saker nu efter kalaset samt imorse att hon nästan inte vet vad hon ska välja att leka med. Ikväll blev vi först allihop helt uppslukade av hennes nya Lego. Vi har hela tiden sagt att "Med Lego får man bygga precis hur man vill. Det finns inget rätt eller fel." Detta har hon nu tagit fasta på och flera gånger under kvällen sa hon mycket bestämt att "JAG bygger som JAG vill och JAG vill sätta den här biten HÄR!". Sedan lästes en del av hennes nya böcker och så lektes det med dinosaurierna. Både de nya och de gamla. Det åts tårta också såklart. Har man födelsedag så har man. När Lill-Skruttan skulle lägga sig deklarerade hon två saker: "Jag önskar jag hade födelsedag VARJE dag för då fick jag äta tårta och ha såhär kul varje dag!" och senare just innan nattningen "Jag ska sluta med nappen när jag fyller 10 för 10 är mer än 4!". Så nu vet vi det.




En mycket lyckad födelsedag är till ända. Och en mycket trött men lycklig Födelsedagstjej har somnat. Med nappen. Imorgon är en ny dag och ja, det känns faktiskt ganska skönt att alla födelsedagsfiranden är över för denna gången. Jag skickade dessutom in min korta essä idag så nu är det bara att vänta och hoppas hoppas hoppas på ett positivt svar.


19 kommentarer:

Charlie sa ... sa...

Grattis till er älskling och sötaste Ella som är fyra!!
Vilken dag, vilka fina presenter och läckraste tårtan! Härlig tid att fylla på :)

HURRA HURRA HURRA!!

Så håller vi tummarna för mamma Saltis och essän!

Kramar

Saltistjejen sa...

Lotta,
tack vännen vad söt du är. Välkommen tillbaka också!!
Hoppas vi kan träffas om inte allt för länge! Vore såå kul!
KRAM!

Desiree sa...

Stort grattis till lilla E på hennes dag. Vilket härligt firande. Gillar den vitprickiga baddräkten hon fick. Toppen med alla fina svenska barnböcker. Kattbussen var ju riktigt kul. Lycka till med essän.
Kram!

Coolaannna sa...

Grattis till henne! Tänk vad skoj när hon blir äldre att du har så många kort på henne och en hel blogg dessutom!

Kram ANna

Sahra sa...

Hoppas hoppas att den här gången är det din tur. Vilken sommarpresent det skulle vara.
Sötaste Lill-Skruttan. Vilken härlig födelsedag. Här i Sverige får man inte ens bjuda på glass på födelsedagarna på dagis. Lite tråkigt tycker jag. Kram

Katarina sa...

Grattis lill vännen! Vad fin hon är i sitt hår! Oj, dt firas som värsta 4 (0) åringen, kalas efter kalas! hon är för söt och badräkten är sååå fin!

Kram

Syster i söder sa...

ÅÅ vad jag önskar att ni bodde här! Bara en fråga: hon fick väl också vårt Zoo-pussel? alltså träpussel menar jag. Du skrev inget om det och eftersom det tidigare försvunnit grejer så blev jag lite orolig.. kram!

Taina sa...

Vilka dagar ni har haft och din födelsedagstårta var ju SÅ fin! Ett stort grattis till LillSkruttan igen och hon är ju bara så bedårande där hon sitter i nattlinnet och kollar in sina presenter! Kommer så väl ihåg Alfons- och dinosaurietiderna. Mamma Mu har vi också.

STOR kram!!!

Steel City Anna sa...

Vad det verkar roligt att fylla år :) Extremt impad över din dinosaurietårta också!

Saltistjejen sa...

Desiree,
tack och ja hon blev ordentligt firad. Och väldigt nöjd med sina presenter. :-)
Kram!


coolaanna,
tack! Och ja man får ju hoppas att hon tycker det blir kul när hon blir äldre och inte tvärtom. Det pågår ju en rätt stor debatt om just detta med att skriva om samt lägga ut bilder på sina barn på nätet. Men jag hoppas som sagt att hon ska se bloggen som en tillgång. :-)
Kram!!


Sahra,
ja du vi får se. Detta är ju inte ens ett "riktigt jobb" utan helt enkelt en chans att kunna få frilansjobba på ett företag, men för min del vore det en enormt positiv sak om de tycker jag jag vore tillräckligt kvalificerad för det.
Och ja, det där med firande på dagis i Sverige har jag hört är annorlunda. Det verkar dessutom olika beroende på dagis. Jag kan till viss del förstå den inställningen också, men som sagt här firas varje barn och man får som förälder ta med antingen en särskild lunch, tårta eller liknande eller både och. Om man vill.
Kram!!


Katarina,
tack! Haha tycker du hon är fin i håret?! Ja, kanske, men vi sätter nästan alltid upp det i tofsar eller liknande för hon avskyr att få det i ögonen.
Kram!!


Syster i söder,
ja visst önskar man att vi bodde närmare ibland!! Och jodå hon fick träpusslet också! -) Jag fotade bara inte alla presenter men hon fick fler saker av min mamma och av oss också som inte kom med på bild. Så jag tänkte att jag skriver att hon fick fler saker i texten bara. :-)
Jättetack för alla fina saker!! Så himla perfekta presenter! Och framförallt för Zoomedlemskapet såklart! DET kommer vi använda hur mycket som helst under året!
Kraaaamar!


Taina,
ja det har varit fullt upp här och nu är vi faktiskt lite småtrötta hahaha! Det har varit roligt men det är skönt att det är över för denna gången. Kalas tenderar att bli så "stora" här tycker jag. Själv minns jag inte att jag hade kalas förrän jag var i typ skolåldern....
Och vist är Alfons, dinosaurier och Mamma Mu en härlig ålder! Jag gillar den!
Kramis!


Steel City Anna,
ja vissa tycker det iallafall! ;-)
Tack också för din komplimang om tårtan!
Det var rätt kul och jag blev glad när jag kom på ett bra sätt att göra den.
Kram!

Annika sa...

DET var finfina grejjer för en fyraåring det. Hon ser så lycklig ut!
Kan tro att det var en lycklig tös som somnade igår.
Kram!

Saltistjejen sa...

Annika,
ja det var en väldigt nöjd 4-åring som somnade igårkväll! :-)
Kram!!

Astrantia sa...

Det ser ut som en härlig födelsedag. Alla studio Ghibli-filmerna är favoriter hemma hos oss. Lilly har katten Gigi från Kikis expressbud som gosedjur.

✿Ewa sa...

Vilken mysig födelsedag, vilka härliga presenter OCH vilken fin tårta! Tänk vad tiden går nu har ni en 4 åring! Härliga tider!

Kramar!

Saltistjejen sa...

Astrantia,
ja det tror jag nog hon tyckte att det var. :-)
Kul att ni också gillar dessa filmer!
Kram!!


Ewa,
ja det blev en mysig, rolig och skön födelsedag. tack också för din fina komplimang om tårtan! :-)
Och ja tiden rusar iväg. Lite för snabbt ibland bara... Men 4 ÄR en härlig ålder!
Kram!

Fröken Anki sa...

Vilken härlig födelsedag, och vilka fina presenter!
Skönt att ni fick en så lång eftermiddag tillsammans att riktigt fira henne. Och hinna leka med allt.
Kram

Saltistjejen sa...

Fröken Anki,
tack!!! ja det blev en riktigt fin födelsedag och vi var alla nöjda med dagen då den var över. :-)
Kramar!!

Suzesan sa...

Åhhh fina Lill-Skrutta Ella och GRATTIS i efterskott hurra hurra hurra hurra och så fina presenter.
Hon är ju så söt och tänk FYRA ÅR.

Hon ser så nöjd och lycklig ut.

Puss och kram

/Tant Susanne

Saltistjejen sa...

Suzesan,
tack vännen!!!
Kramar!
:-)