fredag, juni 08, 2012

Skönaste fina sommarvädret

Nu har vi återigen haft en sådan här skön vecka med perfekt temperatur, lagom mycket sol och låg luftfuktighet. Jag njuter eftersom jag vet att värmen och fukten kommer att komma tillbaka. Redan nu i helgen kommer temperaturen att stiga avsevärt, men jag hoppas att det ändå ska fortsätta vara hyfsat torr luft. Vi får väl se.

Gårdagen har varit innehållsrik. Först en riktigt bra morgon där Lill-Skruttan själv sa "Mamma, jag vill pyssla lite med de nya elefantböckerna jag fick från mormor. Och jag lovar att jag inte ska gnälla när du säger att jag måste sluta. Inget gnäll! Jag looooovar!" Så då fick hon såklart pyssla en liten stund efter att hon klätt på sig. Och mycket riktigt när jag sa att det var dags att sluta och gå till dagis började hon först att protestera, men när jag försiktigt påminde henne om att "Var det inte du som sa att du inte skulle gnälla?" och då sken hon upp och sa "Ja just det mamma! Inget gnäll!" hur glatt som helst och sedan packade vi ihop allt och gick till dagis. Så enkelt och smidigt som bara den.

Pyssel med "Fem myror är fler än fyra elefanter - sifferboken" hemma vid matbordet innan vi skulle till dagis.

Väl framme i Green Room lektes det med dionsaurier (såklart!)


Mitt på dagen var jag på det månatliga mötet med PA Board vilket var det näst sista före vårt sommaruppehåll. Vi pratade om en hel del som vanligt, men en av de punkter vi tog upp var lördagens (imorgon) event då en Travelling Farm ska komma och besöka dagiset. Det ska bli väldigt roligt och det är tre föräldrar som jobbat med detta under en tid. Frivilligarbete såklart. Som så många sådana här saker i skolorna här. Efter detta möte var det så dags för vår "Parent-Teacher Conference" (eller utvecklingsamtal) med två av lärarna i Lill-Skruttans Green Room. Jag tänker inte gå in på några detaljer här (kanske skriver jag lite mer om detta senare) men jag kan iallafall säga att man gick därifrån och kände sig ungefär två huvuden högre än vanligt.

Efter detta promenerade jag iväg för att hämta min nummerlapp till lördagens lopp som ska gå av stapeln i Central Park. Eftersom New York Road Runners (NYRR) som arrangerar loppet har sitt högsäte intill Guggenheim Museumet tänkte jag att jag skulle promenera in i Central Park och upp till The Reservoir för att därifrån komma till rätt adress. Det var en ljuvlig promenad genom ett somrigt New York.

Här på väg mot dammen intill 72nd Street.

Jag kände mig något för varmt klädd i mina jeans och min kortärmade tunna tröja, och när jag passerade dessa chassider tänkte jag att om JAG är varm så måste ju de vara kokheta!

Detta är en av mina absoluta älsklingsplatser här i staden!

Jag gillade den ensamma anden som stod och solade sig på en liten "flotte" mitt i dammen.

Framme vid The Reservoir

Detta är ytterligare en plats jag fullkomligt älskar här!

I korsningen 89th street and 5th Avenue linger Guggenheim muséet. Här korsade jag 5th Ave och gick mot NYRR kontor där de delade ut nummerlapparna till alla deltagarna.

Man fick en liten tygkasse där de stoppade ner inte enbart nummerlappen utan även en t-Shirt och några varuprover. Bl a på energy bars.

På vägen hem passerade jag Fairway och passade då på att handla lite. Som alltid tar jag liiiite för mycket så det blev rätt tungt att bära hem allt. Men det gick. Fast väl hemma kände jag mig rätt trött. Särskilt i armarna, men tänkte att detta fick vara dagens träning då. Efter att ha pustat ut hemma en stund gick jag för att hämta Lill-Skruttan på dagis. Här hemma har hon sedan både pysslat vidare i sina pysselböcker, samt lagt det fina Zoopusslet hon fick av Farmor, Svägerskan och Loff. Och senare efter middagen lekte hon och M med Legot.

Här läggs det pussel!



Nu är det fredag och det känns riktigt skönt. Dagens (ja egentligen helgens)  STORA ROLIGA händelse är att min älskade vän L anländer i staden!!! Hon och ännu en kompis kommer ju hit för att springa loppet imorgon och det ska bli så otroligt roligt att träffas! Det var förresten de som fick mig att anmäla mig hahaha! 

11 kommentarer:

Josefine sa...

Kan du inte sluta publicera så härliga, fina, sommarbilder!? Jag vill bara sätta mig på ett plan och åka över direkt...

Saltistjejen sa...

finelinan,
hahaha jamen jag trodde ni hade härligt sommarväder i Sverige nu!?
:-)

Annika sa...

Ja, nu är vädret så perfekt, och det har det varit hela veckan. Men det ska bli hett, som du säger.
JAG hoppas att det inte ska bli för varmt imorrn då du ska springa loppet!
heja Saltis!
KUL!!
Härliga Bilder av sommar i NYC. Verkligen så mysigt!
KUL med kompisbesök också!! LYLLO DIG!!!
Kram!!

Desiree sa...

Här är det också skönt sommarväder idag. Jag ska snart ge mig av hemåt. Man får passa på att njuta av sådana här fina dagar och sluta lite tidigare nu när det är fredag och allt. Vilken skön och vacker promenad du fick kring dammen. Ser jättevackert ut så jag förstår att detta har blivit ditt smultronställe. Åh vad kul att du både får kompis besök och att ni dessutom ska springa loppet ihop. Jättekul att göra något sådant ihop.
Lycka till imorgon.
Kram!

Saltistjejen sa...

Annika,
japp idag var det en helt ljuvlig morgon!! Helt fantastisk skönt att strosa lite i staden (jag hade en del ärenden). Men visst värmen kommer nu till helgen och en del åskskurar med den. Vi får se hur det blir till loppet imorgon. Det går ialafall på morgonen så förhoppningsvis ska temperaturen inte vara alltför jobbig då.
Och jaaa det ska bli så fantastiskt kul att de kommer, kompisarna!!!!!!
:-)
Kramar!!


Desiree,
vad härligt att även ni har fint väder nu!
Och självklart ska man njuta av sommaren när man kan. Att gå lite tidigt från jobbet de dagar det fungerar och vädret är fint är underbart!
Det ska bli extra roligt att mina svenska kompisar kommer hit och jätteroligt att springa loppet. Även om jag tror att åtminstone en av dem kommer att springa väldigt mycket fortare än jag (så vi lär inte springa "ihop" så är det kul att göra hela grejen tillsammans ändå!!
Kram!!!

Sahra sa...

Haha. Det där pusslet har vi också. Lycka till imorgon. Spännande. Jag håller tummarna. Kram

Saltistjejen sa...

Sahra,
tack!!!!!
:-)

Martina sa...

Söta Ella! Vad duktig hon är som slutar pyssla utan gnäll.

Ortdoxa judar, so Brooklyn!
Oj, vad smutsigt Guggenheim har blivit!
CP lika härligt som vanligt!

Och stort lycka till i morgon!
Kramar

Saltistjejen sa...

Martina,
haha ja visst var det lite sött att hon sa så? :-)
Och jo chassider får en att tänka på Brooklyn, men man ser ofta ortodoxa judar runt om i andra delar av staden också såklart.
Haha Guggenheim är inte så smutsigt men jag tror jag hade ett mer gulaktigt filter på i min app när jag tog det fotot (iPhone). Hahaha! :-)
Kram och Tack!

Charlie sa ... sa...

New York girl!!! Så söt hon är och jättefint födelsedagsfirande. Vilka fina klänningar också!


HEJA HEJA HEJA imorgon, ska tänka på dig. Du är sååå duktig och tuff som anmält dig.

Ha så roligt och ta det försiktigt!

KRAM!!

Saltistjejen sa...

Lotta,
haha jo det kan man säga att hon är. Verkligen. Det blev ett jättebra kalas! Klänningen var densamma som förra året. Det är enligt henne själv "Kalasklänningen" så den har hon bestämt att ha på varje kalas haha! De andra var egentligen bara vanliga linnen och kjolar som jag fick ta till eftersom jag inte hittade hennes baddräkt eller "vattenkläder" i stressen innan kalaset....! ;-) Men det gick ju bra det med.
Tack för Lycka-Tillet också!
Kram!!