tisdag, mars 09, 2010

Dagen i korthet samt en beställning

Denna tisdag har varit intensiv. Full rulle hela dagen. Just en sådan dag när man inte hinner med så mycket mer än allt man planerat att göra och knappt det. Just en sådan dag jag har då och då när jag inte ens hinner med någon lunch. Man springer från det ena till det andra. Men det har varit roligt. En bra dag. En sådan där dag när man känner att man fått mycket gjort. Och det är ju inte fel.

Dessutom fortsätter Lill-Skruttan att vara på sitt allra charmigaste humör. Just nu är det verkligen helt underbart att vara förälder! Det händer så mycket nu. Nya ord varje dag. Och det fullkomligt sprudlar om henne. Hopp och skutt. Skratt och gos. Man kan inte göra annat än njuta och skratta med.

Som i morse när hon deklarerade att hon ville ha en lillasyster.
Lill-Skruttan står vid sin stol dricker mjölk när jag frågar henne vad hon vill ha. Självklart menar jag till frukost eftersom detta var ämnet som just kommit upp.
Jag säger alltså: "Vad vill du ha?"
Lill-Skruttan: "Baby sister."
Jag lite frågande: "Baby sister?"
Lill-Skruttan tittar uppfordrande på mig och upprepar: "Baby sister."
Jag: "Vill du ha en baby sister?"
Lill-Skruttan ler med hela ansiktet och säger övertygande: "Yeeeaaah"

Okej, jag har noterat beställningen. Fast just nu finns ingen baby sister i lager. Så det blir till att vänta. Och se. Vi har för närvarande ingen som helst koll på ifall leverantören kommer att kunna leverera senare heller, eller om produktion och leverans upphört. Just nu är det väldigt tyst på den fronten. Det återstår att vänta och se.

Som sagt hon är väldigt kommunikativ just nu. Ikväll när jag nattade frågade jag om hon inte vill att vi ska läsa boken inne i sängen istället för sittandes i soffan (där vi redan satt). Underförstått betyder självklart en sådan liten fin fråga ungefär "är det inte dags att gå och lägga sig nu?" Varpå hon återigen säger "Yeeaah" och formligen skuttar ner från soffan och iväg mot badrummet där tandborstningen ska ske. Väl inne i sängen lägger hon sig tillrätta och tittar på mig och säger "Liga" och en liten stund senare "Mommy liga" vilket jag då förstår betyder att hon vill att jag ska ligga ner jag med. Sedan när jag lagt mig ner och har boken redo tittar hon på mig igen och säger "muuusa". Först trot jag att hon pratar om en mus, men hon upprepar "Mommy muuusa, Ella muuusa" och plötlsigt förstår jag att hon menar MYSA! Hon vill mysa. Och hon tycker att det är mysigt att ligga i sängen med mig och läsa bok. Å, man blir alldeles varm i hela kroppen.

Jag har aldrig tidigare hört henne säga vare sig ligga eller mysa så dessa är nog dagens ord. Det tillsammans med "lady" vilket kommer från boken vi läste. Fast det låter nog mer som "leedi". Sedan säger vi godnatt till den fina fina Spöklampan som kom med posten från farmor häromdagen. "Natt natt poöklampa". Den står nu uppe på sängramen.

Ja, våren är på gång. Kvällarna blir ljusare och ljusare. Jobbet känns för närvarande riktigt inspirerande. Mitt privatliv likaså. Livet är helt enkelt skönt att leva. Jag hoppas det håller i sig. Länge.

22 kommentarer:

Trillingnöten sa...

Men ååh! Mitt hjärta blir alldeles varmt när jag läser detta :) det låter lite som att våra döttrar är i ungefär samma fas och det när du skriver sånt här kommer jag "osökt" att tänka på min egen dotter :) Det är så himla härligt just nu, det kan jag hålla med om!

Livet enligt Jenny sa...

Underbart.... Ja ibland får man halleluja ögonblick då man förstår vad livet handlar om. Passa på att njut nu för snart är de tonåringar å då låter det inte Mommy muusa utan mer MEN JAG VILL VARA UTE LÄNGRE eller MÅÅÅÅSTE JAG GÅ UPP NU.... :D
Fast i morse så sa 12-åringen: Du fryser alltid om händerna å jag är alltid varm om händerna, jag fryser alltid om fötterna å du e alltid varm om fötterna, vi passar väldigt bra ihop... Det är också en typ av kärleksförklaring... :D
Kramen

busliv sa...

Å vad gulligt!

Victoria sa...

Visst är det härligt när de små börjar prata, jag blir fortfarande förvånad över de klokskaper och tokigheter som kommer ur munnen på mina killar! ;o)
Kramar//Vic

Marianne sa...

Å så härligt, visst är det underbart med de där stunderna när man riktigt känner hur bra man har det i sitt liv! Jag hoppas också att det ska fortsätta så länge, länge till för dig!

Gulle, hehe, du får ta ett snack med storken : )

Kramar!

Petra H sa...

Men ååååh, så musigt ;-) det låter!! Och så himla rolig hon är, tänk att hon redan fattat det där med syskon! Är det någon på dagis som fått syskon eller är det kanske från någon bok de läst??
Ha ha, och så skrattar jag åt din formulering om lagret och produktionen - det låter exakt som något O skulle kunna säga, han är ju ansvarig för just de områdena på sin fabrik och gillar att använda sånt lingo även hemma :D
KRAM!

bettankax sa...

Jag blir glad att läsa om lilla Ella.:) Underbart när dom små liven vidgar sina vyer och ens egna också.

anna of sweden sa...

Åh, så gulligt. Och det är ju faktiskt himla musigt att musa. :)

Fröken Anki sa...

Later alldeles underbart! Kul att hon borjar kommunicera mera. Bara ler nar jag laser detta. Njut av alla nya ord och upptackter. Hoppas att din gladjekansla varar lange lange.

Njut av varsolen ocksa! Och ha en fin dag.

kram

Saltistjejen sa...

Trillingnöten,
ja jag tror de är ganska jämngamla och går igenom ungefär samma utvecklingsfaser. Så härligt!!!!
Kram!


Livet enligt Jenny,
ja det är härligt när man inser hur bra man faktiskt har det och kan njuta även av de här vardagsögonblicken! Egentligen är ju de det bästa!
Och DU vilken underba kärleksförklaring du fick!!! :-)
Kram!


busliv,
Ja jag tycker det känns härligt nu!


Vic,
haha ja dina killar är ju helt underbara tycker jag! Efter att bara ha träffat dem två ggr så måste jag säga att de är värsta charmörerna med glimten i ögat! Ofta kan ju barn vara så mycket klokare än iv vuxna också. Vissa stunder ser de verkligen allt utan alla de lager av både fördomar och andra saker som kan skymma vår egen sikt ibland.
:-)
Kram!


Marianne,
ja det är så underbart! Jag tycker det är detta som verkligen är riktig lycka på något vis. Att kunna ta til vara alla små och stora stunder i vardagen och nuta av dem.
Ang storken så tror jag han är långsiktigt sjukskriven ller om det var så att han till och med fick gå tidigare med avgångsvedelag? Han finns iallafall inte att få tag på nu.... ;-)
Kramar!!


Petra,
ja det är verkligen musigt nu!!! :-)
Och ang baby sister så är det lite av en baby boom på dagis nu med flera i hennes rum som fått just baby sisters. Så det är inte så konstigt att hon pratar om det. :-)
Kramar!!!


Bettankax,
vad roligt!!! jag blir glad av att du blir glad!
Kram!


Anna of Sweden,
visst är det musigt att musa!!! :-)
Kramar!

Saltistjejen sa...

Froken Anki,
tack! Ja det är såååå härligt nu! Kanske påverkas humöret en del av vädret också såklart. tyvärr ska det bli regn snart, men ä njuter jag av vårsolen!
Och att kommunicera med barn ÄR verkligen roligt!!
Kramar!

Annika sa...

Hur gosgulligt som helst. Den åldern Ellan är i nu är så gullig, gullig, gullig. De är så söta, nya ord kommer hela tiden och deras värld växer varje dag.
Sötnosen.
Baby sister, huh? Saltis, get busy ;-))))
Visst är det en underbar, underbar, underbar tid. Livsandarna vaknar!!
KRAM!!!!

Nenne Nennelainen sa...

Vad ni har det musigt ihop!!! Vilken rolig fas, när det bara sprudlar ord och tankar ut som man aldrig hört förut! Ååååh!!!! *lycka*

Kram på dä!

Saltistjejen sa...

Annika,
Ja det är sååå roligt nu! Muuuusigt! ;-)
Både med Lill-Skruttan och med våren! Vindarna har vänt! Ljuset kommer åter. Värmen stiger och t o m regn kan kännas hoppfullt! :-)
Och neeej, jag har inte rökt på något idag.... ;-)
Kraaam!


Nenne,
ja det är verklligen lycka!!!!!!!
Det finns så många olika sorters lycka. Ni är ju i en lyckofas nu! Och vi i en annan!! Underbart är världens underdrift.
KRAAAM till både dig, Pricken och P!

Anna, Fair and True sa...

Vad gulligt! Hon måste ju ha fått det från dagis som sagt. Och gulligt att hon vill ligga och mysa också :)

Saltistjejen sa...

Anna Fair and True,
ja de pratar mycket bebisar på dagis nu eftersom så många fått eller ska få syskon. Och myyysa är min egen favoritfritidssyselsättning så det har hon kasnke hört av mig hahahaaa! ;-)
Kram!

Desiree sa...

Åh vilket underbart och mysig inlägg det här var att läsa. Lilla E verkar vara hur charmig och söt som helst. Jag förstår att det måste vara underbart att ha en sådan liten charmig solstråle hemma. Jag sitter här och ler stort över det du skrivit. Ha ha blir kanske lite svårt att förklara leverans logistiken för baby sister ;-)
Ha en bra onsdag och hoppas att den blir lite mindre stressig.

Kramis

Saltistjejen sa...

Desiree,
ja hon är en riktig tillgång i livet just nu tycker jag! Just denna fas är oerhört rolig!
Idag blir det mindre stressigt vilket är skönt. Men att ha sådana där dagar då och då kan vara kul det med. Gillar inte när det är alltför händelsefattigt. ;-)
Kramar!!

Martina sa...

Vad underbart gulligt!

Det är verkligen ögonblick som man aldrig vill glömma.

Saltistjejen sa...

Martina,
ja det är helt otroligt vad man FÅR av sina barn! Visst, man ger mycket också såklart, men glädjen och lckana tt få följa dem på deras resa är enorm tycker jag!
kram!

Anonym sa...

Men åååhh så söt hon är Ella!!
Kan du inte filma när hon pratar. Leon gillar att se på henne när jag spelar filmerna på henne. :D

Här är det fortfarande torrt på snackfronten. Men jag hoppas att när det väl lossnar så kommer det en massa på en gång.
Leon är galen i fotbollar (brås på pappa där!) och nu när han sparkar bollen så räcker han upp händerna och ropar "goal".. Tydligen så gör pappa så. :D

KRAM!

Saltistjejen sa...

Jess,
haha ja jag ska försöa. oftast när jag tar fram kameran så slutar hon dock att prata eller vad det nu är hon gör. Då vill hon bara titta i kameran hahaha!
Jag tror att Leon kommer kokmma igång snart. Och du bollar ÄR ju kul! Skoj att han gillar fotboll. E säger faktiskt nu "soccerball" till M´s förärgelse. Hahaha! Här i USA säger man ju soccerball. Men det känns knäppt för en europé. Men en football här är ju deras fottball som ju inte ens är rund!!! ;-)
KRAM!!!