måndag, mars 29, 2010

Plötsligt blev den grå dagen mer färgrik

Utanför fönstret är det hur trist som helst. Grått, fuktigt, dimma och finfördelat regn som lyckas leta sig in precis överallt när man går ute. Hela dagen har känts mer eller mindre hängig, trött och omotiverad. Jobbdagen har bestått till stor del av möte vilket gjort att jag inte alls hunnit med det jag först planerat. Jag har heller inte haft ork eller energi att göra det där lilla extra utan avslutade lite tidigare idag eftersom jag insåg att jag inte skulle hinna påbörja en del av de saker jag först planerat. Så det blev en lugn eftermiddag här hemma istället. Skönt.

Plötsligt kliver M genom dörren. Även han har kommit hem lite tidigare än vanligt. I famnen bär han ett paket! Å, genast får den här grå dagen ett nytt skimmer över sig. Färgpaletten skiftade och vi packade båda andäktigt upp innehållet. Paket med finfina kläder och även ritsaker till Lill-Skruttan, svenskt godis, två veckotidningar, liten kyckling...! Å, det känns som julafton. Påskpaket från Skånefamiljen. TUSEN TACK till er!!!! Detta var verkligen helt otroligt välkommet!

Vårigt, färgglatt och alldeles alldeles underbart var innehållet i vårt härliga Påskpaket.
Den hittills grå dagen lystes plötsligt upp!


Kan det bli bättre?? Efterlängtat svenskt godis. Haha, vi har redan smakat. Både lite av lösgodiset och de salta bilarna. De senare har jag inte ätit innan men å vad goda de var!

Nu ska jag snart hämta Lill-Skruttan på dagis. I morse var det ingen rolig morgon. Så mycket gråt har jag nog knappast sett någonsin hos henne. Både här hemma och vid lämningen. Jag stannade lite extra länge på dagis men hon var ändå så ledsen när jag gick att det skar i mammahjärtat. Detta trots att jag vet att det alltid blir bra så fort jag (eller M) bara kommit iväg. Nu tänkte jag ändå hämta lite tidigare än vanligt. Så hinner vi umgås lite mer ikväll också, för senare ska jag iväg och träffa kompisar från mitt förra jobb. Det ska bli roligt det med, men jag tror inte det blir så sent eftersom jag känner mig ganska trött.

17 kommentarer:

Annika sa...

NAJSIGT värre, Saltis...
Jag bara känner hur det suger till i magen då jag ser det...Lovely!!!
GUD så gott.
OCH vad härligt med lite svennetidningar. Det var verkligen det bästa sättet att lysa upp denna grå,grå,grå dag på...
Hoppas Ellas dagisdag idag var OK!!!
KRAM!!!

Saltistjejen sa...

Annika,
ja såå härligt! Man blir så glad så glad!!! det kan verklign tyckas vara över "småsaker" men för oss utlandssvenskar betyder sådana här saker så otroligt mycket mer än vad många säkert kan tro.
Ellas dagsidag var ok, men hon är definitvt i ngn form av fas just nu.
Kram!!

Livet enligt Jenny sa...

Åh mums mums säger en som har tillgång till svennegodis dygnet runt men ändå inte får äta förrän Göteborgsvarvet är avklarat. Då väntar smågodispåsen i väskan... Visst är det underbart när man har en grå dag och något bara helt plötsligt ändrar det! Njut och mys med lillskruttan. Som du sa de växer så förgjordat fort och innan du vet ordet av står där en sminkad tonåring och vill vara ute hela natten.. hahaha :)
Kramen

Saltistjejen sa...

Livet enligt Jenny,
jaså så du ahr godisförbud nu alltså. Där ser man. Hur ska du klara påsken då?? ;-)
Kram!!

Trillingnöten sa...

Men!! Jag hade skrivit ett kommentar som inte kom med! Taskigt :) Verkar vara selektivt på bloggen här!
Det är himla härligt med paket från gamla Sverige och speciellt de som innehåller gott godis!! Påsken är räddad :)

anna of sweden sa...

Här står det två stooora godispåskar i skafferiet. Vilken lycka!

Millan sa...

Men vad gott!! Jag vill ocksa ha paskpaket... men sedan maste jag ocksa saga att detta ar bara for lustigt!! Vi har fatt tva paskkort i ar. Ett fran mamma och ett fran mormor.. Precis likadana! Och det ar precis det kortet som aven ni har fatt i ert paket med haxan pa kvasten. Sa lustigt!! Det maste ha varit rykande atgang pa precis det kortet i sverige i ar :-). Kram

Saltistjejen sa...

Trillingnöten!
Men vad KONSTIGT!!!
Hm, ja det är inte jag som selekterar iallafall. För ngn sådan funktion har jag inte på min blogg. Så den måste bara ha försvinnut i Bloggers cyberrymd ngnstans då. Dumt!
Haha beträffaden påsken så kommer nog det mesta av godiset att vara slut till helgen....
Kram!


Anna of Sweden,
ja ni har ju besök så jag gissar de hade med sig en del gott?


Millan,
men så LUSTIGT!!!!
haha, kanske är detta det vanligaste påskkortet i Sverige iår hahahaha!!!!!
;-)

Syster i söder sa...

Vad bra att det kom fram! Hoppas också Ella får lite vÅrkänslor i sina färgglada kläder. Kram

Saltistjejen sa...

Syster i soder,
å ja det tror jag nog. Fast hittills är hon allra mest fascinerad av kycklingen som piper när man håller den i handen! :-)
Kraaam och TACK igen!!!!!

Nenne Nennelainen sa...

hojtala!
en kort sammanfattning: vilka fina inlägg och ett träffade ju rätt i hjärtat. ;-) Längtan, längtan...

Fy fabian för att behöva längta efter något man kämpar efter men som man aldrig vet om man kan få. Övriga saker i livet kan man antingen
a)jobba hårt som fan
eller
b)betala och ta en genväg för att få det man vill ha.
Men inte när det gäller att få barn. JO, man kan betala för det, men det är banne mig ingen genväg och det är lång väg innan man tar det beslutet. (Hoppas så att Lapinette får komma längst fram i kön snart, jädrar vilket kramkalas och grinstuga det blir då!)

men nu sitter jag här iaf, med sprattel i magen! Längtar inte längre, för jag vill inte att den här tiden ska ta slut. OK, lite längtan efter att se vad det är (är det en cykel??) men det är enbart en skön, pirrande längtan. Inte den jobbiga, nedbrytande längtan det var innan.

Glad påsk på er, njut av svennegodiset (aHAAA är det redan slut!!!?!?!) och varandra. Fina fina ni!

Saltistjejen sa...

Nenne,
vännen! Såklart längtar du inte lägnre. iallafall inte på det där destruktiva hemska viset utan bara sådär underbart pirrigt. Mer förväntan än längtan...
Ha en riktigt härlig påsk ni också!!!!!
Hoppas ni får städat i hallen tills dess hahaha!!!!!! Annars får väl påskharen hoppa hinderbana när Nancy jagar runt.... ;-)
KRAAAM!

Desiree sa...

Vad kul med ett påskpaket! Det piggar ju upp i det grå vädret. Här har vi strålande väder men jag vet att ni på östkusten får en hel del regn just nu. Hoppas att det funkar bättre med dagislämningen imorgon och att du får en trevlig kväll med dina vänner.

KRam.

Saltistjejen sa...

Desiree,
ja det är så härligt med paket från Sverige! Vi har ju haft gråväder och rätt kyligt de senaste dagarna men det ska tydligen vända imorgon och bli jättefint resten av veckan! Ser fram emot det.
Ni har ju verkligen underbart fint nu! Njut!
Kramar!!!

Västmanländskan sa...

Vilket härligt paket!

Saltistjejen sa...

Västmanländskan,
ja det var sååååå bra! Och det kom verkligen så lägligt när resten av dagen kändes lite småseg, grå och halvomotiverad.
Kram!

Anna, Fair and True sa...

Vad trevligt! Passande att det kom just en sådan dag också! Och det var verkligen färgglatt!