måndag, mars 01, 2010

Däckad igen

Lördagen var som sagt jättemysig och rolig. Tyvärr kan jag inte säga detsamma om gårdagen (söndag). Jag vaknade mitt i natten av att min mage gjorde väldigt ont och jag mådde illa. Sedan blev det bara värre. Hela gårdagen låg jag alltså mer eller mindre däckad i sängen. Feber. Totalt utslagen. Troligen någon form av matförgiftning? Iallafall är det det enda vi kunde komma på som förklaring. Jag åt en medium-rare lax till middag och kanske var det denna som inte var bra?

Jag sov mer eller mindre från halv tolvtiden på söndagen till åtta nu på måndagmorgon. Förutom ett par gånger när jag var till badrummet eller var upp och drack lite vatten. Eller då jag vaknade av magsmärtor. Nu idag känns det betydligt bättre. Min mage känns fortfarande väldigt öm. Ungefär som om man skulle ha ett stort blåmärke inne i magen. Ibland kommer magsmärtorna tillbaka men jag tycker det känns som om de varar något kortare stunder och de kommer med något längre mellanrum än tidigare. Känner mig lite svag och snurrig, men det tror jag mer beror på att jag inte ätit något sedan i lördagskväll.

Jag såg alldeles nyss att Annika frågat mig om mina fredagsteman i en kommentar. Jag erbjöd mig nämligen att ta mars. Jag lovar att återkomma med teman senare idag! Än har jag inte riktigt hunnit tänka på något men jag ska försöka att fundera ut åtminstone kommande fredags tema så snart som möjligt så alla Fredagstemabloggare har en chans att fundera lite.

15 kommentarer:

Nenne Nennelainen sa...

Usch, vad tråkigt att bli sjuk IGEN!!!! :-(
Hoppas det "bara" var en matförgiftning och inget som dröjer sig kvar särskilt länge.

krya på dig och ha det så gott! Fixat iChat än? :-)

Desiree sa...

Usch, hoppas du mår bättre här under dagen. Vad kul att du har tagit mars måndas fredagsteman. Ser fram emot att höra vad du väljer då du känner dig lite piggare.

Kram och krya på dig.

Livet enligt Jenny sa...

Hu din stackare.... Magissjukan är aldrig ok. Hoppas du känner dig bättre nu och att resten av familjen blir besparade. Här i Götet härjar vinterkräkan och skördar offer efter offer. Tvättar händerna så de ser ut som bark för att förhindra att detta händer mig.. Urk!! :/

Anonym sa...

Hej!
vid matförgifting får man kaskadkräkningar ca 4-5 timmar efter förgiftningen..så det var nog inte det..du har kanske haft ont i din galla..då för man verkliga smärtor i magen under revbensbågen.

Krya på dig.

Anna, Fair and True sa...

Usch då! Krya på dig!

Har skickat dig listan med tidigare teman till dig mejl så du vet.

Kram!

Annika sa...

Men gummis då!!
NU får det fan räcka med skit för din del.
Hoppas du känner dig ngtlunda bättre nu.
Ska klicka in här i em igen och se om du temat upp ngt, annars kan det nog vänta tills imorrn också.
Kram och feel better!!!

Anne sa...

Nej, inte mer sjukdomar och elände nu. Hoppas den "däckning" inte vara länge utan att du snabbt är tillbaka. Kanske var den där laxen, har man otur så kan det ju bli dålig mat ibland och fisk är väl en sån rätt som lättare kan ställa till det. Hoppas som sagt du mår bättre nu! Kram!

anna of sweden sa...

Näe, usch. Stackare!
Skönt att du känner dig bättre nu.

Stor kram!

Cecilia/svengland sa...

Krya på dig Saltis! kram!

Taina sa...

Stackars, stackars dig! Fy för matförgiftning. Det har jag blivit en gång och DET var bland det värsta jag varit med om!!! STOR KRYA PÅ DIG KRAM!

Saltistjejen sa...

Nenne,
ja visst är det tyyypiskt! Då himla trist! Man hann knappt ur den där sängen förrän man var fast där igen! Blä! Men nu mår jag iallafall bättre.
Kram!


Desiree,
ja nu är jag lite piggare så det känns bättre.
Och mars månads teman är ute.
kram!


Livet enligt Jenny,
ja det var en pärs men nu verkar det vara över för denna gången iallafall. Det var iallafall ingen kräksjuka men ändå rätt illa.
Hoppas verkligen du slipper vinterkräksjukan! Hu!
Kramar!


Anonym,
aha! Då kasnke det inte var matförgiftning då?? Jag har ingen koll på vad det annars skulle varit. någon form av magvirus kanske? En av dotterns kompisar på dagis hade varit dålig i magen ett par dagar. Kanske ngt sådant? Gallan låter som om det skulle kunna passa också för jag hade även rätt ont högt upp i magen. Hm?
Jaja, det verkar iallafall vara över nu vilket är skönt.
Tack för att du delade med dig av dina kunskaper!
kram!


Anna Fair and True,
tack! jag fick listan också
kram!


Annika,
ja det känns som om jag varit sjuk för resten av året. Enough is enough...
Kram!


Anna of Sweden,
tack! Jag känner mig mycket bättre nu.
kram!


Cecilia,
tack! hoppas även du känner dig bättre.
kramar!


Taina,
ja det var inget skoj. Men kanske var det inte fråga om matförgiftning trots allt. Jaja oavsett så var det inte kul men nu är det nog över.
Kramar!!

Musikanta sa...

Skönt att du mår bättre. Har kikat på dina fredagsteman som ser ut att kunna bli spännande och intressant att skriva om.
Kram/M

Saltistjejen sa...

Musikanta,
tack!! ja jag hoppas att ni ska tycka det känns inspirerande att skriva om mars månads teman.
kram!

Marianne sa...

Å nej så himla jobbigt för dig att åka på en grej till så här snabbt inpå! Nu är det tisdag och jag hoppas verkligen att du är frisk och kry igen!

STORA FRISKKRAMAR!

Saltistjejen sa...

Marianne,
ja det kändes rätt typiskt.
Men nu mår jag bättre om än inte helt återställd. Men jag hoppas det ska bli bättre och bättre.
kram!