torsdag, mars 11, 2010

Lyxlördag

Helgen som gick var ganska händelserik. Fredagkvällen var vi barnvakt till W. Redan på lördagen återgäldade grannarna detta med att ta hand om Lill-Skruttan på eftermiddagen så att vi kunde strosa runt själva på sta´n och njuta av det underbara vårvädret! Det blev en tur ner till Union Square. Lunch. Lite shopping på American Eagle Outfitters samt Staples. Sedan promenix ner mot Washington Square där vi satt på en parkbänk med en kaffe och njöt. En sådan lyx! Tänk, innan vi blev föräldrar, eller framförallt innan Lill-Skruttan blev såpass stor att hon hade en alldeles egen vilja och myror i benen, så var det sådant här vi gjorde i stort sett varje helg! Då var det nästan "vardag". Och nu är det verkligen en lyx. Att inte behöva tänka på andra än oss själva. Var och vad man vill äta. Vart man vill gå. Om man vill stanna en stund och titta på något eller om man vill dra vidare. Ingen som blir trött och grinig i vagnen och börjar gråta eller skrika. Ingen man måste jaga runt. Ingen man måste säga "nej nej nej akta, aj aj..." till tjugonundratrettio gånger.

Och underbart att kunna prova kläder utan att behöva känna sig stressad för att Lill-Skruttan ska bli helt uttråkad. Det gick ju snabbt också eftersom vi båda två kunde kolla runt samt prova samtidigt. Annas får vi ju alltid turas om och göra det en i taget medan den andre underhåller Lill-Snorpan. Shoppingresultatet blev för min del två snygga sommarklänningar samt lite underkläder och för M lite tröjor samt två par jeans.


På hemvägen tittade vi förbi en för vår del nyupptäckt affär. En specialaffär för serietidningar. Vi har nämligen båda upptäckt ännu en ny värld. Jag via en artikel om Neil Gaiman som skrivit boken Coraline (vilken vi såg filmatiseringen av för inte så länge sedan). I den stod det berättat om hans stora genombrott "The Sandman" vilken han skapade och som blivit en enorm succé. Jag blev otroligt nyfiken på både Gaiman och hans olika tidigare verk och fick därför den första utgåvan av just Sandman av M i födelsedagspresent. Jag måste säga att det var svårt att läsa serier på den här nivån. Jag är ingen van läsare av just serietidningar och det kräver en del övning. Men hittills är jag positivt överraskad. Framförallt tror jag att jag fascineras så otroligt mycket av den här "nya världen" som öppnats upp. För det är verkligen en egen värld. Att besöka den här affären var jätteroligt just för att den kändes så totalt annorlunda jämfört med de miljöer jag annars brukar vistas i. Här fanns oerhört mycket. Science Fiction, Fantasy och så mycket japansk Manga att jag häpnade! Jag köpte iallafall volym 2 av Sandman och blev även mycket sugen på ett par av Gaimans böcker också. Men de tänkte jag se om jag kan köpa digitalt till Nooken.

Så var lördagen över och vi var båda ganska trötta men mycket nöjda efter vår eftermiddag på tu man hand. Det kommer vi defintivt att göra om fler gånger. Jag vet att jag tjatar men detta att grannarna och vi kan hjälpa varandra att sitta barnvakt är verkligen helt fantastiskt! Söndagen var inbokad med två barnkalas men det kommer ett eget inlägg om dem senare.

12 kommentarer:

Trillingnöten sa...

Jodu, Jag kommer själv ihåg den där tiden. Dock är det ju trevligare nu när det inte är "vardag" längre utan något speciellt :) Man uppskattar det på ett annat sätt liksom. Och tar tillvara på stunden. Och man behöver VERKLIGEN den där vuxenstunden ibland :)

Jo, vi flyttar till äpplet ( om allt går som det ska) nästa sommar, alltså i juli 2011. Ska bli så trevligt att vara tillbaka! Och vi måste absolut träffas om ni fortfarande är i krokarna! :)

Cecilia/svengland sa...

Ja visst är det skönt att ha lite egen tid och vara "vuxna" ett tag - det tror jag att man behöver och det försöker jag och min man också göra så ofta vi kan!

Saltistjejen sa...

Trillingnöten,
aha så nästa sommar alltså!! Hm vi får se ifall vi är kvar då men troligen så är vi nog det. Kul om vi skulle kunna ses då! :-)
Och jo den där vuxentiden man får tillsammans är otroligt viktig och man uppskattar den så nu tycker jag!
Kram!


Cecilia,
ja det är viktigt och sjäv är jag så otroligt glad över att vi har våra grannar för annars skulle det knappt bli ngn sådan tid alls.
Kram!

Petra H sa...

Vad mysigt er lördag låter! Och så söta sommarklänningar! Vi var också och shoppade, på ett stort outletcenter (större än det vi var på med er), och det blev också några riktigt fina plagg som vi kan ha i Europa i vår. Jag har ju kommit på att jag inte har särskilt många "jobbkläder" eller för den delen "icke-sommarkläder" så det gäller att passa på här där det är så billigt med just de där kläderna som inte är klimatet här!
Min spansklärare älskar serier och har lånat ut några till mig. Jag tyckte att det var jättesvårt i början att läsa och titta på bilderna samtidigt (lite som folk som inte är vana vid textade filmer brukar säga!!) så det tog ett tag att vänja sig. Jag kom dock fram till att det inte riktigt är min grej, varken historierna eller formatet - jag föredrar att läsa text och ha bilderna i mitt eget huvud, hi hi.
Kram

Annika sa...

Klänningarna är "äkta Saltis". Verkligen DIN stil!!
SÅ söta!!
Kul med lite shopping.
Det här med serier är inget jag har vana vid heller, men jag förstår ju att det är en som en helt ny värld i de tidningarna, eller böckerna. COOLT att ni upptäckt den världen!
Saltis, btw, vad gillar du din NOOK? Peter's still in love...
KRAMISAR!!!!

Saltistjejen sa...

Petra,
ja ni får ta och handla sådant som inte är för 35 grader nu haha! Vad gäller serier så har jag fortfarande inte helt vant mig. Men jag gillar verkligen hela "grejen". Fascineras stort av just den här "världen" och tycker det är otroligt kul att "upptäcka och lära känna" den. Sdan får vi se om jag blir fast eller ej? Har ju även tänkt köpa en del av Gaimans böcker också. Kanske tilltalar de mig mer än själva serierna? Fast hittills tycker jag det är en cool värld som rpesenteras i The Sandman och jag som gillar skräck (på film och bok) tycker det är jättekul att hitta ytterligare ett format för denna genre! :-)
Men håller med om att det är SVÅRT att läsa just för att man är såååå van vid just text, men inte bilder på det sättet.
Stor kram!!!


Annika,
ja det var kul att kunna strosa lite i affärer utan att ha "tidspress" i form av liten otålig tjej! ;-) Kul att du tycker klänningnarna var min stil! :-) jag kan säga att jag föll direkt för den röda! Bara pang! Den blå var mer så att jag provade och då kände jag att den satt jättefint! Så det blev den också.
Ja du Nooken ja!!!!!! Jag måste säga att jag är GRYMT glad att jag köpte den!!!!!! Har redan läst två böcker jag lånat på svenskt bibliotek! Och det känns supermysigt att sitta i soffan emd nooken och lilla läslampan och läsa tycker jag! Och jag är glad över att slippa fylla bokhyllan med fler böcker eftersom den redan är överfull och jag har svårt att göra mig av med böcker... Så det är perfekt att man kan läsa en massa utan att behöva tänka på utrymmet!
KRAM!

Marianne sa...

Det är verkligen TUR med grannarna, att det funkar så bra. Härligt att kunna gå runt så där och bara strosa. När barnen har flugit ur boet för längesedan glömmer man snabbt vilket lyxliv man lever : )

Jag har för mig att jag har läst någon bok av Gaiman, men SF och fantasy är definitivt ingenting för mig. Jag har i alla fall provat, men jag säger som Annika säger om deckare: Nä, trist.

KRAM!

Saltistjejen sa...

Marianne,
ja det är verkligen helt fantastiskt hur bra vi har det nu sedan grannarna och vi hjälps åt med barnpassning! Lyx!
Haha, nej alla genre ka ju inte passa alla???!!! :-)
Att inte gilla Fantasy eller SF är du inte ensam om! Själv gillar jag det mesta bara det är välberättat och med karaktärer man bryr sig om.
KRAM!

Desiree sa...

Låter som en helt underbar lördag. Jo jag antar att man får en helt annan synvinkel på det man tidigare tagit för givet och inte uppskattat alls lika mycket innan barn som efter att man fått barn. Det som förut varit vanlig vardagsmat blir lyx. Tyvärr går det väl inte riktigt uppskatta "lyxen" förräns efter att man verkligen har fått barn. Men det är toppen att ni och W´s föräldrar kan turas om att barnvakta så att ni får komma ut lite på egen hand utan att det kostar multum att hyra in någon barnpassare. Att ni dessutom bor i samma hus underlättar ju enormt. Gillar dina sommarklänningar mycket. De var jättesöta. Hoppas ni får en mysig helg igen här.

Kraam.

Saltistjejen sa...

Desiree,
ja det är ju svårt eller omöjligt faktiskt att njuta av saker i "förskott" på det viset. Så nej det går nog inte att försöka ta vara på "lyxen" medan den är vardag. men det är ju en del av livet. Olika faser o perioder har olika definition på lyx och glädje. :-)
Kram!

Anna, Fair and True sa...

När man läser ett sådant här inlägg då tänker man "nä, man kanske inte skulle skaff barn, jag vill ju ha kvar lyx=vardag". Men sedan tänker man ju såklart på allt härligt med barn också! :)

Jag har faktiskt hört talas om Sandman. Skulle vilja se Coraline.

Saltistjejen sa...

Anna Fair and True,
hahahaha! Japp så kände och tänkte jag med....! Och gör det ibland fortfarande. Men men man måste helt enkelt acceptera att det blir lite annorlunda med små barn. Men om man är beredd på att omprioritera lite och inte kunna vara riktigt lika spontan som innan så är det också underbart! :-)
Jag tror du skulle gilla Coraline så se den!
Kram!