måndag, mars 29, 2010

Försenat fredagstema igen - Förändring

Detta var mitt sista Fredagstema för denna gången. Nu visade det sig att vi visst haft just detta Fredagstema för ungefär ett år sedan. Det hade jag totalt glömt! Ledsen att det blev en upprepning, men vissa av er är ju nya Fredagstemabloggare så kanske åtminstone ni tyckte det var ett okej tema. Mitt eget tidigare inlägg om just Förändring kan ni läsa här om ni är intresserade. Det kunde jag lika gärna skrivit idag så på den fronten har det inte skett någon nämnvärd förändring. Åsikterna jag hade då skriver jag under på nu med.

Men för att ändå visa er något inlägg på mitt sista Fredagstema så tänkte jag här posta ett par små filmsnuttar som visar på en ganska markant förändring.

Den första filmen är tagen idag för exakt ett år och en dag sedan, nämligen den 30 mars 2009.
Jag var då i Sverige på besök ensam med Lill-Skruttan, och filmen är inspelad hos Faster A. Sådan var Lill-Skruttan alltså för 1 år sedan. Jag kan tillägga att Faster A, alias Svägerskan, inte förändrats något alls direkt. Hon ser lika ung och vacker ut fortfarande!

De tre nedanstående filmerna är båda tagna denna helgen. Den ena i lördags (27 mars) och de två andra idag söndag (28 mars). På dessa nära 365 dagarna måste jag säga att en enorm förändring skett! Både storleksmässigt, rörelsemässigt och kommunikationsmässigt. Eller vad säger ni?!


Med detta inlägg vill jag TACKA ER ALLA som varit med och tolkat mina olika Fredagsteman för denna gången! Jag har försökt att hinna med att titta in hos er alla de flesta gånger, även om jag kanske inte riktigt hunnit med alla varje fredag. Jag är jätteglad över vilka otroligt roliga, finurliga, personliga och fina tolkningar ni åstadkommit!
Tack för denna gången!

Nu under april månad blir det Taina som tar över!
Ämnena är följande:

2 april: I mitt påskägg vill jag ha...
9 april; Naglar
16 april: Vita lögner
23 april: Makt
30 april: Gud såå pinsamt

13 kommentarer:

Anonym sa...

Tack själv! och jag måste säga att ditt inlägg om längtan var så bra!
Massor av kramar till dig!

Desiree sa...

Hej Saltis, vill också tacka så mycket för de ämnen du valt. Jag har inget emot alls att skriva om förändring igen för jag hade också glömt att vi haft detta som tema tidigare. Jag tycker du valde jättebra ämnen.
Söta filmer. Ja man ser verkligen hur snabbt tiden går och hur mycket lilla E har vuxit och utvecklats på så många sätt. Ha en bra start på veckan.

Kram.

Saltistjejen sa...

maisoui,
Tack vad glad jag blir!
Hoppas du f[r en fin vecka!


Desiree,
tack haha vilken tur att du var lika glömsk som jag....! ;-)
Hoppas du får en fin vecka nu och jag gissar att det känns jätteroligt att C är tillbaks igen!
kramar!

Annika sa...

Tsck själv, käraste saltis!!
dina ämnen var roliga. DET gör inget om teman upprepas. Lovar!!!
Du hade toppenteman!
I ett barn ser man förändringen mer än ngn annanstans.
Saltis, snart är hon 13 ;-)
KRAMAR!!!

Saltistjejen sa...

Annika,
haha ja det går såååå snabbt! Jag både längtar och bävar för att hon ska bli större. Det är så roligt att följa med henne och man vill lära känna emr och mer av hennes personlighet så då längtar man. men samtidigt känner jag att "nej, låt det inte gå så snabbt jag hinner inte med...!"
KRAAAM!

Livet enligt Jenny sa...

Tack till dig med och jag tycker inte det har varit fel att upprepa temat. Har inte skrivit om dessa innan så jag tyckte det var kanoners. Ja du det är verkligen på barnen man ser hur tiden flyger förbi! Mannens äldsta fyller 20 i år!! WOW...
Kramen

Saltistjejen sa...

Livet enligt Jenny,
tack vad bra att du tyckt det varit roliga och bra teman. Och visst är det otroligt så snabbt åren springer iväg, och det syns ju mest på barnen såklart.
Kram!

Anne sa...

Ja, oj vad mycket hänt på bara ett ynka år. Det blir så tydligt och verkligen påtagligt när man ser ett klipp från förra året den här tiden och sen ett färskt. Det är som en annan unge :) En bebis då men nu en liten tjej. Just de första åren är väl tider då verkligen så otroligt mycket händer och ändras, även om det ju så klart händer saker med äldre barn också så inbillar jag mig det går i lite mindre takt, inte så fort som mellan kanske 0-5 år eller nåt sånt?

Kram!

Saltistjejen sa...

Anne,
nej visst är det så att det händer som allra mest de första åren. Det förstaåret var det ju skillnad från vecka till vecka ibland och absolut från månad till månad. Nu är det ju inte lika mycket som händer, men fortfarande är det stora skillnader periodvis.
Kram!!

helen(USA) sa...

Ella can really communicate now. She is able to express herself with words and she seems to understand what you are saying. It is really a wonderful age.

Saltistjejen sa...

helen,
yes it´s really a fun age now I think. Specially to be able to follow at least some of her thoughts since she is better with her communication. :-)

HeLena sa...

Ungar är såååå härliga! Och hos dom ser man förändringarna så bra! Det går så fort! Jag hade kunnat skriva i Längtan temat om längtan tillbaka då barnen var små men det tänkte jag inte på då. Tack för jättebra teman och inlägg! Jag har inte skrivit om förändring förut men jag tycker inte det gör något att upprepa bra saker!!
Glad Påsk!
Kram!

Saltistjejen sa...

HeLena,
ja visst är det otroligt hur snabbt det går för barn att växa! Haha längtan tillbaks till småbarnsåren är något många föräldrar pratar om. Så man försöker som småbarnsförälder att tänka på det när saker och ting är lite jobbigt.
:-)
Hoppas du får en fin påsk!
kram!