tisdag, mars 23, 2010

Vart tog energin vägen?

Igår var jag sanslöst trött. Det var en sådan där otroligt intensiv dag på jobbet. Dessutom med en stark stressfaktor på slutet eftersom vi skulle vara barnvakter på kvällen och därmed hade jag en "fast tid" att passa. Mina bakterier brydde sig dock inte alls om detta utan ville inte växa i den hastighet jag tyckte de borde. Så det blev en ganska jobbig eftermiddag/kväll. Att sedan ovanpå detta ta hand om två barn kändes lite småtungt ska erkännas. Första gången jag verkligen tyckte att barnvakteriet kändes jobbigt. Jag kände mig så slut. Inget tålamod alls. Dessutom var jag tvungen att lämna M ensam med båda barnen en stund efter middagen för att springa iväg till jobbet igen och slutföra det som jag inte hunnit innan vi hämtade båda knottarna på dagis. Men det hela gick bra och till slut kom de i säng. W´s föräldrar kom dessutom hem redan när jag höll på att sätta på honom hans pyjamas så jag behövde inte ens natta honom.

Jag förstår inte riktigt varför jag kände mig så slut igår ändå? För jag var trött redan från det jag vaknade. Ungefär som om helgens väder och aktiviteter sugit musten ur mig och tagit mer energi än vad det givit. Vilket känns konstigt eftersom det var just en sådan helg som jag tycker är så härlig. Vackert väder. Utomhusaktiviteter. Lagom socialt umgänge med vänner.
Kanske är det bara allmänt tidsomställningen som kommer lite i efterhand eller att kroppen ännu inte vant sig vid de längre och ljusare dagarna? Eller så var det gårdagens trista väder vilket var motsatsen till helgens vackra? Igår var det nämligen grått grått grått och regn till och från hela dagen. Det kändes med andra ord som om dagen aldrig riktigt infann sig.

Idag är det tisdag. Ny dag. Vädret är fortfarande grått och dimmigt. Men jag tror jag känner mig något bättre idag ändå. Inte lika trött. Även om jag inte alls har samma sprudlande energi som förra veckan. Kanske "betalar jag nu bara tillbaka" till min energireserv, det jag använde upp då?! Det känns i vilket fall skönt att arbetsdagen idag troligen inte kommer bli lika intensiv och hektisk som gårdagen. Så förhoppningsvis kommer jag inte känna mig lika urlakad ikväll.

11 kommentarer:

Marianne sa...

Kanske bara vårtrött i kombination med sommartid och extrabarn? Hoppas du slipper vara lika trött i kväll!

Här kommer en PIGGKRAM!

Therese sa...

Jag känner mig idag precis som du gjorde igår. Är helt slut efter jobbdan och orkar inte aktivera sönerna alls. Tur att det finns tv spel *ler och skäms samtidigt*:)
Hoppas att din dag blir bättre än igår och att du känner dig pigg när du hämtar lilltjejen på dagis i eftermiddag.
Kram

Desiree sa...

Jag tror att det bara är så ibland att man känner sig tröttare och segare. Hoppas att dagen inte blir lika stressig idag och att du får vila upp dig lite ikväll. Försöka komma i säng tidigare brukar hjälpa. Jag vet inte riktigt vad det varit med tidsomställningen i år men jag tycker att det har varit både svårare och gått trögare att ställa om.
Kraaamis.

Saltistjejen sa...

Marianne,
ja kanske är det flera olika faktorer som spelar in. Förmodligen är det så.
Tack för piggkramen!!!!
Kram tillbaks!
:-)


Therese,
oj ja det är ju inte så roligt att känna sig så slut. idag känner jag mig ju klart piggare än igår så jag hoppas du komer få mer energi till imorgon. Och att inte alltid orka vara superaktiv med sina barn tycker jag inte man ska skämmas för. Så är det och ibland är det nog mest nyttigt för barnen att lära sig att de inte alltid kan ha mamma eller pappa omkring sig?
Stor kram!


Desiree,
ja jag har funderat lite på det där med omställningen till sommartid. Men jag kände inte av den så mycket direkt mer än första dygnet. Så det känns lustigt om det ska börja märkas nu såhär sent. Men kanske är det mest bara det att det var en intensiv helg och sedan en väldigt intensiv dag igår på jobbet "on top".
Kram!!

Anna, Fair and True sa...

Nog en kombination av allt. Jobbiga bakterier du har som inte vill samarbeta! ;) Vi ställer ju om klockan nu natten till på söndag. Vi åker ju på söndag och då blir det ju tidsskillnad ändå så jag antar att jag inte kommer känna så mycket av övergången till sommartid.

Kram!

Saltistjejen sa...

Anna Fair and True,
ja antagligen är det så att flera saker spelar in. Härligt med er resa! Tänk att det är så snart!!!!
Kram!

Trillingnöten sa...

Nej, usch, så kan det bli ibland! Oförklarlig trötthet. Jag får samma sak ibland, men det går över efter en dag eller två. Som någon skrev så är det skert flera saker :) Stress, våren, sovit lite galet. Ibland kan jag tycka att jag sovit bra, men i själva verket har jag vänt och vridit mig hela tiden. Hoppas du mår bättre! Och tack för serietipset (the wire)! Detta ska jag kolla in! Kram!

Musikanta sa...

Inte undra på att du känner dig trött efter sådana intensiva veckor du har haft! Du har ju dessutom möblerat om hela lägenheten!

Ett litet tips med spjälsängen. Mirren hemma hos sig och jag hemma hos oss har ställt en spjälsäng bredvid dubbelsängen och tagit bort en långsida.

Lillmirren ligger alltså i sin egen säng men kan samtidigt krypa nära sin mamma (som ligger närmast) om han drömmer något otäckt eller är orolig på annat sätt.

Vi ändrar till sommartid nu i helgen som kommer. Det är alltid besvärligt de första veckorna, sen vänjer man sig.

Kramar!!!

Musikanta sa...

Inte undra på att du känner dig trött efter sådana intensiva veckor du har haft! Du har ju dessutom möblerat om hela lägenheten!

Ett litet tips med spjälsängen. Mirren hemma hos sig och jag hemma hos oss har ställt en spjälsäng bredvid dubbelsängen och tagit bort en långsida.

Lillmirren ligger alltså i sin egen säng men kan samtidigt krypa nära sin mamma (som ligger närmast) om han drömmer något otäckt eller är orolig på annat sätt.

Vi ändrar till sommartid nu i helgen som kommer. Det är alltid besvärligt de första veckorna, sen vänjer man sig.

Kramar!!!

Sporty Spice sa...

Idag onsdag blir det bättre!!! Solen ska kika fram, då blir allt bättre! Kramar!!!

Saltistjejen sa...

Jemáya,
tack!! Hah tycker du jag verkar så energisk? Hm, ofta känner jag mig kanske inte så energisk men visst det blir lätt så att mycket ska och vill hinnas med. Jag får egen tid lite då och då men jag tror just nu att det kan vara sömnen som är en av faktorerna kanske?
Men nu känns det betydligt bättre iallafall! :-)
Kramar!!!


Trillingnöten,
Hah ja det är kasnke bara helt naturligt det här med dagar av trötthet. Som du säger spelar ju sömn en stor roll och just nu är Lill-skruttan inne i en period när hon sover lite sämre vilket gör att även vi sover sämre såklart.
Kramar!


Musikanta,
Tack för spjälsängstipset! Vi har ju just nu ingen säng alls till Lill-Skruttan men ska köpa en barnsäng. Spjälsängen var vi ju tvungna att lämna tillbaka innan jul och vi har inte skaffat någon annan säng än. Men vår idé är att göra just så med hennes säng. Att ställa den intill vår så hon kan sova i sin egen säng men ändå vara nära.
Kramar!!


Sporty Spice,
ja morgonen här är strålande så jag hoppas på en ljusare dag idag! :-)
Tack för omtanken du är så gullig!
Kramar!