tisdag, mars 30, 2010

Lite allmänt

Morgonen idag var mycket bättre än igår. Förutom att vi "försov" oss lite. Troligen p g a att jag sovit lite halvdåligt inatt eftersom Lill-Skruttan mer eller mindre ville sova ovanpå mig. Så natten har bestått en del av att försöka lyfta upp henne och lägga ner henne en bit bort från mig i sängen, för att sedan vakna upp igen ganska snart eftersom hon krupit intill mig igen. Det är mysigt på många vis, MEN man sover inte så bra. Särskilt inte när man försiktigt flyttar sig lite ifrån henne men hon kryper efter tills man till slut nästan ramlar ur sängen...
Ännu en anledning till att vi sov längre än vanligt var säkert att det var väldigt mörkt. Regnet öste ner utanför fönstren så det rådde ett dunkelt mörker inne i lägenheten som säkert bidrog till att vi inte vaknade den tid vi brukar.

Imorgon ska det dock enligt väderprognosen vända och bli fint igen. Imorgon ska det tydligen bli sol och 16 grader för att till helgen bli dryga 20 grader! Roligt tycker jag eftersom vi har svenskt besök på gång. Vännerna H och M kommer redan ikväll, men vi ska ses imorgonkväll hemma hos oss. De ska bo på hotell någonstans i staden och stanna resten av veckan. Sedan har vi andra vänner K och R som kommer på fredag och stannar till slutet av nästa vecka. De kommer bo i en lägenhet i vårt hus som vi lyckats få tag i genom M´s jobb. En tjej som skulle vara bortrest denna tiden och gärna "hyrde ut den" till våra vänner. Det är endast en s k studio så den är inte stor med tanke på att vännerna kommer med två barn men det är ju ändå en större än ett hotellrum. De andra fördelarna är att de kommer ha ett eget kök vilket inte är fel alls när man reser med barn. Samt att vi kommer ha NÄRA till varandra och därmed kunna umgås på kvällar utan problem!

Jag ser verkligen fram emot båda våra besök från Sverige!
Det var ett tag sedan vi hade vänner eller familj här och det känns så roligt att få träffas! H och M var här förra sommaren, och våra vänner K och R var här och hälsade på för ungefär två år sedan. Då var både jag och K gravida och vilket var lite kul. Jag med Lill-Skruttan och hon med hennes och R´s tredje barn. Så hon var ju lite mer erfaren...
De var här under den lite tumultartade tiden då vi gjorde ett ultraljud och fick lite jobbiga besked. Det hela slutade ju dock bra och det var faktiskt skönt att ha dem här att prata och ventilera med under de där dagarna. Vi har inte lyckats få till en träff med dem under våra stressiga Sverigevistelser heller så det ska verkligen bli roligt att få tid att umgås nu! Både med dem och med deras härliga barn.

Att träffa och umgås med vänner är nog en av de saker jag uppskattar allra mest i livet. På tal om det var min kväll ute med mina gamla jobbkompisar igår väldigt bra! Vi försöker ses ungefär en gång i månaden och träffas då ofta på någon resturang i närheten för att äta middag tillsammans. Igår sågs vi på en intilliggande pub så det blev öl och nachostallrik. Gott! Tills vi alla fick syn på en gigantisk kackerlacka som kilade runt mellan borden!!! Fy! Då satte vi nog nästan alla ölen i fel strupe samtidigt. Min ena kompis upprepade sedan sitt mantra "roaches are cleaner than flies roaches are cleaner than flies roaches are cleaner than flies roaches are cleaner than flies roaches are cleaner than flies ...." en lång stund...! Kvällen var dock riktigt mysig och rolig som alltid.

För att återknyta till detta med Lill-Skruttans sömn så har vi äntligen äntligen äntligen gjort slag i saken och beställt en säng till henne!!!!!! Det känns sååååå BRA! Det blev inte den vi först ville ha eftersom vi väntat i nära tre veckor på att den skulle börja säljas igen (den var tillfälligt slutsåld) men vi tröttnade på att vänta. Så nu har vi beställt en annan. Den ska komma i början av nästa vecka och det känns otroligt skönt!

11 kommentarer:

Therese sa...

Vad mysigt med lite besök. Jag är inte alls avundsjuk på era vänner som kommer till New York och hälsar på;)
Ha en underbar tisdag!
Kramar

Saltistjejen sa...

Therese,
ja det är ju inte fel att uppleva våren här i NYC. Iallafall inte om vädret blir fint.
:-)

KARLAVAGNEN sa...

Hahaha! roaches are cleaner than flies, roaches ARE cleaner than flies! I love it! Jag har just sprayat balkongen och gemensamma entren med en anti-spray för att försäkra mig om att jag inte får något besök medan jag är borta. Samt satt proppar i alla avlopp så som i handfat, bad och dusch (tips av tjejerna i Malaga).

GLAD PÅSK!!! Ha det jätteskönt!

Saltistjejen sa...

Karlavagnen,
ja det är ju ngt som man som svensk inte riktigt är van vid. Dessa BUGS!!!!! På min förra arbetplats såg vi en del STORA sådana. Fast de som visste mer om dessa kryp sa alltid att det handlade om "water bugs" itne roaches. Men för min del spelade det inte så stor roll. Tyckte inte de kändes trevligae för det...
Hoppas du slipper få besök!
Kram!

KARLAVAGNEN sa...

Nej jag håller helt med! Jag tackar dig för mitt nya mantra. Tack och lov har jag ju bara några stycken per säsong som jag inbillar mig flyger in (de brukar vara ganska stora) av misstag.

Saltistjejen sa...

Karlavagnen,
haha ja jag tyckte mantrat var rätt kul mitt i all uppståndelsen... ;-)
Skönt att du inte invaderas iallafall.
Kram!

Marianne sa...

Å vad roligt med lite besök. Det blir ju väldigt enkelt också i och med att de inte bor hos er, så ni behöver inte tänka på allt det där med frukost och sånt. Men ändå så nära att ni kan umgås ordentligt. Perfekt faktiskt.

Läskigt med kackerlackor på krogen. Det finns nog på fler krogar än man anar, men man vill liksom inte veta om det.

Hoppas Sötnosen ska sova bättre i sin säng. Hehe, om det inte slutar med att någon av er får ligga i den : D

KRAM!

Desiree sa...

Kul med besök. Det är alltid trevligt att få träffa vänner från Sverige som man inte träffar så ofta annars. Toppen att sängen är beställd till lillskruttan. Hon är verkligen inne i en extra mammig period just nu verkar det som. Hoppas du får soova lite bättre inatt.

Kram

Saltistjejen sa...

Marianne,
ja det är verkligen perfekt när vänner eller familj kommer hit och bor nära men ändå inte här. Eller ibland kan jag ju iofs tcka att det är ROLIGT JUST att folk bor HOS oss också. Men allt beror ju på person till person samt omständigheter i ens vardag. :-)
Sängen blir spännande att se hur den kommer att användas...
Kram!!


Desiree,
ja det är jättekul med besök!
Hon är vekrligen inne i en extremt mammig fas nu vilket faktistk kan vara lite jobbigt. Men hon är go som gull också och då glömmer man allt jobbigt på ett kick! :-)
Kram!

Trillingnöten sa...

Ja, det där med att sova i samma säng är mysigt - tills de rör på sig och man själv ligger halvvägs ute över kanten :) Eller man får en fot i ansiktet...Bra med en egen säng till Skruttan :)

Och kackerlackor! Shite! Jag blir mörkrädd. Det finns ett program här som heter Verminators...de tar bort sånt där. Och det är en äcklig show :)Men man överlever. Det är då man uppskattar sitt i-land mer. Kram!

Saltistjejen sa...

Trillingnöten,
japp det är mysigt att samsova men man blir ofta inte riktit utsövd. Så i längden hoppas vi nu att hon med egen säng ska kunna sova mer självständigt så att även vi får sova bättre. :-)
Och kackerlackor är så äckligt tycker jag. Huu! Tyvärr fonns de nog i stort sett i alla länder. I Sverige är man dock förskonad från att se dem särksilt ofta. Där härjar de nog mest i restaurangköken.... ;-)
Kram!