måndag, mars 15, 2010

Fullt upp i helgen

Denna helgen har det varit fullt upp. Som vanligt. Men egentligen hade vi inget alls inbokat eller planerat inför helgen. Ändå känns det som om det varit en aktiv helg. Mest beroende på att vi haft rent uselt väder. Iallafall om man tycker att horisontellt ösregn och hård vind definieras som uselt väder. Sådana helger känns nästan alltid lite långa på ett småjobbigt sätt tycker jag. Framförallt för att jag funderar över hur man ska kunna roa en aktiv och otålig liten tjej i hela två dagar utan att ens kunna gå ut på en kort promenad. Det är lätt hänt att jag även efter vanliga helger ser fram emot att komma tillbaks till jobbet på måndagen. Men efter helger med inne-väder är oftast måndagslängtan rätt stark på söndagseftermiddagen. Att kunna sitta ner och slutföra en tanke från början till slut utan avbrott. Att kunna utföra en syssla utan att behöva börja om minst fyra gånger innan det hela är klart. Detta har inget att göra med att jag inte njuter av både Lill-Skruttan och att vara ledig. Som jag skrivit tidigare tycker jag att det är oerhört roligt att umgås med Lill-Skruttan just nu. Men det blir alltid lite väl intensivt och humöret ibland inte det allra bästa när vädret är såhär dåligt. Det märks ofta ganska snart att man inte riktigt orkar leva upp till de nivåer av "aktivitet" som Lill-Skruttan helst vill ha för att tycka att livet är bra. Det är så mycket spring i de där små fötterna. Så mycket skutt i benen. Så mycket vift i armarna. Upptäckarlust och äventyrslystnad. Och med väder som detta kan jag och M ganska snabbt uppfattas som lite småtrista samt lägenheten som lite väl trång.

Men denna helg har ändå gått riktigt bra. Trots att vi knappt stuckit näsorna utanför dörren. Eller jo, M och jag har gjort det i omgångar men bara när vi varit illa tvungna. Ett par korta promenader till och från våra jobb. Samt ett par gånger till en av mina kompisar som nu är bortrest och vars katter vi därför ser till. Men med gemensamma krafter från våra älskade Grannar så lyckades vi underhålla både våra aktiva barn och oss själva! Vi hjälptes helt enkelt åt med barnen så att vi kunde få lite mer "egentid" också. Plus att de bjöd över oss på en spontanmiddag på lördagkvällen vilken blev helt otroligt lyckad! Väldigt god mat (om än kanske lite i minsta laget för storätare som jag och M....) samt härligt sällskap. Vi stod för desserten vilken blev uppskattad den med (se inledningsbilden). Kvällen blev både längre och blötare än planerat med många riktigt goda skratt. Det blöta bestod i lite bourbon tasting för vår del samt snapsprovning för grannarnas. Dessförinnan lite vin, saké samt tequila också. Allt av riktigt god kvalitet. Samtalsämnena spände från allt som barn (såklart) via lite skvaller om gemensamma bekanta till mat, dryck, musik och striptease.

Nedan är två små filmer från lördagkvällen. Lill-Skruttan och W leker för fullt. Nu kan man se att de verkligen interagerar med varandra mycket också. Ofta härmar, jagar eller bråkar de med varandra varandra.

Det här med gemensam "hjälp" med varandras barn var verkligen något som vi alla tyckte var lysande! Att turas om att vara med barnen i "playroom" frigjorde tid under helgen som vi kunde använda på alla möjliga vis. För min och M´s del använde vi det mesta av tiden till att organisera upp vårt hem. Rensa och sortera bland papper samt att försöka få ordning på vår arbetshörna så att den ska bli mer brukbar. Sådan kan man ju inte göra när Lill-Skruttan är här. Eller kan kan man ju, men då tar det ungefär fem gånger så lång tid. Så en extra timme här och där under helgen har verkligen hjälpt till och nu känns det otroligt bra!

Vi började med att omorganisera lite här hemma redan förra helgen och har nu nästan slutfört det mesta. Lite småfix kvar att ta itu med men det mesta är gjort och vi är båda två otroligt nöjda! Bilder från hemmafixet kommer dock att komma i senare inlägg för när jag skrev detta igårkväll orkade jag inte ladda upp bilderna utan kände att jag var tvungen att gå och lägga mig. Vi ställde nämligen om klockan denna helgen och har nu sommartid. Därmed förlorade vi en timme igår vilket jag alltid tycker känns lite. Men jag välkomnar sommartiden ändå eftersom den innebär att vi nu kommer ha betydligt längre dagar och ljusare kvällar framöver! Underbart!


Kan tillägga nu ikväll (måndag) att det har varit fortsatt trist väder idag med regn regn och regn. Men de har lovat bättre väder i veckan. Till och med riktigt fint. Så vi får väl hoppas att de får rätt de där meterologerna.

15 kommentarer:

anna of sweden sa...

Vilken mysig helg ni verkar ha haft. Och är det inte en flaska Skåne jag skådar? ;)

Saltistjejen sa...

Anna of Sweden,
ja det var en riktigt bra helg. Och jodå, snapasarna som provades var Skåne och OP Andersson....! :-)

Trillingnöten sa...

Men åååh vilken otur mni haft! Vi hade fantastiskt fint väder i helgen - äntligen! Nu kan man gå ut utan att frysa ihjäl :) Och det är lättare för N också. Minus 20 är inte så roligt att vara ute i, oavsett ålder :) Men minus 5 är en helt annan story! Jag hoppas ni får bättre väder snart!
Kram!

Annika sa...

Ja, visst SÖG regnet i helgen, riktigt mkt...INTE kul. Men det störde inte mig, men jag MINNS hur det var att ha småbarn och tvingas vara inne, och hur K blev allt stökigare...
Jodå, jag minns...
Vad roligt med spontanmiddag!! BÄSTA middagarna oftast!
Tycker ni verkar ha så bra grannar och vänner. Härligt!
Saltis, jag tycker absolut ni ska komma hit i vår. DU VET att ni får bo här!!
Krmar, och JO---den här veckan ska väret bli UNDERBART fint!!!

Saltistjejen sa...

Trillingnöten,
ja jag hörde att ni hade fint i Sverige i helgen. Men det unnar jag er verkligen efter den här otroliga vintern. Det är väldigt jobbigt med små barn när det är sådär förskräckligt kallt så jag förstår verkligen att det måste var skönt när temperaturen stigit!
Kram!


Annika,
ja det är ju såååå annorlunda när man itne har småbarn. Då kan sådana där dagar med regn vara riktigt mysiga. man sitter inne och läser, kollar film, spelar spel, eller fixar hemma. Men med små barn blir det ju så annorlunda. Våra grannar är super! Och vännerna vi har här är också helt fantastiska på så många vis! :-)
Ang DC så återkommer jag till dig om detta per epost senare!!! :-)
KRAM!!

Petra H sa...

Ha ha, jag skrattar åt att ni tyckte att det var lite lite mat hos grannarna ;-) Det påminner mig om när jag bodde i Genève och en spansk kompis skulle laga mat åt min stora viking till granne hemifrån och mig. Han gjorde EN liten tortilla och bjöd på en liten bit chorizo och jag viskade till min kompis "ska han inte göra FLER?". Han svarade "Petra, alla kanske inte äter lika mycket som vi", ha ha ha :D
Jag har glömt att fråga, är era grannar amerikaner båda två? Jag tycker att det låter så härligt med barnen som har så roligt tillsammans och är nästan som syskon som du har skrivit förut. Vilken TUR ni har som har dem så nära.
Ser framemot att se hur ni har gjort om hemma!
Kram och hoppas att vädret blir bättre! Låter som vädret här förra helgen, men i helgen hade vi det riktigt fint.

Saltistjejen sa...

Petra,
ja men visst kan det kännas lite snopet när man inte blir mätt!!! Hm, jag vet att våra gannar tänker på vikten och har lite strängare diet än vad vi har. De är nyttigare i största allmänhet tror jag. Men det känns ändå konstigt när man blir bjuden på mat och man känner att "oj, det där skulle jag och M kunna dela på bara vi två" men så är man dubbelt så många. Man känner sig extremt glupskt... ;-)
Och ja grannarna är amerikaner. Båda två. Så Lill-Skruttan lär sig "slam dunk" och "touch down" från dem haha! Så vi behöver inte vara oroliga att hon inte ska kunna först den amerikanska sportkulturen hahaha! :-)
Och ang vädret är det fint här nu! Och ska bli finare! Upp emot 17-20!!!!!! grader imorgon o torsdag! Ni skulle kanske kommit hit denna veckan ändå...! ;-)
KRAM!

Desiree sa...

Ni verkar ha helt fantastiska grannar och vänner. Jag förstår verkligen att ni trivs så himla bra i NY. Jag hoppas att ni kommer kunna vara kvar där så länge som ni önskar. Det är ju toppen att bo så nära sina vänner och ha barn i samma ålder som gillar varandra så mycket som lilla E gör med sin kompis. Jag förstår absolut att du kan längta till jobbet och måndag. Det krävs rätt mycket energi kan jag tänka mig att aktivera och hålla koll på en aktiv liten tös som E. Hoppas att ni får bättre väder här till helgen så att ni kan vara ute med henne även om det löste sig riktigt bra denna helgen med det kassa vädret. Visst är det underbart med de ljusare kvällarna men oj vad det har varit jobbigt att ställa om. Hela dagen igår blev liksom fel. Jag hoppas på bättre väder själv i helgen.

Saltistjejen sa...

Desiree,
ja vi har verkigen haft tur som träffat så många underbara personer här! Utan dem hade vår vistelse verkligen inte blivit lika bra här i NYC. Att nu ha dessa grannar är guld värt också för Lill-Skruttans del såklart! :-)
Jag hoppas ockås vädret ska bli fint tillhelgen. Så här långt har de lovat fint väder fram tillf redag så jag hoppas det ska hålla i sig veckan ut!
KRAM!

Marianne sa...

Haha, det är bara nyttigt att bli avbruten så att man inte soffar till sig. När Skrållan levde såg hon till att jag blev avbruten hela tiden. Jag skulle nämligen följa med henne och äta torrfoder. Ibland skulle det ske typ var femte minut : )

Kram!

Saltistjejen sa...

Marianne,
haha jo till viss del är det nog sant. Fast vissa saker man vill göra är ju itne så "soffiga" utan mer aktiva men på ett annat sätt än att läsa samma bok 7 gggr i rad... ;-)
Kramar!!

Christel sa...

Som jag önskar att vi var grannar även där, då skulle E komma in till tant Christel och leka varenda dag, så kunde vi ha Duplot framme jämt, och så skulle vi läsa Alfons 8 ggr och baka "boulle" och leka med Alice och Edvard och Maja och...och... det skulle vara så bra! Saknar er! Kram

Saltistjejen sa...

Christel,
Åååå DET hade varit underbart!!!!! Kanske får vi se till så att somrarna blir lite sådana framåt? :-)
KRAAM!

Anna, Fair and True sa...

Så ni fick inte tillräckligt med mat?! ;)

Det låter verkligen som ett toppenarrangemang med era grannar/vänner! Inte många som har det så. Det blir ju extra värdefullt när man inte har familj nära.

Saltistjejen sa...

Anna Fair and True,
näpp det var lite klent med maten. Den var supergod men kanske inte så väl tilltagen. Eller så är vi jädrigt glupska. Jag tror dock på att det var båda dessa faktorer som spelade in.... ;-)
ja för vår del är det fantastiskt att ha sådana bra grannar!!!!! De har blivit nästan lite som en extrafamilj, Iallafall för Lill-Skruttan. :-) Ovärderligt!