måndag, mars 22, 2010

Första vårvärmen

Helgen har varit ganska intensiv på många vis. Lill-Skruttan har vaknat tidigt och det har varit aktivitet i ett. Roligt men också lite slitsamt. Vädermässigt har det varit helt fantastisk med sol och temperaturer på runt 15-20 grader. Vi har hunnit med bl a picknick i Central Park tillsammans med vänner, besök på zoo:t samt diverse lekplatser. Nedan är en del bilder från våra helgutflykter.

LÖRDAG

Under lördagen gick vi med våra våra vänner till Central Park för att ha årets första picknick. Jag hade stekt Swedish pancakes som picknickmat till oss.


Här är de 3 musketörerna igen. Sittande i sina vagnar. Men den mesta tiden satt de inte särskilt stilla alls, utan sprang runt som ystra getter nyligen utsläppta på grönbete efter en lång vinter, haha! Senare under eftermiddagen anslöt ytterligare en kompis från Lill-Skruttans dagis med sina föräldrar samt ett gäng av deras spanska vänner.


Här är W och Lill-Skruttan


Och här är hon tillsammans med R.


SÖNDAG

Första besöket med Lill-Skruttan på Central Parks "Children´s Zoo" vilket är ungefär som Lill-Skansen eller liknande. Man får med andra ord klappa djuren.


Här var det dock en glasruta emellan. Men klappa gick ju bra ändå...


Glad tjej efter närkontakten med sköldpaddan.


Mycket att titta på.


Och här har fleecejackan åkt av. Skönt!


Vid "ankdammen".


Trädet i bakgrunden gick man igenom för att komma till de större djuren.


Som till exempel den här kon.


Lite misstänksam mot kon var hon men till slut vågade hon klappa lite lätt.


Laman däremot ville hon gärna klappa.


Här studeras återigen fåglarna i ankdammen men från andra sidan. Man kunde se när de åt genom det här lilla fönstret eftersom små skålar med mat var uppställda en bit nedanför det. Mycket spännande tyckte Lill-Skruttan.


Efter en varm korv till lunch i Central Park blev det besök i lekparken.

Efter parken var gick vi hem och jag och Lill-Skruttan tog en fika med några vänner i huset medan M gick en sväng till jobbet. De bor en trappa upp och har en liten dotter som är ca sju månader och som Lill-Skruttan pratat mycket om den senaste tiden. Därefter blev det lek på vår egen lekplats på bakgården. Eftersom vännerna W och R också anslöt så var lyckan total för Lill-Skruttan. Det är riktigt roligt att se hur roligt de har tillsammans även om det också är mycket ruff, knuff och skuff dem emellan. Särskilt med R. De ses ju varje dag på dagis och har utvecklat nästan en syskonlik relation vilket märks tydligt. Skillnaden mellan hennes relation till R jämfört med W är mycket just den att hon har otroligt mycket mindre tålamod med R. Hon blir oftare och lättare arg på honom eller tappar tålamodet. Men hon kramar honom också mer och pratar kanske något mer om honom också. Det känns lite som om R är som hennes "bror" och W som hennes bästa vän.

Söndagkvällen avslutades sedan med att jag gick till jobbet en stund medan M nattade Lil-Skruttan. Det var som sagt en väldigt rolig och händeslerik helg men igårkväll kände jag mig nästan helt slut. Till viss del även för att Lill-Skruttan inte varit helt på topp de senaste dagarna heller. Troligen på grund av tandproblem. Hon har klagat en hel del på "onn i tannen" och "onn ööööra". Eftersom hon dräglar något kopiöst mycket nu och även har rinnig näsa till och från misstänker vi att det är nya tänder på gång. Humöret för hennes del har därför pendlat en hel del och det är ganska mycket gråt och ilska just nu varvat med en otrolig mammighet igen. Sådant tar såklart en del på krafterna. Både hennes och våra. Så imorse kändes det riktigt skönt att det var måndag igen, haha! Ikväll blir det dock fullt ös för vi ska vara barnvakter till W. Grannarna ska på galej så det blir lek, middag och nattning med två barn ikväll.

13 kommentarer:

Desiree sa...

Vad underbart att ni också fick njuta av det fina vårvädret i helgen. Nog hade ni fullt upp och hann med en massa. Helgerna med lilla E blir som ett enda långt träningspass kan man nästan säga. Såg underbart ut med picknick i parken då känner man verkligen att det är vår på riktigt. Zoo har ni verkligen fått mycket glädje av. Men där finns både mycket att kolla på för både stora och små. Du får ha en bra dag på jobbet, pusta ut och samla krafterna till ikväll då ni ska natta två småttingar. Kram

Saltistjejen sa...

Desiree,
japp det var en inteisvi men rolig helg. Nu njuter jag av lugnet på jobbet!!!!!! :-)
Hoppas du får en fin vecka du med!
Har inte hunnit kolla några bloggar alls men hoppas hinna lite mer under veckan.
kRAM!!

KARLAVAGNEN sa...

Vilken härlig helg! Jätte-fina bilder (as always!). Hoppas nu att tänderna kommer fram så att hon slipper lida allt för mycket. Vet att i Italien så finns det en kräm man kan sätta på tandköttet så att det inte gör så ont. Det finns kanske också i USA, eller har hon blivit för gammal för sådan kräm?

Anna, Fair and True sa...

Å vad härligt ni verkar ha haft det! Även om det verkar lite jobbigt att behöva gå och jobba också. Men det kanske snarare är som rast? :)

Kram!

anna of sweden sa...

Låter som en härlig helg. Jag är bara liiite avundsjuk på er som bor i New York.
Fast Philadelphia är rätt okej det också. Inte minst sådana här vårsköna helger. ;)
Kram!

Saltistjejen sa...

Annika,
ja det var en fantastisk vårhelg! Oj bara 6 grader på fredag! Det känns kallt! Idag har det regnat och varit riktigt trist väder här också men som du säger var det ändå varmt.
Kram!


Karlavagnen,
tack! Jo det finns sådan kräm här också men det svåra är att vi inte riktigt vet VAR det är tand på gång i munnen. Men kasnke ska vi köpa såfan och dra längs de ställen på tandköttet där hon ännu inte har några tänder. För det lär ju vara någonstans där de är på gång...
Kram!


Anna Fair and True,
haha ja ibland är det nästan som rast hahaha! :-)
Vi har ju så nära till våra jobb så oftast är det inte så jobbigt.
Kram!


Anna of Sweden,
Philly är ju en jättefin stad det också! Inte som NYC kanske men det är ju på både "gott och ont". ;-)
Kram!

Trillingnöten sa...

Underbar helg! Lekparkerkna i Central Park är ju fantastiska. Speciellt gillar jag på sommaren när de har vattenstrålar och grejer. Det r så himla kul för barnen och nästan nödvändigt i värmen :)

Therese sa...

Underbara foton, ser så härligt ut!
Kramar

Saltistjejen sa...

Trillingnöten,
ja jag tycker också att många av lekplatserna här är mysiga. Särskilt de som ligger i parker. Och vattenfontänerna är verkligen super!
Kram!


Therese,
tack!!
:-)

Marianne sa...

Så fint det är med såna där barnzoon där barnen kan klappa djuren och lite mer förstå sig på dem. Haha, även om det är sköldpaddor.

Härlig och solig helg med andra ord!

Kramar!

Saltistjejen sa...

Marianne,
ja det är jättebra med sådant "klappzoo". Särskilt när det handlar om riktiga stadsungar! :-)
Kram!

Suddrik sa...

Jag säger bara "Grattis till våren"! Visst är det ljuvligt!

Jag är avis på ert petting zoo, jag har inte hittat något här i krokarna. Vi får klappa de djur vi hittar, en hund här, en katt där, råttorna, någon ekorre om man är snabb och tvättbjörnarna... (sen ila vidare till akuten för stelkrampssprutor)

Jättefina bilder!

Saltistjejen sa...

Suddrik,
japp det ÄR det!!!!
hahaha! Hoppas att ni kan hitta ngt petting zoo i närheten. Det vorde finnas kan man tycka! Ingen vanlig "gård" eller liknande i omgivningarna då? Där man kanske kan få klappa ngt får eller häst eller så om man ber snällt???? ;-)
Kramar!