lördag, mars 06, 2010

En helt vanlig fredagkväll

Kvällens sång: Happy....tojo... Happy...tojo...
Kanske kan ni gissa sången?
Som sagt, inte bara ord som kommer forsande utan även sånger.


Kvällens aktivitet: Barnvakt till W.
Gick hur bra som helst! Detta var första gången han inte ens frågat efter mommy eller daddy en endaste gång!


Kvällens film: "The hurt locker"
Till söndagens Oscarsgala kan jag till skillnad från förra året, säga att jag faktiskt sett ett par nominerade filmer. Nu även denna.


Kvällens gos: Lipton som trampar trampar trampar och buffar buffar buffar och till sist preeeeessar ner sig mellan mig och M i soffan. Hela tiden ivrigt spinnande.
Imorgon har de lovat kalasväder. Vi har dessutom en "barnfri dag" eftersom grannarna kommer vara barnvakt till Lill-Skruttan ett par timmar mitt på dagen. Inga detaljerade planer är gjorda men det blir nog en sväng på stan. Bara flanera och njuta av vädret samt äta något. Göra allt det där man gjorde var och varannan helg innan man fick barn men som man nu i stort sett aldrig gör. Känns riktigt lyxigt!
Men först ska jag sova.
12 kommentarer:

Desiree sa...

Låter som ni hade en nice kväll igår och har en underbar dag idag att se fram emot. Ibland behöver man inte plannera så mycket. Nu tycker jag att du och M ska strosa runt och njuta av dels det fina vårvädret och dels att det bara är ni två några timmar. Hur var filmen förresten, värd att se? Jag gillar by the way din listor och kategorier du har lagt till på bloggen med film, resturanger och även självklart lillskruttans egna ordlista (den är ju för söööt, ha ha vad mycket kul ord och uttryck det fanns där). Ha en riktigt bra dag.
Kram

Suzesan sa...

Jag satt nyss och läste alla ord som Ella kan så duktigt så många sen sist. I ordlistan. Nu du Saltis är hon PÅ G. Jag fnissade. Så roligt det blr för Ella sen att läsa.

Tänker på hur hon väljer vilket hon skall lära sig på amerikanska och vilket på svenska är det enklast möjligast(lättast uttal) eller mest använt tro??! Nowånt it:)

Låter som en mysig fredag hoppas ni får en fin lördag med.

Kram
/Susanne

Anna, Fair and True sa...

The Hurt Locker har jag faktiskt inte hört talas om tror jag?

Låter som en mysig fredagskväll och hoppas ni har lika trevligt på tumanhand (är det ETT ord?) idag!

KARLAVAGNEN sa...

Låter verkligen toppen! Njut!!!!

cecilia sa...

Mysig kväll:). Jag såg Hurt Locker för några dagar sen och ska erkänna att jag äääälskade den! Sen såg jag A single man ockås, och den tyckte jag också om, men det är ju helt annat stuk på den. Känner mig rätt väl uppdaterad i år faktiskt, tack vare netflix:)

Saltistjejen sa...

Desiree,
filmen var bra om än självklart tung med tanke på ämnet. Men helt klart en sevärd film om man tycker att krigsfilm är intressant alls. Jag gillar det men jag vet flera som tycker att just krigsskildringar bara är jobbigt, och att amerikanska sådana ofta glorifierar USA mycket.
Kram!


Suzesan,
hahaha! Ja det händer sååå mycket hela tiden nu! Nya ord varje dag faktiskt! Urskoj!
Jag vet inte ritkgit hur det fungerar med valet mellan engelska(svenska men gissar att mycket engelska kommer p g a dagiset. Hon pratar och hör ju faktiskt engelska till största delen. Men nu har hon faktiskt börjat byta lite mellan engelska och svenska när hon pratar med oss. De ord hon kan på båda språken. Så kasnke har hon börjat greppa lite nu att vi faktiskt förstår båda språken men att v oftast använder de svenska orden?
Kram!


Anna Fair and True,
hm, jag har hört talas om den för ett tag sedan här. Men det är ju inte så konstigt kanske? En amerikansk krigfilm som utspelar sig i Irak är typsikt sådant som folk pratar om här. Både i media och "på stan". Filmen var bra tycker jag.
Kram!


Karlavagnen,
tack!


Cecilia,
Ah så du har sett A single man också!!! Vi såg District 9 för ett tag sedan och den var SUPER tyckte jag!!!! Väldigt speciell men med ett oanat djup. Jag insåg att jag gick och funderade på filmen långt eftr att vi sett den faktiskt. Ett bra betyg.
Sedan vill vi se Crazy Hearts också. Med Jeff Bridges. Jag gillade också Hurt locker!
Vi såg även Inglourious Bastards och DEN ÄLSKADE jag! Men så är jag ett stort Tarantino-fan också. :-)
Kram!!

Marianne sa...

Så himla gulligt! Happy tojo! Det ska jag sjunga när Klas fyller år nästa gång!

Hoppas att ni fick en riktigt mysig dag.

Kramar!

Anna, Fair and True sa...

Jag kom på sedan vad det var för film, visste bara inte titeln. Jag ville se den när den gick på bio tidigare i år men den gick bara på en jätteliten duk (troligen pga av inte lika stort intresse för Irakkriget i Sverige?) så vi bestämde oss för att vänta.

Saltistjejen sa...

Marianne,
haha ja gör det! :-)
Kram!


Anna Fair and True,
nu finns den på dvd. iallafall här. Vi hyrde den. Den är helt klart sevärd!! :-)

Anne sa...

Jag gillar ju film och önskar jag hade hunnit se fler nominerade filmer FÖRE Oscars än jag gjort. Jag har bara sett The Hurt Locker och Inglorious Basterds, tyckte massor om båda. Skitbra filmer, bägge två. Är normalt inte förtjust i krigsfilmer, men Hurt Locker var så bra och skildade verkligen de här "nya" krigen som de ser ut numera med all den psykologiska pressen, stressen och hur krig kan bli en drog. Jag är ingen Tarantino-fan men tyckte Basterds var helt superbra. Vi såg den på dvd för nån vecka sen, såg faktiskt om den en gång före vi skickade in den till Netflix. Helt otroligt bra.
Up in the Air och Precious är två andra nominerade filmer jag är jättesugen på att se, de kommer tydligen ut på dvd i veckan (enligt min dvd-kö).
Mysigt och kul med barnvakt, hoppas ni fick en bra lördag allihop. Kram!

Trillingnöten sa...

Det är så himla kul när man kan kommunicera mer med barnen, precis som du skrev i ett tidigare inlägg. Det är nog det mest spännande som kan hända tror jag, i utvecklingen alltså.
Min dotter hörde mig lägga av en rökare igår (jag trodde ju at jag var ensam :P) och hon började skratta och säga "Bassa" och sen "peepee in the potty"...jag skrattade så jag grät :)

Saltistjejen sa...

Anne,
Ja jag har Precious överst på min Netflix kö sedan ett tag tillbaks. Den läste jag om för ett bra tag sedan och ville jättegärna se men det har inte blivit av än. Jag är ju ett Tarantino-fan och älskade verkligen Inglorious Basterds mycket! Den skulle jag kunna se om igen och igne. Som med de flesta av hasn filmer. De är så mycket i dialog och i bilderna som man kan upptäcka. Nya saker varje gång man ser filmerna. :-)
Jag blev även sugen att se filmen m Sandra Bullock eftersom hon fick priset för bästa kvinnliga skådis!
Kram!


Trillingnöten,
hahahaaa underbart!!! Vår lilla tjej säger "pruttiprutt" eller "bajsebajs" när det vibrerar i brallan! ;-)