fredag, april 01, 2011

Besök på barnvänliga muséet

Dagens tur till Children´s Museum of Manhattan (CMOM) blev riktigt lyckad. Lill-Skrutttan och hennes två kompisar hade otroligt roligt, men efter att ha spenderat drygt 2 timmar där hade vi nog alla fått nog. Jag är glad att vi var där tidigt, för det var mycket folk redan då vi kom, men detta eskalerade senare och det blev packat med folk. När sedan ytterligare en sådan där incident med en "typisk-New-York-mamma" inträffade (orkar inte skriva om det nu, men kanske kommer ett kort inlägg senare?) och efter det kände jag att jag verkligen var redo att gå hemåt. Vi sade hejdå till ena kompisen och hennes mamma innan jag och O´s mamma promenerade hem genom Central Park tillsammans. Den så gråregniga dagen hade blivit en riktigt fin kväll. Nedan är bilder från besöket.

En ko att rida på!

Och en cykel att cykla på! Ser hon inte stor ut där hon sitter på denna cykel?

Här tittar hon in i genom ett hål där man ser sig själv i spegeln på innerväggen. 
Hej där!

Här plockas det majskolvar

Och här skrämmer vi fört monster med "ficklampan" och sedan insåg vi att man skulle rita med lamporna. Det var en slags pennor.

Bilkörning.

Matlagning

Lägg märke till tavlan ovanför soffan. Dora och hennes familj. En av Lill-Skruttans absoluta favoriter just nu.

Bomplockning. Buketten ger Lill-Skruttan sedan till kompisen O.

Sedan planteras de igen.

Här ringer Lill-Skruttan och kompisen R till Doras vänner.

Och här sitter tjejerna i Doras säng.

Rida på en drake är också lite spännande. Den här draken kan man även mata med "böcker" som har en bokstav på sig och då säger den bokstaven (har jag för mig).

Kul med stavar.

15 kommentarer:

Desiree sa...

Det finns så mycket riktigt bra museum som detta. Ser ut som om barnen fick en toppendag. Skönt att du kom dit tidigt innan de stora folkmassorna välde in.
Ha en bra lördag och hoppas att ni får lite bättre väder. Här är det rätt grått och blött fortfarande. Jag hoppas det klarna upp lite mer under dagen.
Kram!

Pettas sa...

Påminner till en viss del om Tom Titts värld, men för yngre barn.
Det måste vara skönt att ha olika möjliga utbud att besöka tillsammans med Ella. Utvecklande för de små människorna.
Ha en fin vårdag!
Kram!

Trillingnöten sa...

Vilket roligt besök! Och vilken rolig utställning de har nu också med den där kon och cykeln. Du har rätt, hon ser så stor ut! Tänk om bara ett par år börjar våra små i skolan...tiden bara flyger iväg...
Ser fram emot att höra om den där New York-mom incident :) Kram

Taina sa...

Vilket ställe! Där har vi aldrig varit. Måste lägga till det i min att-göra-lista.

Hoppas ni får en mysig helg. Vädret ska ju bli skapligt :D

KRAMAR!!

Anonym sa...

Vilket underbart ställe!
Dit måste vi gå om/när jag och Leon kommer på besök! ;-)
Kram!

Saltistjejen sa...

Desiree,
ja detta är ju egentligen nästan mer som en gigantisk lekplats med många pedagogiska leksaker. :-)
Det var tyvärr rätt mycket folk hela tiden, men det var iallfall inte lika fullt i början.
Hoppas ni får ne fin helg!
Vädermässigt ska et bli lite mer vår här i helgen vilket är välkommet.
Kram!!


Pettas,
ja lite fast Tom Tits är ju ännu mer vetenskapsbaserat än detta. Jag ÄLSKAR föröverigt just Tom Tits. Passar även vuxna! Och vi var där med E i somras och hon tyckte det var jätteroligt!
:-)
Kram!!


Trillingnöten,
ja det var ett bra besök om än lite för mycket folk för min smak. Särskilt i slutet. Hu! Och stora är de. Himmel! Ibland vill man stanna tiden lite... ;-)
Haha New-York-mamma incidenten var av en sorten att när jag berättade den för M s a han "det är sådant som gör att man ibland undrar om man verkligen vill ha green card och bo här." Hahaha!
Kram!!


Taina,
japp Liisa skulle gilla det tror jag. Eventuellt börjar hon bli i äldsta laget kanske för det är mer vänt mot ngt yngre barn, men allt handlar om fantsi och nyfieknhet och hon har ju båda dessa med råge! :-)
Kramar!


Jess,
japp han skullle ha superskoj!
Kram!

Musikanta sa...

Underbart museum för mina små barnbarn, men lite väl långt tyvärr... Härliga bilder och jag förstår att ni hade trevligt!
Ha en skön fortsättning på helgen och många kramar från Ingrid.

Marianne sa...

Vilket fint museum! Får mig att tänk på Lekoseum (tror jag det heter) i Osby. Har ni varit där? Fyra mil norr om Hässleholm, så det kanske är en bra utflykt nästa gång ni är i Skåne? Jag ska försöka ta reda på mer om det när det blir aktuellt, säg till då!

Nu är nog Ann i NYC!

KRAM!

Karin sa...

Underbart museum. Värt att åka till NYC bara för att gå dit med lille R kanske? Vi var på Skansen idag och det är ju något helt annat, men bra och mysigt :) Vi verkar ha samma väder just nu, var lite jobbigt att läsa din blogg när ni hade försommar och åt glass för några veckor sedan. Då snöade det här!! Kramar och ha det så bra!! <3

bettankax sa...

Ser ut att vara ett spännande och roligt ställe. Önskar er en fin söndag. Vi ska visst få uppemot +17 grader. Underbart!
KRAM!!

Lotta sa...

Wow, vilket museum! E ser mycket engagerad och glad ut. Så kul att få laga mat, köra bil, plocka blommor, lysande pennor...;)

Vad hände med solen idag? Jag trodde det skulle vara en strålande dag men det blev molnigt fram mot lunch i norra delen av CT iallafall. Puh, halva helgen har snart redan gått. Ha en fin fortsättning på helgen! Kram!

Saltistjejen sa...

Musikanta,
ja det är jättebra förutom att det ofta är lite väl mycket folk där. Tycker jag. Men kan man få ngn timme eller så där innan det är alltför fullt är det riktigt kul! På sommaren har de även en utegård med"vattenlek" vilket var en av de saker Lill-Skruttan gillade mest förra sommaren då vi var här.
Kramar!!!!


Marianne,
aha bra tips där för nästa Skåneresa!!!!! :-) Tack!
Och jo Ann är här nu. Först belv jag förvirrad när jag läste vad du skrivit eftersom M´s syster också heter Ann och de kommer först på torsdag. ;-)
Men sedan förstod jag att du menade "Skrivar-Ann".
:-)
Kram och lycka till med badrummet!!


Karin,
hahahha nej nu är det definitivt inget glassväder här! DET kan du trösta dig med! :-)
Och visst tycker jag ni ska komma hit med R och besöka CMOM!!!
Skansen gillar jag annars! Mycket! Men visst, det är en annan sak. Men mysigt!
Kramar!!!!


bettankax,
ojojoj 17 grader! nu sitter jag här grööön av avund!!!! Jag väntar fortfarande på att det ska vända här och bli lite varmare.
Kram och njut av vädret!!


Lotta,
japp det är fullt med olika saker att göra. Kul men som förälder måste jag säga att man själv har fått nog efter ca 1,5-2 timmar....hahaha! ;-)
Japp det blev inte så fint som jag trott, men var ändå helt ok. Solen värmde riktigt skönt när man var i lä för vinden. :-)
Stor kram!!

Anna, Fair and True sa...

Hon såg verkligen stor ur på cykeln! Men antar att cykeln var ganska liten ändå :)

Västmanländskan sa...

Vilket kul ställe det verkar vara!

Saltistjejen sa...

Anna Fair and True,
japp cykeln var inte så stor, men ändå! :-)


Västmanländskan,
japp barnen brukar alltid ha roligt här!