torsdag, april 21, 2011

Fingeravtryck

I morse tog vi tunnelbanan ner till området runt West Village för att göra det som här kallas Biometrics. Detta är alltså då man ska fotograferas samt att ens fingeravtryck ska scannas. Allt såklart för processen med våra Green Cards. Vi hade redan i tisdags fått varsitt brev hem med ett datum för detta. Datumet var i början av maj. Men en kollega som nyligen gått igenom just detta berättade för mig att man inte alls behövde vänta in själva datumet utan man kunde gå när som helst efter att man fått sin I-140 godkänd, vilket var det vi ju fick veta att vi fått igår. Ju tidigare man går desto snabbare går själva processandet av I-485, d v s det som i dagligt tal kallas Green Card. Alltså bestämde vi oss redan igårkväll för att inte spilla någon tid alls utan gå direkt idag. Det hela gick mycket enklare och snabbare än vad jag trott. Själva scanningen av mina fingertoppar var det som tog längst tid för flera av de fick scannas om åtskilliga gånger. Jag vet inte varför men detta händer mig ofta även när man ska scanna fingeravtrycken då man reser in i landet också. Jag verkar ha fingertoppar som inte är ultimata för scanning. Jaja, det helga gick bra ändå och vi var klara på mindre än en halvtimme. Personalen var dessutom trevlig vilket inte alltid är fallet när det handlar om liknande jobb och situationer.
På väg till UCSIS där vi skulle göra våra Biometrics passerade vi detta lilla kaffeställe på Spring Street. Här inhandlades lite frukost till M i form av en jättegod yoghurt med frukt, bär och granola samt en kaffe till mig. Jag behövde det verkligen eftersom jag sovit otroligt dåligt inatt.


Inne på UCSIS fick man självklart inte ta några bilder. Mobiler skulle stängas av. Men efter att vi var klara fortsatte vi promenera lite i området.

Vi gick bl a förbi detta ställe där man tillverkade nycklar.


Här nycklar som dekoration på väggen bredvid deras dörr.


Vår promenad gick naturligtvis till Sockerbit. Men tyvärr öppnade de inte förrän 11 och vi hade varken tid eller lust att vänta en halvtimme på detta så vi fortsatte vidare mot närmaste tunnelbanestation. Det får bli annat godis i påskäggen....


Lite roligt var ändå att de visst börjat sälja Kånken också! Dessa låg i ena skyltfönstret.


På väg mot tunnelbanan. 


Passerade en s.k Pet taxi, alltså en taxi som specialiserat sig på att köra djur. Känns väldigt New Yorkigt måste jag säga. Folk som bor på andra ställen i landet har nog egen bil, men här lär det fungera bra eftersom så många har hundar och katter, men ingen bil.


På väg på The F-train.

Detta är min första dag som arbetslös. Men det känns inget särskilt än faktiskt. Troligen för att dagen är rätt fullspäckad. Först vår tur i morse och nu i eftermiddag ska jag faktiskt tillbaka till jobbet en sväng. En av mina f.d kollegor behövde hjälp och jag lovade igår att hjälpa honom. Så en liten visit på labbet blir det. Kanske kan man passa på att ta en fika då också haha!

Och till alla er hemma i Sverige önskar jag en riktigt GLAD PÅSK!!!!!

10 kommentarer:

Trillingnöten sa...

Vilken spännande dag!! Nu är det ju nästan så gott som klart :) Och då kan du söka vilka jobb du vill liksom :) Ännu bättre. Så mycket valfrihet också. Härligt! :)

Saltistjejen sa...

Trillingnöten,
ja det känns himla bra. Men jag oroar mig fortfarande lite över det här med födelsebeviset. Förhoppningsvis går det bra med vårt utdrag från folkbokföringen men man vet ju aldrig. Det kommer bli så skönt den dagen jag verkligen får veta om vi är helt klara eller om jag måste skaffa ytterligare papper. Bara så att jag VET.
Ang jobbsökandet så är det guld att vi fått GC! En helt annan marknad nu!
Kram!!

Annika sa...

BRAVO, Saltis!!
Skönt att den lilla detaljen är avklarad!
Snart har ni era GC!! NAJSIGT!!
OCH tur att ni träffade på schysst folk därnere på USCIS, det händer mINSANN inte ofta!!
OCH när GC kommer i din hand får du ju SÖKA VILKET JOBB DU VILL!!! Ja, ok NÄSSSSTAN då!!!
KRAMAR!!!

Anna, Fair and True sa...

Låter ju smart att gå dit och fixa det på en gång. Ella är väl amerikansk medborgare förresten?

Kul med vardagsbilder! Isolde fick förresten en mini-Kånken i doppresent, så söt :)

Suddrik sa...

Vilka fantastiska bilder... vad duktig du är!!

Jättespännande att läsa om hur det gått med era GC's!


Kram!!

Desiree sa...

Wow, underbart att ni är inne i processen mot Green Card! Då verkar det som det går ganska snabbt nu när ni fått grönt ljus då. När tror ni att ni får dem? Ha en underbar påskhelg och jag är än en gång så glad för eran skull att ni kommer få era gröna kort. Nu öppnas alla dörrar och alla möjligheter för er. Bättre kunde det inte bli.
Kram!

Saltistjejen sa...

Annika,
tack!! ja det känns helt otroligt skönt med GC-ansökan! Och att vi nu gjort våra biometrics så snabbt det var möjligt borde "speeda upp" processen.
För mitt jobbsökande betyder det här GC beslutet oerhört mycket så det kom riktigt lägligt!
:-)
Kramar!!!


Anna Fair and True,
ja E är amerikan eftersom hon är född här. Hon är öven svensk så hon har dubbelt medborgarskap.
Kul med mini-kånken! De sålde sådana också på Sockerbit. E fick en sådan i höstas men den fraktades av olgakatt från Sverige. :-)
Kram!!


Suddrik,
å tack! Fast dessa är bara tagna med iPhone´s hopstamatic app så jag har inte gjort något särskilt mer än "letat upp" motivet och tagit bilden....
Kram!!


Desiree,
ja det känns så bra så bra!
Vi vet inte riktigt hur lång tid det kommer ta fr o m nu men jag hoppas att det ska gå hyfsat fort tills vi har de rent fysiskt. Det kommer kännas extra bra att verkligen ha dem "på riktigt". Detta var en av orsakerna till att vi gjorde biometrics så snabbt som möjligt (redan innan vår appointment) eftersom vi fått tipset att processen då går fortare.
Kramar!!

Petra H sa...

Wow, sa smidigt att ni redan kunde fa biometricsdelen avklarad. jag ar verkligen sa glad for er skull att ni kommer att fa era green cards, stort grattis igen!!
Harliga bilder, kul med husdjurstaxin!
Kram

Bejla sa...

Lustigt, men bra, att ni fick en tid men ändå bara kunde titta förbi när det passade er. Har du kanske lite kalla fingrar? Kan det ha något med saken att göra? Det vet jag var ett problem med scannrarna (eller vad det heter i flertal ;-) ) på 90-talet, men man tycker ju att tekniken borde ha gått framåt sedan dess.

Saltistjejen sa...

Bejla,
ja visst är det lite underligt att man får en tid men att man lika gärna kan gå tidigare. I vilket fall så är det skönt att ha detta gjort! Hm jag tror inte fingrarna är för kalla däremot kanske för torra? Jag har ju ofta väldigt torra händer och nu när jag skulle scanna fingertopparna så blötte han dem med en våtservett flera gånger.