onsdag, april 06, 2011

Vårpromenad och barnvakteri

På vår promenad genom ett vårigt New York City i söndags, då vi även besökte den underbara affären Sockerbit som jag skrev om nyss, tog jag en del bilder. Om ni vill får ni gärna hänga med på promenaden fast lite såhär i efterhand!

Washington Square

Detta torg är alltid alltid fullt av folk och ofta är det grupper, personer som spelar, antingen instrument eller teater. Eller har andra sorters uppvisningar. 


Godisaffären Sockerbit. Men den har jag ju redan skrivit om så det blir inte fler bilder än dessa här.


Den ligger en liten bit in från denna korsning.


Vår i luften gör att många tar fram sina sommarnöjen för luftning.


Lunch intogs på en liten pizzeria ett stenkast från Sockerbit. Jättegoda italienska pizzor! Det blev en liten Skype-stund med Svägerskan och Loff också. Teknikens under!


Äntligen lite vår i luften!


Union Square på vägen hemåt från Washington Square.


En bit ovanför Union Square, lite norr om"Strykjärnshuset". 


Om man vrider huvudet lite åt sydost ser man detta.


Ett blommande vårträd.

Vår i parkerna. Man kan även skymta Empire State Building lite norröver.


Än är det inte grönt men jag tror det kommer att komma snart.


Långt där framme kan man se Chrystler Building. Här är i på hemväg längs med Lexington Avenue.
Det var en otorligt skön promenad i ett vårigt New York! Vindarna kändes ljumma och man kunde äntligen känna att det faktiskt är april. Så härligt!


Väl hemma igen väntade lite barnpassning

På eftermiddagen kom Grannarnas W över. Hans föräldrar skulle på basket så vi hade en "barnpassningskväll" framför oss. Först skulle det byggas järnväg. Med betoning på bygga... hammare och "nails" åkte fram.


Sedan var det doktorsväskan som åkte fram. Stackars Herr Krokodil (eller är det kanske Herr Alligator) var sjuk. Även här började det senare även hamras lite... Hm, jag vet inte om detta här till det normala när man ska bota reptiler...? Hål i tänderna verkade han iallafall ha den stackaren.


Eftersom det var en så skön dag passade vi även på att gå ut på vår innergård en stund.


W ville testa sin nya baseball handske och "play catch" men Lill-Skruttan var inte helt med på de noterna utan vill hellre rida på grodan och sedan gunga till W´s besvikelse. M kastade dock en stund tillsammans med W.


Väl inne igen kom även lilla E över! De tre små vännerna hade väldigt kul resten av kvällen. Lite TV, mycket play dooh, pastamiddag, monsterjakt samt sång och spelstund hann vi med.


Här play dooh samt lek under bordet.


Tror de gömde sig för monstren där. Men så plötlsigt skulle det tydligen sovas...Sång och spelstund!

Senare på söndagskvällen var vi sedan rätt möra. Man blir det av långa promenader och av att leka med barn. Men det hade varit en riktigt härlig dag! Knicks vann dessutom så grannarna var glada när de kom tillbaka hem från matchen. Då fick de ta över en ganska trött liten W. Men jag tror han var rätt nöjd med sin eftermiddag. Och jag säger det igen, det är så fantastiskt att de här små kan vara sådana otroligt bra vänner redan nu! Det är riktigt roligt att få se dem interagera.

Idag onsdag är det äntligen dags! Ikväll får vi besök!!!! Svägerskan och hennes Loff kommer och det ska bli så himla roligt att få träffa dem! Tyvärr har det råkat bli så att jag har en kurs samtidigt och kommer nog att missa deras ankomst ikväll eftersom jag ska träffa alla kursmedlemmar då. Men eftersom jag sett fram emot kursen länge så kommer det ändå att bli roligt. Det är en "Skrivkurs" som hålls av författarcoachen Ann Ljungberg och jag känner mig både uppspelt, nyfiken, förväntansfull och lite nervös inför kursstarten. Den kommer vara från torsdag till söndag och starta med en första träffa ikväll på Barnes and Nobles, Union Square där Henning Mankell är på besök. Troligen för att hans sista "Wallanderbok" har översatts och givits ut här nu. Jag har sett fram emot kursen sedan jag anmälde mig redan i december så det kommer bli väldigt intressant att se hur den kommer att vara. Vad jag verkligen hoppas är såklart att den ska inspirera mig till att börja skriva lite mer än vad jag gör nu. Att kunna utveckla mitt skrivande är något jag så gärna vill eftersom jag tycker det är otroligt roligt att just skriva. Vi får se. Det kommer helt klart att bli spännande och innehållsrika dagar den närmaste tiden. Med både kurs och kärt besök. Vi får se hur mycket eller lite bloggande jag kommer hinna med. Om bloggen tystnar ett tag nu så vet ni iallafall vad det beror på - jag är upptagen med roliga saker! Sämre kan man ha det....


17 kommentarer:

Trillingnöten sa...

Älskar New York på våren :) Saknar och längtar. Hoppas vi ska åka i sommar. Beror ju på ekonomi som alltid...
Men du, den där skrivarkursen verkar vara fantastisk! Vilket lyx! Du får berätta allt om hur det var!!

Musikanta sa...

Fina bilder från NY. Fantastiskt att man släpat ut ett riktigt piano på gatan i dessa syntarnas tidevarv!

Den gamla bilen påminner mig om min ungdom - det var i sådana Norrköpings jetsetare for omkring i...

Det där med skrivarkursen låter intressant - det blir säkert en bra inspiration för dig och sen träffar man ju besläktade själar dessutom!
Lycka till med kursen och kram från Ingrid.

bettankax sa...

Underbart inlägg! Jag får mitt lystmäte tillgodosett på alla de vis. Får följa med på promenad och inte minst underbara filmer av de fina barnen. Så himla kul de har och det ser ut som de leker så fint tillsammans. Roligt att höra Ella resonera och prata. Hon är ljuvlig:)
Intensivt Ja, jag förstår om ni trötta fram emot kvällen;)

Kul med besök från Sverige. Kursen låter intressant.
KRAMAR!!

Anonym sa...

Vilken härlig promenad! Tack för att vi fick följa med! Och vad kul de sma verkar ha! E är ju sa söt! Ja det blir säkert ganksa intensivt med sma barn!
Skrivkursen later spännande! Du far säkert inspiration! Det märks pa dina inlägg att du tycker det är roligt att skriva!
Ha en bra dag!
Kramar, Lisa

Saltistjejen sa...

Trillingnöten,
ja New york på våren är lite magiskt på något vis. Hoppas verkligen ni kan komma hit i sommar. För er och familjens skull. :-)
Och skrivarkursen känns så himla spännande!! :-) Men som sagt lite nervös är jag ju också hahaha!
Kram!!


Musikanta,
ja han som spelade pianot var oerhört duktig också!!! Han spelade dessutom klassiskt så det var väldigt imponerande på alla vis.
Haha bilen ja, jag hade glömt men har ju vetat att just Norrköping har många äldre sådana där bilar även i "nutid".
Skrivarkursen ska bli så rolig. Och spännande.
Kramar!!


bettankax,
vad roligt att du känner att inlägget gav dig både lite NYC och lite barn! :-)
Det ÄR verkligen oerhört roligt att E har så fina vänner. Och en lyx att deras föräldrar är sådana härliga vänner till oss! ;-) Nu pratar E mycket också och använder ibland hela meningar vilket är kul.
Kramar!!


Lisa,
tack! Det var en jätteskön promenad och det är roligt att gå runt i staden på våren.
Barnen har superroligt tillsammans och jag tycker det känns så kul att de redan har så fina band till varandra.
Skrivkursen ska bli superintressant och spännande. Jag kommer självklart att berätta mer om den senare. Tack vad roligt att du tycker det märks på bloggen att jag gillar att skriva!
Kram!!

Annika sa...

Underbar NYC promenad. jag känner nästan dofterna/lukterna ända hit.
Härligt!!
Magnolian står på "start" ser ja. Här har det vackra träden precis slagit ut. De är som en dröm!
Härliga och underbara miljöer!
Kursen låter superbra, skulle själv vílja ta ngt liknande.
OCH roligt med besök!!!
Kram!!

Fröken Anki sa...

Vilken härlig dag! ser så underbart ut med våren. Hoppas den kommermhit också snart.

Härliga lekbilder också. Verkligen kul att de är så goda vänner redan. Och att de bor så nära så de kan träffas ofta!

Kul med besök, vi får också besök ikväll - av J:s bror och en kompis. Kursen verkar spännande också. Ser fram emot att läsa mer om den. Ha så kul nu med kurs och besök!

Kram kram

olgakatt sa...

Så spännande med skrivarkurs!
Litet osis att det kolliderar med besöket men det går säkert att töja tiden några dagar - det brukar du ju kunna!
Blir det inga rapporter synkront så kommer det väl i efterskott, lova det! Extra välskrivna då, förstås.

Saltistjejen sa...

Annika,
ja magnolian är precis på gång. På väg till jobbet har vi ett magnoliaträd och några grenar hade utslagna blommor i morse men de flesta knopparna var inte riktigt där än. Jag ÄLSKAR magnolia!!!!
Kursen ser jag fram emot väldigt mycket. Det ska bli jättespännande! Och besöket kommer bli hur mysigt som helst!
kram!


Fröken Anki,
ja det är så härligt med sådana där sköna vårdagar. Man känner hur energin återvänder. Och ja det är fantastiskt hur fina vänner de är! Känns så himla tråkigt att vi kommer splittras så snart. :-(
Besök är alltid kul! Tänk att J:s bror kommer till er samtidigt som M:s syster kommer hit! Njut nu av besöket!!
Kramar!!!


olgakatt,
ja det ska bli jättespännande och roligt. Marianne käner tydligen ANn som håller i kursen och hon har sagt att Ann är väldigt bra och duktig. S det känns extra skoj!
Och visst var det lite osis att det krockade precis med besöket, men man får itne roligare än man gör sig så vi får försöka göra det bästa möjliga ändå. jag tror det blir bra! :-)
Och självklart kommer det inlägg, men jag vet inte hur ofta med tanke på tiden och allt som ska hinna pressas in haha! Förhoppningsvis så blir de hyfsat välskrivna också post-kurs-inläggen då. ;-)
Kram!!

Mrs Clapper sa...

Vad roligt att få följa med på promenad! Allt ser så klart och "crips" ut, härligt! Kram!

Evasleva sa...

Haha, vilken rolig sångstund!

Kul med skrivkursen. Lycka till!

Saltistjejen sa...

Mrs Clapper,
ja det var en riktigt fin dag! Kul att du gillade promenaden!
Kram!


Evasleva,
ja visst var det fin sång?!? ;-)
Kram!

Lotta sa...

Oj, vad mycket kul på gång - besök, skrivarkurs! Berätta gärna mer om den. Kul att Henning dyker upp. Jag får nöja mig med intervjun jag hörde på radion här ;) Fina bilder som alltid!!
KRam

Anna, Fair and True sa...

Vilka härliga bilder, både vår- och lekbilderna! Tänk vilken härlig fantasi barn har! Eller mycket är ju från deras vardag men vad de gör med det!

Saltistjejen sa...

Lotta,
japp det var en jätterolig vecka om än lite väl intensiv haha! :-)
Kram!


Anna Fair and True,
ja barn är helt fantastiska med sin fantasi och att "allt är möjligt". Jag tycker det är så härligt!
Kram!

Jemayá sa...

så nu fick jag läst vad din skrivarkurs handlade om! Måste medge att jag är avundsjuk - jag håller på att bli så frustrerad på mitt eget liv, jag står och stampar på samma ställe, sprickfärdig av idéer om både skrivande och foto och det finns ingen tid eller ro att göra något. Är så rädd att sen då jag kanske någon gång får tid, då är idéerna borta sen länge. Vad skrev ni för texter? kram!!

Saltistjejen sa...

Jemayá,
å men du kanske ska du anmäla dig till hennes distanskurs? Hon har flera. Marianne (Nya äventyr-bloggen) går en sdåan just nu! :-)
Kolla upp Ann Ljungbergs hemsida!
Jag tror nog att alla dina idéer kommer stanna eller att flera kommer att födas. Men jag förstår också hur du känner. Det är inte lätt att hinna med allt man vill.
Kramkram!!