lördag, april 09, 2011

Födelsedag och skrivarlycka

I morse var tanken att vi skulle väcka Loff med lite skönsång på hans födelsedag. Han hade dock varit vaken ett bra tag redan men var rätt duktig på att spela lite trött. M gick ut för att köpa muffins (födelsedagens önskan) och bagels till födelsedagsfrukost. Eftersom M och Loff skulle gå och se en Rangersmatch under dagen så förberedde vi lite för att Svägerskan skulle vara barnvakt till Lill-Skruttan. Första gången ensam med Lill-Skruttan. När jag skulle gå följdes Svägerskan, Lill-Skruttan och jag åt i hissen och väl nere i lobbyn träffade vi på lilla E och hennes mamma. Tjejerna började genast leka och det bestämdes att Svägerskan och Lill-Skruttan skulle hänga med dem till Lekparken. Även W och hans mamma dök upp fick jag veta senare och det hela gick väldigt bra. Mer om deras dag kan ni läsa här på Svägerskans blogg.

Själv tillbringade jag hela dagen nere vid Chinatown där min kurs hålls. Hela dagen ägnades mycket åt gestaltning och dialog. Svårt svårt svårt men otroligt roligt! Jag slogs återigen av hur fantastiskt duktiga alla kursdeltagarna är. Så inspirerande! Vädret var helt underbart idag och dagens lunch var en länge skrivövning vilket tillbringades ute på en parkbänk skrivandes. Underbart!

Födelesedagsfrukost


Morgonpromenad i kvarteren där kursen hålls.


Lunchen inköptes i Little Italy men avnjöts i Chinatown.


Lunchen var en kombinerad lunch/skrivövning. Satt på en parkbänk i solen och njöt. Inte förrän i slutet då jag nästan skulle gå tillbaks till studion där kursen hålls, insåg jag att matchen sompågick bakom mig var en Quidditchmatch!!!! Helt galet! Jag vet inte om ni kan se det på bilderna ovan men spelarna springer alltså runt med kvastar mellan benen....


Huset där studion är där kursen hålls.Här jobbas det flitigt.


Väl hemma blev det pizzamiddag. Grabbarna var glada eftersom Rangers vunnit. De fortsatte sedan hockeytemat lite med att spela NHL-spel på X-boxen. 


Imorgon är det min sista dag på kursen. Kan säga att jag hittills tycker den varit otroligt bra! På så många vis. Bra men intensiv vilket märks på att jag känner mig både upplyft och helt slut i huvudet på samma gång. Varje kväll efter kursen. Men mer om det senare. Att det är sista dagen imorgon känns därför lite delat. På ett sätt skönt eftersom det tar otroligt mycket energi och även tid, särskilt nu när vi har vårt kära besök här. Men samtidigt känns det sorgligt och vemodigt. Jag kommer sakna kursen. Jag kommer sakna de jag lärt känna här. Det har varit otroliga dagar! 


10 kommentarer:

Västmanländskan sa...

Kursen låter jättespännande. Du får berätta mer sedan.

Evasleva sa...

Upplyft och helt slut låter som en riktigt bra kombination. Jag är också nyfiken på att veta mer om kursen.

Marianne sa...

Vad roligt att du är så nöjd med kursen! Ska bli jätteroligt att höra mer sedan! Jag är också otroligt nöjd med min kurs, har faktiskt kommit igång att skriva - även om just det här inte kommer att bli en bok i bokhandeln : )

KRAM!

Carl Bruder's personalia sa...

Vilken fin dag ni fick allihop. Kul med kursen. Den verkar himla bra. Vad är det för skrivkurs? Är det skrivkurs som för att skriva pek eller är det skrivkurs för skönliteratur?
Kram!

Trillingnöten sa...

Det händer en hel del i ditt liv just nu! Vad skönt :) Hoppas sista dagen också var lika fantastisk på kursen! Ser fram emot mer rapporter!

Anna, Fair and True sa...

Vad skönt och kul att barnvakteriet gick bra! Vad kul med quidditchmatch! Du får berätta hur det gick till i deras version!

Bejla sa...

Verkligen spännande med kursen! Och det finns alltså dem som spelar quidditch på riktigt!? Varför är jag förvånad. ;-)

Saltistjejen sa...

Bejla,
ja kursen var verkligen otroligt bra!
Och quidditch haha det var bara för roligt tyckte jag!

Saltistjejen sa...

Västmanländskan,
japp jag ska försöka skriva om den snart.


Marianne,
den var otroligt bra och Ann var verkligen toppen! Så professionell men ändå personlig!
Kalas!
Härligt att höra att det går bra för dig med din kurs också!
Kram!


Carl,
jag gissar att detta är Deisree??? Men i vilket fall så fick vi en jättefin dag. Kursen var toppen och det är en skrivkurs som inte alls har med jobbet att göra. Det handlar mer om kreativt skrivande och det var på svenska och hölls av en svensk författar coach.
Kram!


Trillingnöten,
ja det har varit mycket men skoj saker!
Kram!


Anna Fair and True,
ja det gick superbra med barnvakteriet. Svägerskan tyckte nog det var skoj tror jag och eftersom hon hängde med våra vänner så blev det rätt lätt.
Quidditchmatchen kändes lite surrealistisk måste jag säga hahaha!
Kram!

Saltistjejen sa...

Evasleva,
hahaha ja det är en bra kombination!
och jag ska skriva mer om kursen snart.
Kramar!