tisdag, april 19, 2011

Fler bilder från måndagen vid Brighton Beach

Nu är det ju en dryg vecka sedan vi åkte ut till Brighton Beach tillsammans med vårt kära besök. Eftersom jag inte riktigt hade tid eller ork att lägga ut så mycket bilder från de sista dagarna av deras besök kommer här lite fler. I detta inlägget kommer bilder från vår underbara dag på stranden. Samma kväll firade vi ju även våra födelsedagar men bilder från kvällen kommer i ett separat inlägg senare.

I väntan på tunnelbanan mot Coney Island. Lill-Skruttan kunde inte vara tillräckligt still för att fastna ordentligt på de här bilderna.

Coney Island. Helt klart bäst såhär innan högsäsongen börjar. Hit ska man åka innan värmen dallrar och det kryllar av turister och New York-bor som vill försöka komma undan hettan inne i staden. Tidig vår och sen höst är nog bäst.


På väg mot Nathan´s för lite lunchförtäring. Själv hann jag in på intilliggande Dunkins också för att köpa mig en kaffe. Före mig i kön möttes jag av en riktig kliché. En polis i uniform som just inhandlade 3 muggar kaffe samt ett par donuts. 


Nathan´s
Strandpromenaden. Som sagt såhär års är det nog allra bäst här egentligen. Senare under sommaren kommer man knappt kunna se stranden för alla som kommer hit och solar & badar. Stranden här som sträcker sig mellan tunnelbanestationerna Brighton Beach till Coney Island är den närmaste stranden man kan komma till från Manhattan. Vi har varit här ett par gånger och vi lär återkomma i sommar.
Två bilder som visar lite olika sidor av Coney Island.


Nöjesparken var stängd när vi var där. Tror de skulle öppna denna helgen eller om det var nästa. Pariserhjulet testkördes dock.Jag och Svägerskan
M & Lill-Skruttan
Loff & Svägerskan


Skriva i sanden

Jaga och jagas av vågorna.

La familia


Konst på korrugerad plåt


Naturligtvis blev det en paus på "Tatianas". Området runt Brighton Beach är ett sk "rysställe" här finns många ryska restauranger och mataffärer. Tatianas är en restaurang som ligger alldeles intill strandpromenaden och det är väldigt trevligt att sitta där och njuta av god mat och dryck samt titta på folk som går förbi.Innan vi satte oss tog Svägerskan denna bild i spegelglasväggen.

Här syns vi allihop i spegelglasväggen. Lill-Skruttan sov i sin vagn.

Väl hemma blev det lite vila samt lek. Sedan var det dags att göra sig i ordning för kvällen. Grannarna skulle vara barnvakt åt Lill-Skruttan vilket gick otroligt bra. Hon sprang glatt in till dem då W knackade på dörren och frågade om hon ville komma över och leka. En hel dag utan kompisar verkade ha gjort att hon var lite utsvulten på just lek med jämnåriga. 


Tidigare inlägg om denna måndag kan ni läsa här på Svägerskans blogg samt här. En del av bilderna från detta inlägg är desamma som i Svägerskans inlägg. Detta eftersom vi fotade de flesta bilderna med M´s kamera. En sak som var himla rolig och som vi inte alls planerat eller tänkt på innan dagen var att om man har endast en kamera med sig kommer flera "fotografer" att använda den. DET var skoj! Dels för att olika personer tar lite olika bilder och liksom ser olika saker. Dels för att alla då kommer med på bild. Annars är det ju lätt så att den som fotograferar nästan aldrig hamnar framför kameran själv. Ett litet tips faktiskt!


16 kommentarer:

franziengland sa...

SÅ många härliga fina bilder!! Det ser ut att vara underbart vårväder hos er nu och jag förstår att det var jättekul med besöket!

Saltistjejen sa...

franziengland,
tack! Ja det var verkligen härligt väder då och det har varit fint nu med, men är fortfrande lite kyligt tycker jag. Ingen stabil vårvärme än utan lite varannandagsväder. Men men det är helt ok ändå.
Kram!!

Lotta sa...

Läckert! Hur lång tid tar det för er att komma dit? Jag tänkte på er den dagen för om jag inte minns fel så började det regningt och blåsigt. Det ser superhärligt ut och det blev ju riktigt fint på eftermiddagen.

Kanonbilder!!

Kramar

Saltistjejen sa...

Lotta,
tack!!
Det tar ungefär en timme enkel resa med tunnelbana. Så det är inget man vill göra "bara sådär" utan helst som en hel- eller halvdagsutflykt.
Vi hade inte så dåligt på morgonen tror jag. Lite molnigt bara men inget regn. Sedan sprack det upp än mer även om det blåste en del vid stranden.
Kram!!

Katarina sa...

Så många härliga bilder frå en resa, ser vekligen avkopplande ut!

Kram

Saltistjejen sa...

Katarina,
tack! Det var en härlig dag!!!! Så mysigt också att få visa denna delen av NYC för Svägerskan och hennes Loff. Så annorlunda mot storstaden.
Kram!

Desiree sa...

Visst är det så att man som fotograf ofta inte kommer med på bild själv. Det är alltid kul när fler fotar och man får helt andra kort än dem man skulle tagit själv. Många härliga foton i detta inlägget. Ni verkar ha fått en toppenhelg tillsammans här på beachen. Vädret verkar ha varit strålande också. Lilla E är så söt i sin gula fleece.
Kram!

Trillingnöten sa...

Vilka fina bilder :) Har också varit på Coney Island ett par gånger och det är superfint. Det bästa är att det är så stort så att även om det är ganska mycket folk, så känns det ändå inte som att det är packat :) Har du sett när de ortodoxa judiska kvinnorna ska bada på sommaren? Ser väldigt varmt ut! :)

bettankax sa...

Guldstunder att få hänga med på era utflykter:) Lill-Skruttan är underbar!!
KRAM!

olgakatt sa...

Coney Island var moster Vivis och morbror Rudys favoritutflyktsmål från Queens där de bodde på Long Island. Vivi skrev ofta i sina brev att de varit där och promenerat.

Ser ut som om vissa skulle behöva ett bidrag till rakblad...

Västmanländskan sa...

Så härligt det ser ut!

(har tyvärr ofta problem att kommentera här hos dig. Men jag läser :)

Saltistjejen sa...

Desiree,
ja det är roligt när flera tar foton eftersom olika personer även "ser" olika saker! :-) Skoj!
Och dagen vid stranden var ljuvlig.
Kramar!


Trillingnöten,
tack! Ja Coney island är härligt men jag kan ändå tycka att det är lite väl mycket folk på sommaren. Men visst är det stort. Och om sommaren är det den näramste stranden så det blir ändå hit man åker om man inte har bil. Har ännu inte sett några ortodoxa judiska kvinnor bada här.
Kram!


bettankax,
tack vad roligt! :-)
Kram!!


olgakatt,
aha där ser man!
haha jag framförde ditt klagomål till den orakade. Idag rakar han sig.. ;-)


Västmanländskan,
oj är det svårt! Hm undrar vad det beror på. Jag vet att Blogger ibland är knasigt. Hoppas det blir bättre.
Jag blir glad av att du läser iallafall. Det är ju huvudsaken! :-)
Kramar!!

Anna, Fair and True sa...

Härliga bilder! Gillar E:s härligt gula jacka också - en färgklick på varje bild! :)

På tal om poliser och munkar, gå in på min Facebook och kolla i vår USA roadtrip 2008 så hittar du en rolig bild!

Saltistjejen sa...

Anna Fair and True,
tack! och ja vi älskar också färgen. Det är roligt med färg!! :-)
Haha ska kolla din bild!
Kramar!

Evasleva sa...

Det ser ut som en underbar dag!
vad roliga bilder på spegelväggen. Jag tror att du har helrätt ang. en kamera. Ibland kan man inte ana att jag har varit på samma fest som de andra. Inte en bild på mig med kameran.

Saltistjejen sa...

Evasleva,
ja det var en riktigt fin dag! Och med kameran var det roligt att byta fotograf lite. Det blir fler olika bilder både vad gäller motiv och komposition. :-)
Testa nästa gång!
Kram!!