fredag, april 29, 2011

Promenad i West Village och Central Park

I förmiddags tog jag mig åter ner till West Village för att scanna mina fingeravtryck igen. Denna gång hoppas jag verkligen att det gick bra så jag slipper göra om det en tredje gång. När jag frågade varför det inte blivit bra förra gången svarade killen som scannade mina fingrar, att det troligen berodde på att jag har väldigt torra händer. Alltså besannades mina misstankar. Efteråt promenerade jag runt lite i området och jag måste säga att ju mer jag vistas där desto mer tycker jag om den här delen av Manhattan. Verkligen mysig och pittoresk men ändå med mycket nerv. M hade gjort en beställning från Sockerbit så givetvis gick jag dit och handlade (alldeles för mycket) godis. Pratade en stund med en av ägarna också. Påsken hade tydligen varit bra.

På väg till tunnelbanan på Upper East Side, några kvarter från oss. 

När jag var färdig med fingeravtrycken promenerade jag i West Village. På en av gatorna såg jag den här bilen. Swede Farms. Undrar just vad den bilen transporterar och varifrån produkterna kommer?

I detta Townhouse ligger en restaurang Bobo som lär ska vara bra.

Jag passerade även den mycket speciella Memorial för 9/11 "Tiles for America".

Uppsatta på ett staket vajade hundratals keramikplattor i vinden. Målade med bilder eller med ord som Hope, Peace, Love, eller med namn.


Ett av de många charmiga husen i West Village.

Jag hade sedan bestämt att träffa en kompis för att luncha och tog mig upp till Harlem för att träffa henne. Vi köpte med oss smörgåsar och satte oss i nordvästra hörnet av Central Park. Efter en stund började den så varma dagen övergå till lite mer svala temperaturer så vi promenerade vidare till ett mysigt café några kvarter bort där vi satt en bra stund och pratade. Sedan var det dags för mig att åka hemåt igen. Tog tunnelbanan till Columbus Circle och gick genom Parken hemåt.

Cykeldroskor på rad.

Essex House
Blommande träd även här.


Nu under kvällen var vi på Happy Hour igen tillsammans med hela "Gänget" och Imorgon blir det en utflykt igen. Denna gången tillsammans med flera av Lill-Skruttans vänner från the Orange Room. Vi ska återigen upp till the Bronx Zoo och vi hoppas på fint väder.

11 kommentarer:

Lotta sa...

Vilken tur att jag ska in snart, jag blir så sugen när jag ser dina bilder ;)

Saltis, jag måste fråga - hur får man bilderna bredvid varandra? När jag lägger upp mina bilder kan jag bara välja på vänster, mitten eller höger. Vore roligt att kunna fixa lite, få det fint som du gör!

Perfekt att åka till the Bronx Zoo, det ska bli toppenväder.

Kram!

Trillingnöten sa...

Vilken fin dag! Jag håller tummarna att fingeravtrycken fungerar denna gång. Du är säker inte ensam om problemet :)

Desiree sa...

Det är verkligen vackert nu då det är vår. Central Park verkar hur mysigt som helst. Det verkar alltid finnas något att titta på där. Jag hoppas ni får en fin dag på zoo idag och att det gick vägen med fingeravtrycken denna gången.
KRam!

bettankax sa...

Kanske tjatigt?? Men ååå vad jag tycker om att få följa med på dina utflykter och promenader:))
KRAM!!

bettankax sa...

Hoppsan..här krävs kanske förtydligande så min kommentar ovan inte feltolkas?! Således INTE dina inlägg utan mina kommentarer om hur jag bara älskar utflykter, som kan bli tjatiga..

Anne sa...

vilka läckra bilder, är det sepia eller nåt liknande? Gillar den lite romantiska, gammaldags känslan över dem.
Hoppas fingeravtrycken blir godkända denna gång och att ni får/fick en fin lördag på zoo!

Saltistjejen sa...

Lotta,
haha ja det är ju tur att du har en tripp planerad då! :-)
Mina bilder brukar jag oftast lägga antingen centrerade eller till vänster. De gånger du ser flera bilder tillsammans har jag gjort ett collage i Picasa. Och sparat som "en" bild" och sedan laddar upp den på bloggen som en vanlig bild.
Lycka till!!
Kram!!!


Trllingnöten,
ja jag hoppas också att FBI ska bli nöjda denna gången. :-)
kram!


Desiree,
Central Park är verkligen helt underbar oavsett årstid tycker jag. Även om den är extra vacker såhär års och även vacker på hösten. Men jag gillar den sommartid också. Och på vintern är den lite magisk tycker jag eftersom färre personer besöker den då och den är väldigt lugn och stilla.
Kram!!


bettankax,
hahaha vad gullig du är!!! Du är inte tjatig. Jag blir bara glad att du tyker om mina "långrandiga" inlägg med massor med bilder... haha! ;-)
KRAM!!


Anne,
bilderna här är bara tagna med min iPhone med en speciell App som heter Hipstamatic. Där kan man välja film samt lins för att få olika effekter. Lite coolt faktiskt och jag gillar den funktionen. :-)
Kram!!

Petra H sa...

Vad jobbigt att deras apparater klarar av att scanna alla sorters händer - svettiga eller torra ;-) Det är ju tur att du inte har längre att åka för scanningen... och att du inte behöver ta ledigt från jobb och så. Det verkar iaf inte som det går någon nöd på dig för tillfället, härligt att kunna strosa omkring, fika med vänner och bara njuta av våren efter en stressig vinter.
KRAM!

Saltistjejen sa...

Petra,
haha jamen visst är det lite irriterande.
Och visst är det tur att vi har så nära och att jag nu inte behöver ta ledigt från ngt jobb. Men jag hoppas ändå att det ska fungera denna gången.
Och ja, just för tillfället njuter jag mycket av ledigheten faktiskt. Tror jag behövde lite ledigt.
KRAM!

Anna, Fair and True sa...

Vilket sött "memorial"!

Saltistjejen sa...

Anna Fair and True,
ja det var ett fint sådant som kändes väldigt enkelt. Jsg gillade det.