fredag, april 01, 2011

Aprilväder som inte är något skämt

Idag är de första april, eller April Fools Day som det kallas här. Det är ingen stor grej här tror jag. Verkar inte vara så många luringar på gång. I media säkert, men jag har inte direkt någon koll. Vad jag däremot har koll på är vädret. Och det är MINDRE skoj faktiskt. Inget skämt alls även om jag hade önskat det. På väg till jobbet i morse promenerade jag i regn. Plötsligt insåg jag att en del av regndropparna faktiskt virvlade lite vä luftigt på väg mot marken. SNÖblandat regn!!!! Såååå trist!!!!!

Våren har verkligen totalt stannat upp och tagit sjumilakliv BAKÅT! Jag som längtar efter värme (inte hetta dock!!!) och grönska känner att det är långt kvar. Usch!

Ska iallafall försöka att göra dagen till något roligare än vad vädret utlovar och i eftermiddag hämtar jag Lill-Skruttan lite tidigare från dagis. Det är en av mammorna i Orange Room som tagit initiativet och vi kommer att ta bussen till West Side för att gå med barnen på Children´s Museum of Manhattan (CMOM). Vi har varit där ett par gånger förut. Första gången var för ungefär ett år sedan då vi var där med R och hans föräldrar. Senast var nog i somras när vi träffade Trillingnöten och hennes fina familj där.

Jag hoppas att det inte ska vara alltför mycket folk där trots att det är en s.k "gratisdag". Det är nämligen gratis att gå dit första fredagen varje månad mellan kl 17-20.  Vi får se. Det kommer iallafall att bli en bra utflykt tror jag. Något måste man ju försöka göra för att pigga upp sig en snöregn-dag som denna.

14 kommentarer:

Musikanta sa...

Låter spännande med Childrens' Museum! Ser fram emot bilder och rapport därifrån. Kanske någonting att ta efter här hemma. De flesta muséer i Stockholm har ju en liten avdelning bara för barn, men något museum som bara är för barn finns inte, vad jag vet.

Vädret är inte mycket att göra åt, det gäller att "gilla läget" som Lars Martin Johansson i "Den döende detektiven av Leif GW Persson" säger, som jag nyss läst ut. Det är en av de bästa deckarna jag har läst f.ö.

Saltistjejen sa...

Musikanta,
visst var den deckaren bra! Jag gillade den mycket jag med!! :-)
Och ja, gilla läget är väl det enda man KAN göra när det gäller vädret. DET samt få klaga lie när andan faller på hahaha! ;-)
Ha en riktigt fin helg!
kram!

Lotta sa...

Hej Saltis! Vad trevligt det låter att gå på museum så här på fredagseftermiddagen. Hade gärna gått med er :) jag sitter istället på mitt kontor och stressar på som vanligt.

Jag har Leif GW Persson hemma och jag har precis börjat läsa den! Det låter lovand att både du och Musikanta tyckte om den.

Jag hörde förresten Henning Mankell på NPR i morse! Bra intervju där han berättar om sin senaste och vad jag förstår sista boken om Kurt Wallander. Men som Henning sa, Kurt har ju en dotter som är polis också...

Ha så trevligt idag, du och söta E och era vänner!

Kramar!

Desiree sa...

Här känns det faktiskt också som om våren tagit ett stort kliv bakåt. Det har förvisso inte kommit snö idag men jag vaknade av ett intensivt smattrande regn på rutan. Det har duggregnat hela dagen och varit ca två plusgrader. Rena rama novemberväderet så här första april. Men helt rätt i att försöka liva upp dagen med ett museebesök. Det tror jag blir kul både för dig och lilla E.
Kram!

Saltistjejen sa...

Lotta,
japp. Vi får se hur trevligt det blir. JAg gissar att det lär vara rätt fullt med folk men jag tycker ändå det kan bli en rätt rolig outing. :-)
Kul att Mankell blev intervjuad. men sista boken med Wallander kom väl ut för ganska länge sedan i Sverige väl? Måste vara det att den kommer ut här i USA nu som gör att han intervjuas om den??? Jag tror jag läste den som lånebok (ebok) förra sommaren eller så??
Och GW Persons bok gillade jag mycket faktiskt! :-) För att vara den genren.
Kramar!!!


Desiree,
jaså hos ER med. Tyckte dina bilder såg bra mycket mer "våriga" ut än vad vi har här just nu....
Hoppas det blir bättre väder i helgen iallafall.
När är det ni åker till Alabama??? Nu i helgen eller nästa?
KRAM!

Leles värld sa...

Ja ett riktigt ruskväder idag, här också. Ni verkar dock få en bra dag ändå. Här är vi bara hemma och inne idag.

Ser fram emot en riktigt god fredagsmiddag ikväll:)

Kram

Saltistjejen sa...

Lele,
japp ruskväder är vad det är!!! Hu!
Och fredagkvällar är alltid härliga tycker jag!
Kram och hoppas ni får en fin helg!

Marianne sa...

TRIST med snöblandat regn! Det ska det INTE vara vid den här tiden på året. Nu måste våren komma snart så att vi kan få ta av oss ytterkläderna någon gång.

Kul med det där museet! Du får visa bilder sedan. Hoppas att det är lagom mycket folk där.

KRAMAR!

Saltistjejen sa...

Marianne,
nej visst är det tråkigt! Jag vill kunna gå utan jacka och vantar. Jag vill ha grönska.
Hm, hoppas det vänder snart.
Kramar!

Pettas sa...

Njaa, jag tycker inte att våren har tagit något steg bakåt alls. Det är så här våren är...aprilligt sprallig:).
Ha det bra-kram!

magdalena sa...

Jag funderade faktiskt idag på om 1 Aprilskämt är något som förekommer här i USA. Tråkigt med snöblandat regn. Hej från Magdalena i OH

Saltistjejen sa...

Pettas,
haha ja jag veeet... men nu är jag så trött på kylan och blir därmed lite ivrig och har svårt att vänta tålmodigt... ;-)
Kram!


magdalena,
nej här har vi inte så mycket aprilskämt som i Sverige tycker jag. Men jag kan ha fel. Tidningar och media har säkert skämt fast jag inte riktigt följer med.
Hoppas du får en bra helg!

Lotta sa...

Ja, du har rätt! Det är jag som inte hänger med. Mankells bok är väl precis översatt och lanseras här antar jag. Nu är det natti natti för mig iallafall och några raders läsning. Kram!

Saltistjejen sa...

Lotta,
du det är inte lätt. Anledningen till att jag visste var att jag läte den i somras. På svenska. Mankell kommer hit till Barnes and Nobles på Union Square på onsdag för att prata om boken, eller om han ska signera och läsa. Vet inte men jag kommer troligen vara där fast det är en helt annan historia. :-)
Kram o Godnatt!