söndag, april 17, 2011

Regnig lördag med kalas och mys

Jag fick sovmorgon - TACK! Det var gudomligt skönt måste jag säga.
M gick upp med Lill-Skrutttan som vaknat redan vid 7-tiden. När jag kom ur sängen hade de till och med redan hunnit bada. Förmiddagen för min del började därför med att vi skypade med Skånefamiljen. Det var stort födelsedagskalas där. Kan läsa lite mer om det på olgakatts blogg här samt på Svägerskans blogg här. Födelsedagstemat fortsatte sedan då vi gick på födelsedagskalas. Det var en av Lill-Skruttans kompisar från Violet och Pink Room som fyllde 3 år. Kalaset hölls på dagis och det bjöds på snacks, pizza och tårta. Dessutom pinata för barnen samt den sedvanliga "påsen" med saker till alla gästerna. Det sistnämnda känns amerikanskt? Men kanske har det börjat komma även i Sverige?


Väl hemma hade Lill-Skruttan och jag en mysdag. Med regn som forsade ner ute tittade vi på film, läste böcker och sov middag. M jobbade och kom tillbaka vid halv fem på eftermiddagen. Då var vi i playroom tillsammans med Lill-Skruttans kompisar W och E. Full fart. Lugn kväll. Utanför vräker regnet fortfarande ner och mörkret lyses då och då upp av rejäla blixtar. Imorgon säger de att det ska bli fint. Det är svårt att tro just nu, men vi hoppas att regnovädret ska dra bort över natten. I såfall blir det troligen en dag ute. Kanske en promenad till Parken. Träden blommar just nu för fullt. Vackert men fortfarande ganska kyligt. Hoppas att vårvärmen snart ska komma.

10 kommentarer:

Lotta sa...

Verkligen busväder igår men perfekt mys,lek och filmväder. Vi drack marockanskt te och åt gottisar på en liten festival igår. Jag har lagt ut några bilder...tycker om den blandning av religioner och influenser som finns i Marocko. Maten är underbar!

Nu blir det en vända till Whole Foods men först ska jag skypa med Stockholm fr min iPhone (i bilen utanför DD) :)

Kram och ha en skön söndag!

Desiree sa...

Så skönt att du fick en välbehövlig sovmorgon. Ja vädret verkar inte vara det bästa i stora delar av USA just nu. Men vi har haft tur hittills på våran resa i Texas och New Mexico. Det har varit stålande vackert och helt lagom varmt och skönt. Jag älskar detta väder. Ha en bra dag.

Syster i söder sa...

Fin klänning!!! Jag är helt utslagen idag. Sover och knarkar Ipren. Blir inget jobb imorgon tyvärr heller. Hoppas ni håller er på benen. Kram

Anna, Fair and True sa...

Vad får man i gästpåsen? Godis, frukt och liten grej? Kanske liknande den svenska fiskdammen som brukar avsluta kalas?

Saltistjejen sa...

Lotta,
ja vilket otroligt busväder det var! Låter mysigt med er marockanska festival! Jag ska kolla in dina bilder från den. Håller även med om att marockansk mat är himla gott!
Kram!


Desiree,
ja sovmorgonen var helt underbar!!!! Sådant uppskattar man verkligen när man har barn som gärna vaknar tidigare än vad man själv vill haha!
Er road trip verkar otroligt bra!!! Både väder- och aktivitetsmässigt. :-)
Kram!


Suster i Söder,
jamen visst var klänningen FIN!?!?!?!?! ;-)
Jätteroligt att hon fick den tycker vi. och hon själv gillar den. Usch stackars dig som blev sjuk! Hoppas du snart kryar på dig!
Kramar!!


Anna Fair and True,
ja det är olika. I vissa fall godis i andra fall leksaker eller annat. Lite som fiskdammspåsen faktiskt. :-)
Tönkte inte på det! Kanske för att vi inte alltid fick sådana på kalas när jag var liten. Det var mer på större fester som typ julgransplundringar, Luciafester eller så vi fick just fiskdammspåsar. Tror jag.... ;-)
Kram!

Anne-Marie sa...

Ni verkar ha haft riktigt busväder. Tur att ni inte drabbades av tornados som de hade i North Carolina. Här har det också regnat. Vi väntar på vårvärmen. Hoppas den kommer snart. Vilken mysig dag med skypande och födelsedagsfirande. Kramar!

Saltistjejen sa...

Anne-Marie,
ja det var riktigt ordentligt regnoväder här igår med blixt och åska förutom allt regn. Men visst är det bra att vi slipper tornados! :-)
Kram!

Livet enligt Jenny sa...

Hu, blixt och dunder är jag ingen fan av... Det brukar innebära strömavbrott för våran del men då är det tur du bor i ett liiiite modernare stad än vad jag gör! ;)
Gott med sovmorgon, det behöver vi alla ibland!
Kramen

Katarina sa...

Sovmorgon, det kan va skönt! Jag förstår att ni haft ett riktigt busväder. Vi pratade i telefon med L´s bror som bor i NY.

Saltistjejen sa...

Jenny,
oj strömavbrott är inte kul. Här är det väldigt sällan strömavbrott. Har nog aldrig själv varit med om det här faktiskt. Och sovmorgon är sååååå skönt!! :-)
Kramar!!


Katarina,
japp att få sova länge någongång då och då är guld värt! Och busväder har vi verkligen haft. Kul att L´s bror bor här i NY!
Kram!