fredag, april 01, 2011

Fredagstema i april

Nu är det ny månad igen. Tiden springer verkligen framåt. Vi har ny värd för Fredagstemat denna månaden - Nilla. De nya fredagarnas teman står som vanligt här i högerspalten. För tillfället vet jag inte riktigt om jag själv kommer att hinna vara med under april. Detta kommer bli en ganska speciell månad med flera aktiviteter som kommer att uppta min tid. Vi ska få kärt och efterlängtat Sverige-besök! Svägerskan och Loff kommer hit. Å det är ju snaaaaart!! Vi längtar! Jag kommer dessutom att gå en kurs ett par dagar och så ska vi färdigställa vår ansökan om Green Card för att till slut skicka in den. Det måste göras innan min anställning tar slut. Jo, för nu påbörjar jag mina sista 3 veckor på mitt nuvarande jobb. De sista veckorna på en arbetsplats brukar ju alltid fyllas av "allt det där man måste hinna fixa" vilket jag inser eventuellt kan komma att ta upp en hel del tid det med. Det känns förövrigt väldigt konstigt att veta att jag i slutet av april kommer att vara arbetslös. Men efter en väldigt intensiv jobbperiod sedan december ser jag faktiskt fram emot att få ta det något lugnare. Jag tror att både kropp och själ behöver det nu. Åtminstone ett tag.

Men som sagt, Fredagstemat får vila denna månad. OM jag känner att jag har tid och ork så hänger jag kanske på någon av fredagarna. För jag vill så gärna.

7 kommentarer:

✿Ewa sa...

Så kul med besök!! Jag håller tummar och tår för allt som ni har framför er.

Det är samma sak för mig, jag får se hur mycket fredagstema jag hinner skriva i april.
Kramar!

Nilla sa...

Lycka till med allt!

Desiree sa...

Jag tror inte heller att jag kommer vara med på alla fredagsteman denna månad då vi är borta i USA på resande fot. Men jag hoppar på första temat idag så får vi se. Ni har mycket på gång här i April. Härligt att ha besök att se fram emot så att ni har en del trevligheter mixat med allt annat jobb som GC ansökan att hålla på med. Jag tror också att du kan behöva en lite lugnare period. Nu låter det dock inte som april blir så lugn ändå. Jag hoppas att det löser sig med både jobb och eran ansökan. Hur lång tid efter att man skickat in ansökan om GC räknar de med att det tar innan man får svar på sin ansökan?
Ha en skön fredag iallfall.
Kram!

Annika sa...

Förbannade skitblogger...
HADE precis skrivit en kommentar, så kommer ett felmeddelande upp...
MORRRRRRRRRRRRRRRRRRRR...

Förstår om det är mkt nu, Saltis. Ska skriva en liten parentes bakom ditt namn att du tar paus i april.
Hoppas du kommer tillbaka sen!

Mkt på G för er nu. FATTAR om ni gläder er inför besöket. UNDERBART KUL!!!
Sen håller jag alla tummar för att det ska gå vägen för både GC och jobb!!

Stora bamsekramar!!!

Saltistjejen sa...

Ewa,
ja det ska bli jätteroligt med bersök!
Och ja ibland har man mycket. Hoppas det är kul saker du har att göra i april iallafall!
Kram!


Nilla,
tack!!


Desiree,
nej ni rese r ju nu snart så det förstår jag.
Med green cardansökan vt man inte hur lång tid det tar sedan man skickat in den. Vi kommer betala extra för "premium processing" men detta gäller endast det första steget. Då ska det ta mindre än 10 eller 15 business days för dem att processa det. men efter detta ska de processa själva GC-ansökan också och det kan ta upp till 7 månader vad jag förstått (i snitt i år). Men har vi lika stor tur som våra vänner som gjorde sin ansökan i början av året och betalade för just prelium processing så går den andra delen av "bara farten" så de fick sitt GC på typ 2,5 vecka eller så? Otroligt! Det snabbaste jag någonsin hört!
Kramar!!


Annika.
neeej! Ja iblnd är det bara för surt med Blogger och kommentarfunktionen! :-(
Och ja det är mycket runt oss nu. Men om jag hinner så kanske jag kommer med ngn fredag i april. Vi får se. Besöket ska bli sååå KUL! Ich ja GC känns skönt om vi nu äntligen iallafall kan få iväg ansökan. Puh! Sedan är det "bara att vänta och se" och hålla tummar o tår såklart. :-)
KRAM!

Anna, Fair and True sa...

Jag har inte ens hunnit kolla vad fredagstemana är den här månaden men jag ka försöka hänga på. Förstår att du har lite annat för dig! Hur är det med er lägenhet? Den är kopplat till M:s universitet väl, inte ditt?

Saltistjejen sa...

Anna Fair and True,
japp lägenheten är M´s jobbs inte mitt jobbs. Du vet jag har ju redan bytt jobb en gång tidigare... :-)
Kul om du hänger med på temat i april!
Kram!