måndag, april 18, 2011

Underbar dag i Central Park

Igår, söndag var regnovädret från gårdagen helt bortblåst. Ute sken solen och vi bestämde oss för att ta en lång promenad i Central Park för att se hur långt våren kommit. Det blev en härlig dag. Vi gick ända upp till The Reservoir som ligger ungefär i höjd med Guggenheim Museum, sedan runt och ner på västra sidan av Parken. Här tog vi en omväg västerut för att äta pizza på Uno Chigago Grill på Upper West Side, och sedan neråt igen. M ville in en sväng på Apple Store som ligger på West Side (ungefär vid Lincoln Center) men efter det promenerade vi in i Central Park igen. Ett stopp i en av lekplatserna här innan vi strosade hemåt igen. En rejäl promenad som kändes lite i fötterna. Väl hemma kollade vi på Rangers - Capitals som Rangers till vår glädje lyckades vinna. Lill-Skruttan hojtade glatt med oss "Let´s go Rangers, let´s go Rangers", och efter matchen när W´s mamma C frågade henne om Rangers vann sa hon "Yes! My daddy liked it." Sedan bar det av ner till playroom med Lill-Skruttan, W och hans mamma, där vi mötte upp R och hans mamma.

Här är bilder från vår promenad.


Kvällen hemma var sedan lugn och Lill-Skruttan somnade snabbt vid nattningen. En lång och innehållsrik dag även för henne. Själva åt vi en sen middag, såg två avsnitt av "Breaking Bad" och har sedan fyllt i vår ansökan för H4 visum. Detta ska skickas in till Immigration imorgon. Anledningen är att OM vi INTE får vår ansökan om Green Card beviljad måste jag ha ett H4 för att kunna vistas legalt här i landet. Denna ansökan måste ha kommit in till Immigration innan min anställning går ut, vilket ju sker nu på onsdag. Alltså skickar vi in den under morgondagen. Förhoppningsvis ska vi inte behöva det här H4 visumet men som sagt, vi vet ju inte om vår andra ansökan kommer att beviljas eller ej. Alla dessa visum och papper. Känner mig ganska less på allt detta vide det här laget.

Idag måndag, kommer det vara lite frivilligarbete för de föräldrar som kan och vill hjälpa till med dagisets små trädgårdsland. Jag ska försöka att hinna hjälpa till en del där. Men har även lovat att hälpa en ny kollega på jobbet så jag får se hur mycket jag hinner. Enligt mailet från dagis så var dock all hjälp önskad även om det handlade om endast någon halvtimme eller så. Vi får se hur mycket som hinns med som sagt.

26 kommentarer:

Katarina sa...

Vilka vackra bilder och vilken härlig lång promenad ni fick!

E. har verklign växt det ser jag nu på dina bilder! Roligt!

Jag kan förstå att du är trött och less på allt det där med handlignarna och ansökan, ovissheten är jobbig att bära.

Vi hoppas på det bästa nu!

Stor kram

Trillingnöten sa...

Det är fantastiskt vad fint det är på våren! Och vad man är glad när man ser grönska igen :) Jag håller tummarna för ertGreen Card, när tror ni att ni får nåt slags svar på det? Kram

Saltistjejen sa...

Katarina,
ja det var en fantastiskt skön promenad i ett vackert Central Park! och ja, E är stor nu på många vis. Ibland kan jag glömma att hon ändå inte är 3 än för att jag upplever henne som äldre.
:-)
Och ovissheten vore skönt att slippa. Vi hoppas på att få ett hyfsat snabbt svar.
Kramar!!


Trillingnöten,
ja det är oerhört vackert med alla blommande träd! Jag älskar just blommande träd!! Dessutom såg vi en björk och DET är lite sällsynt här men ger mig verkligen sommarkänslor. Så jag var tvungen att ta kort på den haha!
Tack för tumhållningen också. Vo hoppas få veta inom 2 veckor till men helst tidigare. Vi betalade extra för s.k "premium processing" och då ska de gå igenom ansökan på 15 dagar (business days allltså).
Kram!

olgakatt sa...

Ä, så vackert med alla blommande träd! Vi gjorde en Österlenrunda på söndagen men även där dröjer det några dagar innan träden slår ut riktigt och här i snapphaneland tar nog ett par veckor.

Anonym sa...

Sa vackert med alla blommande träd! Visst är det härligt med var?!Förstar att det är jobbigt med alla handlingar...haller tummarna att ni far Green Card! Ni borde fa nagon slags bonus eftersom E är född i USA ;-)
Kramar, Lisa

Petra H sa...

Vilka härliga vårbilder från Central Park! Och Lill-Skruttan är så vårfin i sina tofsar och randiga leggings!
Håller tummarna för allt pappersarbete och att det LÖSER sig snarast!! Så tråkigt att behöva lägga ner en massa fri tid (fritid) OCH pengar på byråkrati :-(
KRAM!!

Mallis in real life sa...

Inte ett dugg avis på att ni får vårhänga i Central Park. Vi fick åtminstone EN underbar dag där när vi var i NY. Lyllos dig som har nära till denna fantastiska park.

Kram

Anonym sa...

Vilken härlig dag i Central Park och Ella är så fin! Vilken lycka det måste vara att springa omkring där och insupa alla intryck.
Finns det någon stor lekpark i parken förresten?

Håller tummarna på att er GC ansökan går for och blir beviljad så klart.
När går M's kontrakt ut?

Kram!

Saltistjejen sa...

olgakatt,
ja det är så himla vackert med alla de blommande träden! Vad roligt med en Österlenstur! Och våren kommer nog snart till erockså med grönskande och blommande träd.
Kram!!


Lisa,
ja våren är underbar även om jag faktiskt tycker att hösten slår fåren här. Men våren är så speciell p g a att man längtar så efter ljus och värme efter vintern.
Haha ja man kan tycka vi borde få en bonus men tyvärr fungerar det ju inte så.
Kramar!!


Petra,
ja det var en härlig dag! Hoppas att det fina vädret fortsätter nu för jag är lite less på kylslagna regndagar. Vi hoppas få svar under denna vecka helst, men det kan ju dröja en vecka till.
Kramar!


Mallis,
haha ja det är faktiskt riktigt lyxigt! Särskilt nu under våren och sedan under hösten. Ja sommaren också men då kan jag ändå längta bort lite. När hettan är som värst.
Kram!

Saltistjejen sa...

Jess,
tack! Och ja det finns många lekparker i Central Park. Olika lite runt om. De flesta är riktigt bra.
Kram!

Lotta sa...

Älskar Central Park! The reservoir är perfekt för en skön runda. Jackie O joggade där nästan varje morgon.

Kram!

Saltistjejen sa...

Jess,
ja det är så underbart i Parken! Är jätteglad att vi bor på gångavstånd dit för i tillbringar mycket av vår lediga tid där. Särksilt under vår-höst!
Kram!

Syster i söder sa...

Vi missade träden precis..attans! kram

Mrs Clapper sa...

Vad härligt det ser ut. Såna bilder som väcker "cykel-lusten"! Torr asfalt och det skriker i kroppen efter att ut och cykla.

Du, en lite dum fråga, det där boathouse som ligger i central park som är med i alla filmer där folk gifter sig etc, finns det på riktigt? :Sr

Saltistjejen sa...

Syster i Söder,
ja men nästa gång kanske ni kommer ngn vecka senare??? :-)
Kram!!


Mrs Clapper,
ja cykellusten har jag varje vår men tyvärr har jag inte cyklat här alls.
Och jo, The Boathouse finns och liggerfint rätt nära dammen och caféet som syns på mina första bilder. Ett tips är att gå hit och äta brunch på helgen om du är i stan. Eller boka bord för en lunch om det vardag! Himla mysig miljö!
Kram!

Saltistjejen sa...

Mrs Clapper,
glömde säga men du OM du vill kolla mer så kan du söka på "The Boathouse" sökfunktionen här på bloggen. Då kommer ina tidigare inlägg upp då vi besökt detta. Googla även så får du deras egen hemsida om du vill kolla mer. :-)

Annika sa...

Ja, nu är det så fint att min kamera får jobba konstant. Konstant.
Det är så vackert att jag får spatt :-)
Jag håller ALLA tummar för ert GC!!!
OCH tror absolut att det kommer att gå igenom.
KRAM!!!

Saltistjejen sa...

Annika,
ja jag kan tänka mig att din nya leksak går varm! :-)
Och nu är det vackert vart man än går! Otroligt egentligen. Ja vi får se hur det går med GC. Vi är nervösa men försöker hålla hoppet uppe.
Kramar!!

Desiree sa...

Nu märks det att ni har fått vår på riktigt. Så otroligt vackert med alla de blommande träden! Ser helt ljuvligt ut. Vilken fin dag ni fick i parken.
Kram!

Jes/Vita villa vila sa...

Vilken härlig blogg jag hittade nu!! Första gången här, men inte sista! Älskar NYC & dina vackra bilder påminner mig om att jag måste resa dit snart igen... Tack för inspirationen!

Kram Jes ♥

Saltistjejen sa...

Desiree,
ja nu har våren verkligen kommit! Så härligt!!! Träden är ljuvliga och det är vackert nästan vöerallt i staden nu tycker jag.
Kram!!!


Jes/Vita villa vila,
hej och välkommen! Jätteroligt att du hittat hit och vill fortsätta läsa! :-) Jag blir jätteglad!
Och visst är NYC en underbar stad! På många vis.
Kram!

Mrs Clapper sa...

Se där ja! Man tackar, det ska jag genast göra!

Saltistjejen sa...

Mrs Clapper,
:-)

Anna, Fair and True sa...

Finns det vilda sköldpaddor i parken alltså?!

Saltistjejen sa...

Anna Fair and True,
oJAA! Massor! man brukar se dem soliga dagar när de sitter och solar på stenar och grenar runt om i dammarna. Jättegulligt!

Bejla sa...

Vilket vårväder du visar fram. Härligt. Och exotiskt för min det, här som jag sitter i all snö. ;-)
Och visastrulet skulle ju visst vara över nu, så det kommenterar jag inte här. ;-)