fredag, april 15, 2011

Lite blandad fredagskompott

Idag när jag vaknade kände jag mig så trött. Jag vet det kan låta tjatigt och tråkigt att inleda, eller för den del skriva om, hur trött man är hela tiden. Men ibland känns det verkligen som om tröttheten är lite större än vanligt. M sa igårkväll att han kände likadant. Just nu gissar jag att det beror på att senaste veckan var intensiv. Med Skrivarkurs för mig och med Svägerskan och Loff på besök så blev det så som det alltid blir när man har vänner eller familj här. Otroligt roligt men också väldigt aktivt. Jag tror även att jag under och efter min Skrivarkurs tog in väldigt många nya intryck som nu ligger och mognar vilket också gjorde att förra veckan fortfarande känns lite mer intensiv än vad den annars skulle varit.

Igår var ju heller ingen vanlig dag direkt utan en jätterolig och annorlunda sådan. Att åka upp till Bronx igen och träffa alla gamla jobbarkompisar på sin gamla arbetsplats var så roligt! På många vis känner jag mig verkligen hemma där. Trots att jag inte varit tillbaka sedan jag slutade, vilket är nästan exakt 2 år sedan så kände folk igen en och välkomnade mig som ja jag vet inte vad. En hemvändare?

Min kompis var dessutom helt strålande på sin disputation och det var härligt att kunna få vara med och dela hennes stora dag med henne, hennes familj och våra gemensamma kompisar! Att vädret dessutom var fantastiskt gjorde inte dagen sämre. Det var även lite extra kalabalik runtomkring eftersom man igår filmade "Law and Order: Criminial Intent" just där. Filmteam och folk som nyfiket tittade på. Några kvarter längre ner höll ytterligare ett film team hus och där spelade man in en ny "Men in Black-film" och enligt en av mina gamla kompisar på jobbet hade självaste Will Smith varit ute på gatan och hälsat på sina fans kvällen innan. Jag ska visa mer bilder senare (har dock inga på Will Smith...) men har inte laddat ner några än. Som sagt, jag är lite trött och seg.

Nu känns det skönt att helgen är så nära. Sedan är det endast 3 arbetsdagar kvar för mig här. Det känns otroligt konstigt, men just nu faktiskt även skönt ska jag erkänna.

15 kommentarer:

Anna, Fair and True sa...

Man brukar ju bli så där trött i efterhand efter besök och annat. Tur det är helg nu! Kul att besöka gamla jobbet. Ingen ny tjänst där då? Fast du vill väl inte pendla dit igen direkt.

Trevlig helg!

Saltistjejen sa...

Anna Fair and True,
ja det är ju rätt tröttande att ha besök även om det är så otorligt roligt!
Att besöka gamla arbetsplatsen var kalas, men nej pendlingen saknar jag verkigen inte så jag skulle helst inte vilja söka jobb där igen.
Kram!

Anne sa...

Helt klart en "efteråt-trötthet" från dels besök och kurs med massor av intryck. Sen är du ju ständigt småbarnsmamma också med allt vad det innebär av konstant (?) trötthet kanske...
Tycker du är väldigt duktig och alltid tyckt du verkar ha väldigt mycket energi och ha många bollar i luften.
Kommer det kännas vemodigt sluta på jobbet eller känner du dig ändå på nåt sätt "klar" och sugen på att gå vidare (även om ju ovissheten är jobbig och stressande då man inte slutat för att man har nåt annat att gå till)
KRAMAR!!

Saltistjejen sa...

Anne,
ja jag tror att det handlar om en trötthet som beror på flera saker. Besöket, stressen under en tid tillbaks med GC-ansökan, tankar på framtiden och annat... Att sluta jobbet känns just NU väldigt bra. Faktiskt. Det kanske kommer vara annorlunda om ett tag som arbetslös, men just nu känner jag att jag ser fram emot ett andningshål. Anställningen på mitt senaste jobb har varit väldigt intensiv med mycket jobb och en hel del konflikter. Så ja det ska bli skönt att få andas ett tag. Men självklart hoppas jag att det inte ska gå alltför länge eftersom jag då kommer bli stressad över att inte hitta ett jobb.
Kram!!!

olgakatt sa...

Håller verkligen tummarna för att du snart får ett bra jobb!
Gröna kortet kanske dimper ner snart, det vore välkommet.
Men bäst att passa på att vila upp dig medan det gives tillfälle!
Får du behålla datorn eller måste du lämna den på jobbet?
Är artikeln accepterad ännu? Det är kanske för tidigt att ha fått besked om det, det brukar vara segt.
Många kramar!
Kanske skajp i morgon när vi alla samlas för födelsedagsfirning!
Stor kram!

Saltistjejen sa...

olgakatt,
Skype imorgon aboslut! Det vore kul! Vi ska på ett födelsedagskalas kl 11 men innan dess kanske det passar för er?
Jobb hoppas även jag på och gröna kortet vore otroligt underbart om vi får! Helst vill vi ha svar snart också eftersom det skulle underlätta inför jobbsökandet. Jag har inte hört ngt mer ang artikeln men hoppas att det inte kommer bli så mycket "negativ" feed-back på den.
Kramkram!!

Susjos sa...

Hittade hit via en annan blogg..trevlig blogg du har!
Tittar vidare....

Fröken Anki sa...

Sådär kommer det nog bli här också efter påsken. Det är alltid roligt med besök och alla aktiviteter man hittar på. Men man blir trött! Hoppas ni får en lugn och skön helg nu att ta igen er på!
Kram

Desiree sa...

Jag känner igen det där att det ibland kan vara både jättekul och också mycket intensivt. Jag antar att det också blivit lite extra intesivt på jobbet eftersom du kanske vill avsluta ordentligt. Jag hoppas att du får en fin helg och lite väbehövlig vila.
Kraaam!

Saltistjejen sa...

Susjos,
hej! Välkommen! Kul att du hittat hit. Hoppas du vill fortsätta läsa! :-)


Fröken Anki,
ja besök är superkul men det blir alltid så intensivt. Man vill ju hinna med så mycket under en kortare tid. Hoppas ni har det bra med din syster nu!
Kram!


Desiree,
ja det var intensivt och roligt. Som alltid med besök. Jobbet just nu känns lite "omotiverat". Alltså jag själv känner mig omotiverad. Inte så konstigt eftersom det enbart handlar om att "städa undan" nu. Just den biten känns inte så stressande eller jobbig utan jag tror stressen över GC-beskedet etc är mer energikrävande faktiskt.
Kram!

Trillingnöten sa...

Inte undra på att du är trött :) Det var mycket som hände under veckan! Och är det bara tre dagar kvar?? oj! Tiden flyger!

Marianne sa...

Verkligen inte konstigt att du är trött efter veckan som gick! På så sätt kan det också vara skönt att du ska vara ledig ett tag snart, även om det i sig är rätt stressande, så klart. Men vi får hoppas att du inte får ledigt mer än någon vecka : )

Kul att de spelade in TVÅ filmer så nära varandra. Är det en vanlig syn i NYC?

KRAMAR!

Saltistjejen sa...

Trillingnöten,
ja det var en vecka full av aktiviteter och nya in tryck. Skoj men som alltid blir man ju lite trött. :-)
Idag tog vi det väldigt lugnt iallafall så jag har sovit en hel del skönt!
Kram!


Marianne,
ja det ska faktiskt bli skönt en tid att vara ledig. Även om jag hoppas att ledigheten inte blir alltför långvarig.
Och ja, att se filminsplningar här i staden gör man rätt ofta. Både små och större.
Kram!

Jemayá sa...

Saltis: Hej! :) du verkar inte få någon dag utan program någon gång, inte konstigt att du är trött! Och skrivarkurs - låter fantastiskt!! Måste läsa neråt ifall du skrivit mer om det. Stor kram!! ps. Will Smith har gått förbi mig på regeringstaket i Berlin - my claim to fame :) :)

Saltistjejen sa...

Jemayá,
hahaha nej det har varit rätt fullt upp den senaste tiden. Jag har inte skrivit så mycket mer om kursen faktiskt, men tänkt göra det i ett eget separat inlägg. Lite mer utförligt. Den var helt otroligt bra! Och om du är intresserad så håller hon även distanskurser!
Kram!!