tisdag, april 26, 2011

Inget för mig

Under intervjun, eller kanske snarare "mötet", igår med forskaren på NYU insåg jag med oerhörd tydlighet att nej, detta var inget för mig. Rent allmänt för att jag i magen känner så starkt att jag inte alls vill jobba så. Det kändes i hela kroppen under vårt samtal. Nejet som talar om för mig att akademisk forskning inte alls är min grej helt enkelt. Jag vill verkligen inte! Inte alls! Nej nej nej! Och sedan ovanpå detta kom nejet som var mer specifikt för just det här projektet. Det var ingen "match made in heaven" helt enkelt. Jag besitter inte den exakt rätta kompetensen för projektet. Men framförallt så vill jag absolut inte arbeta med detta även om, mot all förmodan, forskaren skulle höra av sig igen. Inte försöka tråckla ihop något lite löst fladdrande projekt. Inte jobba med personer som inte har full koll. Framförallt inte jobba med folk som inte har full koll men som tror att de har det. Inte igen.

På sätt och vis var det skönt att verkligen få det så klart för mig som jag fick under gårdagens möte. Skönt för att jag verkligen kände det på alla plan. Både känslomässigt och intellektuellt. Min tid och energi vill jag lägga på helt andra saker. Och bara det var ju en befrielse att verkligen få klart för sig. Svart på vitt!

Idag tänker jag njuta av min arbetslöshet.
Vädret är fantastiskt. Sommar. 21 grader redan och prognosen säger att temperaturen ska stiga till ca 26. Tänkte ta en promenad med min kompis K genom Parken över till West Side för att handla mat på Trader Joe´s. En sann hemmafrus dagssysselsättning....

11 kommentarer:

Bejla sa...

Det var ju tråkigt att det inte matchade, men samtidigt måste det ju - som du själv skriver - kännas bra att verkligen känna vad man känner för ett jobb/projekt/branch osv. Det finns ju inget värre att gå och inte veta om man ska säga ja eller nej, och älta det hela fram och tillbaka. Håller tummarna för att du snart hittar vägen som är perfekt för dig, och att du får njutit ledigheten fram till dess.
Kram!

olgakatt sa...

Hoppas att den gröna lappen snart öppnar upp de gröna ängar du behöver för att få ny luft under vingarna efter den välbehövliga vila du nu får!

Anne-Marie sa...

Vad bra att det kändes så klart och tydligt. Det är skönt när man får så klara "inre signaler". Njut idag av att vara hemmafru. :) Men så varmt ni har det. Kramar!

Desiree sa...

Även om det inte blev napp på jobb fronten så är det ju jätteviktig att faktiskt komma fram till vad man inte vill också. Det är nästan lika viktigt som att komma fram till vad man vill. Det är klart du inte ska hoppa på något som du känner att du inte vill eller inser att du inte passar för. Du har ju fortfarande tid på dig att hitta något som känns både bra och kul. Man ägnar så mycket tid till jobb så det är viktigt att det stämmer. Du gör helt rätt i att njuta lite av din tid mellan jobb :-)
KRam!

Saltistjejen sa...

Bejla,
ja just nu känns det helt ok att mötet igår itne ledde fram till något annat än att jag fick ännu större klarhet i vad jag INTE vill göra. :-)
Kram!!


olgakatt,
haha ja det får vi hoppas. Jag är iallafall på det klara med att helst undviker jobb som liknar mina tidigare, om detta är möjligt. Och just nu njuter jag av att vara ledig! :-)
Kramar!!


Anne-Marie,
ja det kändes otroligt tydligt. Så det är bra. Nu gäller det "bara" att ta reda på VAD jag faktiskt vill och försöka hitta ngt sådant. :-) Inte så lätt kanske men ändå den väg jag vill försöka gå.
Kram!


Desiree,
ja det är rätt. Att känna i magen att man verkligen inte vill något är en viktig signal som man måste ta allvarligt på tycker jag. Sedan måste jag ju försöka hitta något som jag verkligen vill göra också. Och som är realistiskt att kunna söka och få.
Kram!!

Suzesan sa...

Vila nu lite i din nya tid som arbetsökande så kommer nog snart nåt bra. Bara vara hemma och gå ner i varv förtjänar du tycker jag. Inte en ledig stund sen lillan föddes nästan tycker jag.

Bra idé att följa magkänslan där på intervjuen. Sen har jag fnissat så åt äggjakten i inläggen och filmerna nedanför..... och sockerhöga ungar..... Inte många som tänker på det. ..och lillSkruttans söta lilla väninna var ju en mästare på att hitta ägg. Vad hon sprang för det sista ägget bakom trädet. Tävling. Gulliga.

Åhhh hoppas det ska gå bra med era green cards nu.
Det kommer gå bra.
Kram
/Susanne

Saltistjejen sa...

Suzesan,
ja jag försöker att njuta av den här tiden nu faktiskt. Känner att jag nog behövde lite vila och "kravlös" tillvaro en stund. För det har snurrat väldigt fort omkring mig och oss den senaste tiden vilket jag kan känna av.
Tack för dina goa ord!!
Kram!!

Lotta sa...

Bra, lyssna innefrån! Det kommer fler möjligheter, som du kommer känna är rätt.

Jag har inte ens noterat vädret idag. Hade någon frågat mig vilken temperatur det varit, skulle jag inte kunna svara. Jag har suttit inomhus och inte tagit ett steg utomhus förrän efter 6 pm. Trevligt att läsa att det var en sådan superdag!

Kram

Saltistjejen sa...

Lotta,
tack ja jag tror det bästa är om man lyssnar till sin inre röst, iallafall om den säger ifrån.
Vädret idag var helt fantastiskt så just idag kändes det inte fel att vara utan jobb. :-)
Kram!!

Evasleva sa...

Skönt ändå när det är så där tydligt! bra att du lyssnar till den rösten inom dig!

Saltistjejen sa...

Evasleva,
ja det gör det hela enklare när man själv inser att man inte vill jobba så.
Kram!