lördag, april 23, 2011

Påskafton med äggdekorationer à la Martha Stewart

För ett tag sedan pratade vi om Påsken med våra vänner här och det bestämdes att vi skulle ha både "egg hunt" samt äggmålning. Tydligen kommer den amerikanska Påskharen med ägg till barnen och detta sker natten till Påskdagen. Så vår "egg hunt" kommer att ske imorgonförmiddag. Idag på Påskafton samlades vi alla i Gänget hos Grannarna där de förberett för äggmålning. Själv har jag alltid bara målat äggen med vattenfärger, men i år fick jag lära mig lite nya knep som involverade hushållsfärg samt vinäger och vanliga kritor. Allt enligt Martha Stewart. Den som är nyfiken kan titta här. Det var ett roligt sätt att dekorera ägg tycker jag. Barnen tyckte det var skoj ett tag, men jag tror de ännu är något för små för att uppskatta detta fullt ut. Här är bilder från vår förmiddag tillsammans.

Här fixas det färgglada ägg!

Olika byttor med färger som äggen doppades i.

R kollar in färgerna.


Man kan äta äggen också.

Här målas det med kritor först innan ägget ska doppas i färg.E tittar till sitt ägg som ligger i färgbadet.

Såhär fina blev de.


Lill-Skruttan och R i sina New York Rangerströjor.


W blev väldigt förälskad i sitt icke-målade bruna ägg. Han ville inte släppa det och ägget fick därmed köra grävskopa, och jaga monster under tiden vi var där. Enligt hans mamma C ville han ha med sig det i sängen när han skulle sova middag.

En äggkartong med färgglada ägg.

E visar sin pappa sitt rosa ägg.

Här visas flera olika ägg för E´s mamma J.

Lite läsning.

Rosa ägg till en rosa tjej!Baby E var också med.
R och Baby E med sin pappa A.R´s mamma kom lite senare. Här målar hon sitt bidrag till äggsamlingen.


Lill-Skruttans ägg. Det översta är en med "Angry Face" som hon ville att jag skulle rita. Hon gillar just "Sorry Face" samt "Angry face" just nu,

Under kvällen var vi barnvakter till W. Det gick himla bra, men Lill-Skruttan och W hade helt olika åsikter om var kvällen skulle spenderas så vi delade helt enkelt på oss efter ett tag. Jag gick med Lill-Skruttan till Playroom och M stannade med W i lägenheten. Nere i Playroom lekte Lill-Skruttan med E som också kom dit och sedan gick vi alla hem till E en sväng innan det var dags att gå hem och göra sig iordning för natten. Nu sover båda barnen och vi väntar på att E´s pappa ska komma ner eftersom vi tänkt se på "Game of Thrones" inne hos Grannarna. De är de enda av oss som har HBO, och de erbjöd oss att titta på deras inspelning av första avsnittet där nu ikväll när de är ute. Otroligt snällt! Imorgon väntar "Egg hunt" och senare på eftermiddagen ska vi på Påskfest hos andra vänner ett par kvarter bort.


Sen uppdatering: Det blev ingen titt på "Game of Thrones". Klockan hann bli lite för mycket. Så det sparar vi till en annan gång. 

9 kommentarer:

Lotta sa...

Härliga ägg och kreativitet! Kul att det fortsätter imorgon med egg hunt och påskfest. Hoppas vädret blir bättre imorgon...vill inte ha mer regn nu!

Kram!

Saltistjejen sa...

Lotta,
ja det var ett roligt sätt att färga ägg på tycker jag! Egentligen ska man som jag skrev tidigare, blåsa ut äggen först, men för våra småttingar var det bättre med hårdkokta! :-)
Jag tror dessvärre det ska regna imorgon och även på måndag. Trist trist....
Hoppas ändå ni har en skön påskhelg!
Kramar!!

Trillingnöten sa...

Vilket häftigt sätt att färga ägg! Det ska jag testa nästa år tror jag :) Med mina elever och min dotter så klart!
Jätterolig dag verkar ni haft :) Hoppas äggjakten går bra idag och att ni inte hittar några arga harar istället :O) Kram!

Saltistjejen sa...

Trillingnöten,
arga harar?!?!?! Finns det sådana?!? ;-)
Ja vi får se hur äggjakten går men det blir nog roligt för de tror jag! Vi har tänkt ta med frukost också och ha en liten "frukostpicknick" eller så även om det nu ser ut att bli inomhus.
Kram!!

olgakatt sa...

Nog blir det så att vissa "barndomsminnen" är mera de vuxnas än barnens! Men numera finns ju alla dessa foton som inte fanns förr före den digitala eran. Då blir det ännu svårare för barnen att veta vad de egentligen MINNS eller bara har hört berättas.

Desiree sa...

Jättefina ägg ni fixade. Ha en fin egghunt och en trevlig easter sunday.
Kramis!

Saltistjejen sa...

olgakatt,
javisst kan det vara svårt att skilja minnen från sådant man sett på foton eller film. Men på ngt vis kan ju även foton kanske hjälpa en att minnas också?
Kram!!


Desiree,
tack! Ja det var fina ägg och det var en rolig "metod" att färga den på tycker jag. :-)
Hoppas ni kommer med ert flyg nu!
Kramar!

Bejla sa...

Vilka fina ägg!! Får nog testa ert sätt att måla någon gång. Kul också med W och hans ägg. ;-)

Saltistjejen sa...

Bejla,
tack! ja det var ett nytt och roligt sätt att dekorera ägg tycker jag! Och visst var det gulligt att W blev helt förälskad i sitt bruna ägg. :-)
Kram!