lördag, april 02, 2011

Svenskmiddag

Idag hade vi bestämt med våra svenska vänner att träffas på eftermiddagen och sedan äta middag tillsammans. Förmiddagen ägnades åt städning av lägenheten. Något som verkligen behövdes efter att en tid varit rätt försummad då både jag och M jobbat mer intensivt än vanligt. Städning tar ju dessutom alltid ungefär tre gånger så lång tid när man gör det med Lill-Skruttan här hemma eftersom oftast en av oss "måste" underhålla henne medan den andra kan städa. Men idag var hon ändå väldigt bra på att sköta sig själv i perioder. Läsa en bok, leka med vatten i diskhon eller hjälpa till att dammsuga med dammsugarmunstycket.

När vi väl var klara kändes det ändå himla bra. Det är alltid en speciell känsla efter att man har städat ordentligt tycker jag. Det blev en snabb lunch och sedan tog vi en promenad. Vädret var otroligt mycket bättre än igår och solen värmde till och med riktigt mycket då man var i lä för vinden. Lill-Skruttan somnade i vagnen men sov bara en kort stund. Kanske en halvtimme eller så.

På eftermiddagen kom sedan våra vänner och det har varit en jättemysig och trevlig avslutning på denna lördagen. Så roligt att vi lärt känna dem. Och tjejerna verkar trivas så bra ihop även om de än så länge inte leker tillsammans mer än då och då under tiden vi ses. Dock gillar Lill-Skruttan verkligen Lilla V mycket och hon frågar regelbundet efter henne och vill träffas. Redan igårkväll berättade jag att vi skulle ses idag och hon har sedan frågat efter henne ända sedan i morse. Skoj!

Imorgon tror jag att vi ska ta och göra en utflykt till den där nyöppnade svenska Godisaffären Sockerbit i West Village. Spännade att få se utbudet och priserna. Godisråttan i mig har redan vaknat och smider planer kan jag meddela...!

9 kommentarer:

Trillingnöten sa...

Jag håller med om att städningen känns så bra efteråt när man kan njuta av en superfin och fräsch lägenhet :) Det är toppen och värt varenda minut. Vi brukar städa på söndagar för då finns det inget annat att göra i stan :)

Kul också att den andra familjen och ni börjar få så bra kontakt :) Det är alltid kul!

Och godisaffären! Jag väntar på rapporten :) Jag är så glad att den finns nu. Ni får se till att hålla den flytande till vi flyttar tillbaka :) Kram!

Desiree sa...

Kul med lite svenskt umgänge också. Extra bra för lilla E att ha en svensk kompis just för språk tränings skull.
Ny städat är underbart. Att städa är inte kul men när det väl är gjort är det ju bara så skönt.
Oh spännande att du beger dig till smågodis butiken. Du får berätta om priser och sortiement.
Kram!

✿Ewa sa...

Visst är det skönast när städningen är klar och man bara kan njuta av att det är rent och luktar gott hemma. Roligt med besök och att lill-skruttan får leka med sin vän. Sockerbit låter livsfarligt! ;)Ska bli kul att läsa om besöket, hittade du "ditt" godis? Kolorna på Pärlans konfektyr var såååå goda! Absolut värt ett besök, även wagamama!

Kramar!

Saltistjejen sa...

Trillingnöten,
ja det är så himla skönt när man väl fått städat! Tyvärr är vi inte så jättebra på att ha en särskild "städdag" utan det blir när det finns tid och inget annat är planerat vilket ibland kan dröja lite för länge. Alltså typ att gå och plocka undan och smådammsuga gör man lite då och då, men den där "ordentliga" städningen blir bara ibland.
Och ja vi ska väl försöka hålla godisaffären igång haha!
Kramar!!


Desiree,
japp det ska förhoppningsvis bli bilder också. Hoppas nu bara de inte har stängt på söndagar...
Lycka till med packningen inför er semester!
KRAM!


Ewa,
ja det är en så skön känlsa när det är nystädat. Tyvärr blir det så himla fort ostädat igen iallafall här ;-)
Kolorna lät supergoda när jag kollade Pärlans hemsida så jag hoppas kunna besöka det stället ngngång när jag är i Stockholm!
Och jag lovar berätta om besöket på Sockerbit idag!
KRAM!!!

Anna, Fair and True sa...

Ska bli intressanta hur många sockerbitar du ger godisaffären?!!

Anne sa...

Har läst om om godisaffären, tror det var via nåt inlägg hos dig jag hittade en länk till en artikel i DN om affären. Du måste bara berätta om det var himmelriket eller överreklamerad. Om den är bra, vilken dröm få tillgång till en godisbutik i samma stad där du bor. Blir avundsjuk bara tänka på det. I artikeln lät det i alla fall som att de verkligen skulle ha stort sortiment.

Lotta sa...

Jag längtar till Sockerbit! Hoppas du rapporterar...;)

Så trevligt med svenska vänner som har småbarn också. Nu är det så ljuvligt inne på Manhattan, perfekt väder. Jag hade en del intressanta möten här ute på "vischan"...skriver om det i veckan. Kram!!

Anne-Marie sa...

Visst är det en speciell känsla när man städat och det riktigt luktar nystädat. :) Vad roligt det måste vara att ha nära till litet mer "exotiska" affärer. Låter kul med Sockerbiten. Här får man vara glad att hitta det mest grundläggande. Kramar!

Saltistjejen sa...

Anna fair and True,
kommer i ett inlägg senare!
Kram!!


Anne,
japp det kommer mer senare. kaan säga att jag var väldigt glad idag!!! Hahaha!
Kram!


Lotta,
japp! det kommer.
Och det ÄR jättekul med den svenska familjen vi lärt känna. Det är roligt för Ella att höra svenska och prata med andra barn och vuxna! :-)
Och vädret idag var underbart! Hoppas bara det fortsätter.
kram!!!


Anne-Marie,
ja nystädat är såå skönt att ha! En sådan härlig känsla tycker jag. Och ja godisaffären var super! Men jag ska skriva mer om det senare.
Kramar!