lördag, april 16, 2011

Bilder från gårdagens disputation och filminspelning

I torsdags var det dags för min vän L att presentera och försvara sin avhandling. Självklart ville jag vara med på hennes stora dag. Tillsammans med en annan gemensam kompis åkte vi upp till Bronx på morgonen. Det var första gången vi båda var tillbaka sedan vi slutade och vi tyckte båda det var kul att vara tillbaks och återse gamla bekanta. Här är bilder från vår dag.

I entrén möttes vi av denna skylt intill hissen.


Detta var vad som stod på skylten.


Eftersom det var filminspelning på gång hade mina fd kollegor först fått "bråka" lite med the film crew om föreläsningssalen. Den var reserverad för min kompis men film/TV-gruppen ville tydligen vara där. Det bestämdes sedan filmarna skulle få komma in när L var klar. Hennes presentation var super!


Nuvarande samt fd kollegor samlade.


Anslagstavlan i mitt gamla labb. Får mig alltid att le.


Den nya byggnaden i vilken jag jobbade mina sista 10 månader på mitt gamla jobb.


Utanför den var filmgruppen samlad. 


Efter en trevlig och god lunch tillsammans med två andra kompisar gick vi tillbaks till AECOM och hjälpte till med förberedelserna inför festen. En av de nuvarande studenterna i labbet fixade de här fina blomdekorationerna. Vi andra hjälpte till genom att klippa blommor.


Här fixas även dryck - sangria och öl.


Tårtan på plats!


Mat och dryck på plats. Festen var himla lyckad men jag lägger inte ut några bilder här. Vet inte ifall alla som var där vill figurera på bild här i bloggen.


Vi hade festen på 7:e våningen i vår gamla byggnad med utsikt mot nya byggnaden och såklart filminspelningen.


På kvällen gick vi till bussen för att åka tillbaks ner till Manhattan. På väg till busshållplatsen passerade vi filminspelningen igen och var tvungna att stanna för de håll på att filma en scen.


Och såhär såg scenen de filmade ut:


10 kommentarer:

Suddrik sa...

Jag älskar när du har många bilder!

Och jättekul med tv-inspelningen! Du får spela in när det sänds och tvinga barn och barnbarn att titta på det i framtiden... Hahaha!!

Trevlig helg!!

Saltistjejen sa...

Suddrik,
hahaha tack!!
Fast tyvärr kan jag inte se just "Criminal Intent" eftersom vi inte har kabel-TV längre...
Kram!!

Desiree sa...

Kul med både disputation och filminspelning. En händelserik dag.
Kram!

Saltistjejen sa...

Desiree,
japp det kan man säga.
Det var roligt och lite spännande.
Kram!

Trillingnöten sa...

Det är så spännande med New York för plötsligt hamnar man mitt i en filminspelning eller nåt annat spännande :) Vad skönt också att disputationen gick så bra :)

Saltistjejen sa...

Trillingnöten,
ja det händer ju faktiskt ganska ofta. Men oftast har man ingen aning om vad det är de spelar in. Om det är film, TV eller reklam. Elller bara ngt "eget" projekt.
Kram!

Anna, Fair and True sa...

Fina blomdekorationer!

När jag var i Chicago en gång såg jag en inspelning av ER (tyvärr inte en scen med Clooney :( Det komiska var att det första avsnittet jag sedan råkade se av ER väl hemma i Sverige flera månader senare var just det! Sedan nästan ett år senare tillbaka i USA såg jag en repris av samma avsnitt också, helt av en slump igen!

Saltistjejen sa...

Anna Fair and True,
ja visst var blomsterdekorationerna fina!!
Haha lustigt att du såg just det avsnittet av ER när du tittade i Sverige. Själv har jag inte sett särskilt många film- eller TV-inspelningar som jag sedan känt igen om/när jag sett filmen eller TV-showen. En gång var det avspärrat för en film med Will Smith i huvudrollen. har glömt namnet på filmen nu men det var en skräckis som utspelade sig i framtiden här i NYC. Den filmen såg vi sedan men vi kom inte riktigt ihåg hur själva filminspelningsplatsen sett ut IRL.

Anna, Fair and True sa...

Det var kanske I Am Legend ni såg

Saltistjejen sa...

Anna Fair and True,
ja just det! Så hette den!