tisdag, april 26, 2011

Vår i Parken

Idag är det inte bara vår här utan försommar. Värmen har slagit till med kraft. I skrivande stund är det 28 grader och sol! Jag och K tog därför en promenad genom Central Park över till West Side för att handla på Trader Joe´s. En större affär med något billigare priser än andra mataffärer i staden. Det var en underbar promenad genom ett Central Park som visade upp sig från en av sina vackraste sidor! Vår och höst i Parken är helt klart mina favoriter. På vägen hem stannade vi i Parken och hade en picknicklunch. Så mysigt! Dagar som denna känns det faktiskt helt okej att inte ha ett jobb....

Blommande träd och buskar vittnar om att växtligheten nu exploderar i värmen.


Grönt skimmer


På vägen västerut var det någon filminspelning på gång. Tydligen med hästar.


Blommande träd är något av det vackraste jag vet.


Här en sort jag ser varje vår i Parken men fortfarande inte är säker på vad den heter. Själva blommorna kan ni se lite närmare i fotokollaget ovan.


Picknick på vägen hem. Min vän K och hennes lilla Baby E.


Manhattans skyskrapor i bakgrunden.

Så härligt!
På väg hemåt fick vi veta vad de spelade in för något. Det var tydligen någon scen ur TV-serien Glee. Så många fans som stod runtomkring. Helt otroligt! Själv har jag aldrig sett Glee men har en del vänner som älskar den.

Körsbärsträd och magnolia.


Magnoliaträden har blommat över och marken är täckt med blad. Men till och med dessa är fortfarande vackra tycker jag.


Om vädret ska fortsätta såhär gissar jag att det snart kommer vara dags för AC-premiär. Men jag hoppas det ska dröja lite ändå. Jag tycker bäst om vädret mellan kyla och AC. Nu måste jag sätta fart och förbereda middagen. Lite plikter ska man väl göra också som hemmafru nu när man fått en sådan här skön glidardag?!? 

15 kommentarer:

Annelie sa...

Åh, vilka underbara bilder du bjuder på från Central Park.
Härligt med den värmen på den breddgraden, blir inte lika fuktigt som här i Singapore där det nu är 28 grader på morgonen och luftfuktighet på 90%.

Ha en bra dag!

Saltistjejen sa...

Annelie,
tack!! Ja det var en fantastisk dag i Parken idag! Och nej fukten är inte lika hög hos oss som hos er men på sommaren kan det bli alldeles tillräckligt ändå. Idag var det 26 grader och ca 70% luftfuktighet vilket ändå gör att det känns rätt fuktigt. :-)
Kram!!

Fröken Anki sa...

Underbara bilder! Speciellt de på körsbärsträden. Våren är kanske den bästa årstiden? Här har magnolian precis slagit ut så jag hoppas den varar lite till. Men värmen är här. Just nu är det 78 grader inne, men jag tycker ändå inte att det är riktigt dags att dra igång AC:n än.

Härligt med promenad och lunch i parken. Förstår att du tycker om att vara hemma nu. ;)

Kram

Saltistjejen sa...

Anki,
tack ja det är bara sååå vackert här nu! men jag tycker ändå att hösten är min favoritårstid här. Våren är vackrare med alla blommande träd, men hösten är skönare. Och när färgerna sätter igång är även den otroligt vacker! :-)
Magnolian här är precis på upphällningen. De flesta träden har blommat över men vissa senare träd har fortfarande blommor. Körsbären verkar vara i full gång nu så ja hoppas ta en sväng förbi The Reservoir i veckan för att fota!
Här är också varmt och ganska fuktigt nu men jag VILL INTE heller dra igång ACn än hahaha!
Kramar!!

Trillingnöten sa...

Coolt med inspelningen av Glee! Det är en av våra favoritserier :) Undrar när det ska sändas? Hmmm....kanske snart...(tänker på vad som sker i serien just nu, haha)...
Central Park är onekligen vackert på våren. På hösten också om man gå rupp på taket på Met museum :) Livet som arbetslös är inte helt fel ibland!
Jag tycker också att jobbet kanske inte var för dig, som du var på intervju på, om du har en sån magkänsla! Nae, då är det bättre att avvakta! Kram

Saltistjejen sa...

Trillingnöten,
haha så ni ser också på Glee. jag har faktiskt aldrig sett det även om jag har kompisar här som älskar den serien. Och just nu njuter jag av att inte jobba. :-)
Kram!

Katarina sa...

Vilken fin dag ni haft! Mycket vackert i parken!

Saltistjejen sa...

Katarina,
ja det var så härligt! och nu är Parken otroligt vacker!
Kram!

Annika sa...

Glee, love it as you know!!!
Älskar den och ser fram emot konserten vi ska gå på med hela Glee-gänget.
Trädet du har på bilden som du inte vet vad det är är en Eastern Redbud!!
en av mina favvisträd! Älskar dem!!
de har blommat över här nu!
ser att era Kwanzakörsbärsträd frodas som bäst nu, här sjunger de på sista versen. de vita körsbärsträden är ett minne blott. men det är de väl hos er nu också.
Ja, detta är en rent underbar tid, men det gick direkt från kyla till värme...
Kramar!!!

Desiree sa...

Helt rätt att njuta av det fina vädret. Så otroligt vackert med alla rosa blommor. Eastern Redbud är min favvo av träd som blommar. Ja det är bästa tiden mellan kyla och AC som du säger.
Kram!

Saltistjejen sa...

Annika,
jo jag vet ju att du älskar Glee så jag tänkte bl a på dig när vi passerade inspelningen! :-)
Ah, Eastern Redbud! FINT! Kom på nu att jag tror du skrivit namnet i din blogg också när du visat det trädet tidigare. Och ja Kwanzakörsbärsträdet är supervackert tycker jag. Blommorna ser så "mjuka" ut på ngt vis! Jag tror de vita blommar nu. Ska upp i norra delen av Parken idag för att se om de gör det. Tar med kameran såklart! Och värme blev det med besked. Puh! Men efter den långa och kyliga inledningen av våren tycker jag det känns så skönt nu!
Kram!!!


Desiree,
ja det är sååå vackert nu!!!
Och jag njuter av värmen även om jag igårkväll funderade en stund på att sätta på ACn. Hoppas mest att fukten ska gå ner lite för det är ju egentligen den som "ställer till det" inte temperaturen i sig.
Kramar!!

Marianne sa...

Ja det är vackert i NYC nu! Jag älskar också blommande träd. Ska nog ha något sånt här vid knuten.

Haha, så ovanligt att du bloggar som hemmafru! Nå, vi får hoppas att det inte vara så länge : )

KRAMAR!

Saltistjejen sa...

Marianne,
ja det är så vackert här nu!!
Och att blogga som hemmafru är lite ovant det måste jag erkänna. Men just nu känns det helt okej att vara ledig ska erkännas. Tog en lång promenad i Parken idag med. Härligt!!!
Kramar!!!

Bejla sa...

Vilka härliga bilder! Där skulle jag också vilja gå just nu. :-)

Saltistjejen sa...

Bejla,
tack! Och ja just nu är staden otroligt vacker med alla blommande träd!