onsdag, april 20, 2011

Sista dagen på jobbet

Så har man för sista morgonen gått vägen till jobbet. Detta jobbet alltså. Jag hoppas ju innerligt att jag kommer att kunna få ett nytt jobb inom en överskådlig framtid. Men detta jobbet är slut nu. Över. Finito. Håller på med sista utrensningen av alla gamla papper och annat som man av någon outgrundlig anledning har samlat på sig. Jag förstår verkligen inte riktigt hur det går till? Hur man på endast 2 år har lyckats samla på sig så mycket som i slutänden bara kan kastas bort? Var det verkligen viktigt då? Eller är det endast någon form av pseudoviktighet som man samlat på hög? I lådor och på hyllor.

Fast kanske fyller det en viktig funktion ändå. Detta att få rensa. Gå igenom det "gamla". Kasta bort sådant man inte vill spara eller som någon annan kan tänkas ha nytta av. Det är lite symboliskt också. Tanken och kroppen hinner ifatt den här avslutningsprocessen. Kasta rensa. Man städar upp. Gör plats för nytt. Jag gillar det.

6 kommentarer:

Katarina sa...

Vemodigt! Men att kasta saker när man slutar ett jobb är liksom ett bra avslut.

Jag tror vi människor har blivit riktiga samlare, trots datorn och hårddisken, så tor jag vi skriver ut mer än någonsin! Kan va bra att ha, till ett senare tillfälle,, även jag är en sådan. Men jag älskar att kasta iväg saker, jag har lärt mig i och med alla flyttningar.

Hoppas att något nytt kommer inom kort!

Kram

Chris sa...

Måste tacka för Sockerbitstipset! Min dotter, som bor på Long Island, blev salig.
Lycka till i fortsättningen, vad det nu månde bliva!?

Saltistjejen sa...

Chris,
å varsågod!!! :-) Alla kunder till den affären är mina vänner hahaha! JAG VILL att den ska få BLI KVAR så jag hoppas att många åker dit och handlar!!!
Tack också för ditt Lycka till!
Vi får se vad framtiden kommer att ha i beredskap. Jag är väldigt nyfiken själv!
:-)

Saltistjejen sa...

Katarina,
visst är det så. Att rensa bort fysiska saker är viktigt! Det känns alltid skönt. Men jag kan även känna tillfredsställelse då jag rensar från datorn haha!
Och ja jag hoppas att det inte dröjer alltför länge innan jkag kan hitta ett jobb.
KRAM!

Anna, Fair and True sa...

Skönt att du känner så! Jobbigt om man inte kände att man hann avsluta, varken faktiskt eller känslomässigt.

Saltistjejen sa...

Anna Fair and True,
nej det känns bra faktiskt. och efter att vi idag fick veta att vi fått grönt ljus för Green Card känns det än bättre. Plötsligt öppnade sig arbetsmarknaden! Inte för att detta betyder att jag lätt kommer att få ett nytt jobb, men åtmintone LättARE!
Kram!!