onsdag, april 27, 2011

FBI, Presidenten och sedan en helt vanlig kväll på lekplatsen

Idag när jag kom hem från min otroligt härliga dag ute i Parken (eget inlägg med bilder kommer senare) låg det ett brev och väntade på köksbordet. Det var från Immigration och det stod att "The FBI was unable to process your fingerprint card". Alltså måste jag göra ännu en sväng förbi UCSIS och scanna om mina fingrar. Mina fingrar är helt enkelt inte kompatibla med de amerikanska scannermaskinerna. Jag får nästan alltid göra om fingertoppsscanningen när jag reser in i landet också. Ni vet den man gör på flygplatsen. Visserligen har jag ofta väldigt torra händer men jag vet inte ifall det är detta som är problemet. Jaja, jag får helt enkelt ta en tur ner till West Side igen. Gör om - gör rätt. M blev dock lite glad för han tyckte att jag då skulle kunna gå förbi Sockerbit igen och handla lite godis....!

Här står att mina fingeravtryck inte var tillräckligt bra för FBI.

På väg hem kryllade det även av poliser i staden. Jag och K funderade över vad som nu var på gång. Väl hemma och på väg för att hämta Lill-Skruttan på dagis fick jag veta att det var President Obama som var i staden. På vår gångbro över till Rockefeller University såg man poliser överallt nere på trottoarerna och polisbilar längs med vägen under bron. En polisbåt låg och guppade på vattnet en bit nedanför bron, och man hade även spärrat av gatorna runt vårt hus. Det såg ut ungefär som när påven var på besök för ett par år sedan. Vi bor ju precis intill en avfart från FDR-drive och all säkerhet berodde naturligtvis på att Obama skulle färdas här. Troligen på väg mot FN. På väg hem från dagis efter att ha hämtat Lill-Skruttan var aktiviteten nere på gatan hög. Poliser sprang fram och tillbaka. Man förstod att det snart skulle ske. Jag fick ett sms från K (som också hämtat R på dagis) att de var "fast" vid övergångsstället och var tvungna att vänta eftersom ingen fick korsa gatan förrän Presidentbilen passerat. En liten stund senare kom hela karavanen. Först en massa poliser på motorcyklar. Sedan polistbilar. Så en rad av svarta bilar. En av dem hade amerikanska flaggor fram och jag gissar att detta var Obamas bil. Efter den följde ytterligare en mängd fordon. Polisbilar, ambulanser, svarta "trucks" och sedan återigen en drös med motorcyklar. Jag och Lill-Skruttan såg allt från ett av fönstren i huset intill vår gångbro. Fast Lill-Skruttan var nog måttligt intresserad.

Här ser man avfarten från FDR drive. Huset där M jobbar är det vita som är byggt över själva motorvägen. Strax till höger om det låg polisbåten. Att avfarten är helt tom på bilar mitt i rusningstrafikstimmen visar också att något stort är på gång så man stängt av den för allmän trafik. Två polismän syns också. En nere på trottoaren och en på gångbron som leder över FDR drive.


Här är då Presidentbilen med amerikanska flaggorna framme vid kylaren.

Här syns en del av alla fordon som följde efter Presidentbilen. Ungefär lika många hade förresten kört framför densamma. Så ja, det var verkligen en hel karavan.

Hela karavanen passerade rätt fort och bara minuter efteråt var trafiken igång som vanligt igen. Man märker helt klart att NYPD är vana vid sådana här händelser. De kan sitt jobb och allt går mycket rutinmässigt till väga. Snabbt och effektivt.
Resten av kvällen spenderades mestadels ute på vår bakgård. Lill-Skruttan, E och R lekte och roade sig för fullt. Det är så himla skönt nu när våren är här och man kan börja vara mer utomhus på kvällarna. Ungarna verkar älska det och med tanke på hur pass trångbodda vi alla är så känns det betydligt enklare och skönare när man kan träffas ute. Större ytor att springa, hoppa, skutta och klättra på. 

Här nedan ett par filmer från kvällens lek.
Imorgon ska jag ta Lill-Skruttan till läkaren för en vaccination på förmiddagen. Sedan ska jag under eftermiddagen träffa en kille som dragit igång ett väldigt coolt projekt som jag blev intresserad av. Det handlar inte om något nytt jobb utan snarare om vad som här är så vanligt - voluntärarbete. Jag är superintresserad av hans projekt och vill mer än gärna hjälpa till med detta om det går, nu när jag är arbetslös. Så jag ser fram emot att få träffa honom och höra mer om det hela.

16 kommentarer:

Katarina sa...

Ha, ha, Vad har du för fingrar?? Jag har hört fler som fått göra om sina fingeravtryck vid ett tillfälle senare.

Jag kan tänka mig att det är ett rigoröst säkerhets uppdåd då Obama är i stan. Det var en stor dag där borta igår, i allfall när man följde nyheterrna och det där omtalade och omdiskuterde födelsebeviset,, att folk bara orkar.... en lång fortsättning lär nu följa...

Så söta de är när de leker och sjunger i parken. Ha, ha..

Ha de bra.

Kram

Trillingnöten sa...

Men typiskt med fingrarna :p Haha...har aldrig varit med om nåt sånt :) Kanske att man inte tryckt tillräckligt hårt nån gång! Spännande :)
Presidenten minsann? Det är nog den enda "kändisen" som jag gärna skulle träffa. Speciellt denna president som jag tycker väldigt mycket om :) Coolt att få se bilen iaf :)
Vad är det för spännande volontärarbete??Kram

eastcoastmom sa...

Hoppas dina fingeravtryck är läsbara nästa gång.

Och vad underbart väder vi har! Här är barnen också ute när de kommer hem från skolan, cyklar, åker longboard, spelar lacrosse på gatan. Yay for spring!

olgakatt sa...

Även jag brukar ha bekymmer med att få immigration nöjda med mina fingrar; jag får göra om och göra om flera gånger.
Jag tror dom har dålig teknisk utrustning! Hoppas det räcker med denna omgång nu!

Annika sa...

Lustigt med dina fingar! Den här gången får du se till att det "TAR" :-)
Inte helt fel att besöka Sockerbit...MMMMMMM....sjukt sugen just nu!!

The Prez in town...det är ju vardagsmat för en annan ;-)))
Nä'rå, skojar bara...

Pinsamt och sjukt med hela teapartys hetsjakt på Obamas fdlsebevis. Känner att jag ogillar D Trump så sanslöst mkt just nu! ja, hela tepartiet, men mest DT för tillfället.
Han kan hålla sig till apprentice och miss universum och what not. men stay out of the POLITICS!!

Galning!!

Kramar!!!!

Saltistjejen sa...

Katarina,
jadu det frågar jag mig också varje gång jag ska genom immigration när jag kommer hit. För nästan varenda gång måste jag göra om åtminstone ett eller ett par fingrar....
Visst har de ett rigoröst säkerhetspådrag när Obama kommer. Och visst allt som har med födelsebeviset känns så himla krystat. Och självkart kommer det alltid finnas konspirationsteorier i farten också eftersom amerikanerna verkar älska sådana.
Kram!!


Trillingnöten,
ja det är lite typiskt. TUR att Sockerbit ligger i närheten så man har en "morot" som lockar och drar den med för att åka ner dit igen.
Volontärarbetet ska jag skriva lite mer om efter att jag pratat med han som har dragit igång projektet.
Kramar!


Eastcoastmom,
ja man får hoppas att de kommer hålla FBI standard. Och vädret nu är super även om vi just för tillfället har åskskurar. Men det är definitivt vår! Underbart!
Kramar!!


olgakatt,
jaså där ser man. ja, vi skyler på utrustningen tycker jag! Det är säkert så att den är undermålig.
Kram!!


Annika,
japp så är det. Har ingen aning om VAD det beror på. Men nu blir det till att ta om fingeravtrycken.
Haha skrattar åt din kommentar om The Prez in town! Jo du hr ju honom som granne, det är det ju inte alla som har hahaha! :-)
Och ja, detta med födelsebeviset är bara så fjantigt. Men det känns som om amerikaner ofta verkar älska sådana här olika konspirationsteorier eller annat trams. Och Trump, ja vad ska man säga. Vissa går in i politiken för att de har hur mycket pengar som helst, andra för att de spelat Terminator. Well, vi får väl se hur de går. Only in America säger jag nog...

Desiree sa...

Vad lustigt att det inte blev något med fingeravtrycken. Men förhoppningsvis går det bra nästa gång. Det vackra vädret får du passa på att njuta av. Hoppas även att det går med lillans vaccination imorgon. Du får berätta mer om det spännande projektet då du träffat denna kille som driver det.
Kram!

Saltistjejen sa...

Desiree,
ja det är lite skumt med mina fingrar. Jag undrar om det är för att jag har så extremt torra händer?
Vädret har varit underbart. Idag har vi regnskurar och hög luftfuktighet dock. Men tror det ska bli bättre till imorgon igen.
Och ja jag ska berätta mer om projektet senare.
Kram!!

Anne sa...

Störande med omtagning av fingeravtrycken, men inget ont som för nåt gott med sig (runda via Sockerbit...) Jag brukar också få lite problem, förra gången (i samband med green card ansökningen) var gubben som skulle ta mina fingeravtryck superirriterad på mig för att mina fingrar trilskades.
Låter spännande med volontärarbetet, berätta mer senare! KRAM

Saltistjejen sa...

Anne,
jamen visst är det skumt att ens fingeravtryck inte bara "kan tas"! Jag ska gå imorgon igen och jag hoppas verklligen att det ska gå bättre denna gången.
Kram!

Marianne sa...

Ja det är hopplöst när dessa högdjur kommer till stan! Obama var ju i Kairo för ett par år sedan, och det var nog den värsta avspärrning jag har varit med om. Clinton i Sofia var inte att leka med heller, han lär ha haft 1.500 pers med sig, så alla hotellrum på de bra hotellen var upptagna.

Men Kairo var värst alla kategorier, för så fort minsta lilla minister skulle åka hem från jobbet spärrades gatorna av. Totalt hopplöst!

Praktiskt att fingeravtrycken ligger nära Sockerbit : D

KRAMAR!

Saltistjejen sa...

Marianne,
ja det är ju så. Men man förstår ju också att de måste ha oerhörd security just för att det finns stora risker att ngn galning annars skulle kunna tänkas vilja skjuta dem eller så.
Kram!!

Lotta sa...

NYPD är coola, dem har varit med om det mesta. Byggnaden som M jobbar i har jag åkt under ett antal gånger!

Hoppas nästa fingeravtryck går bättre så du kan bocka av den biten. Härlig vår men just nu är det ganska dassigt väder. Ösregnade när jag skulle gå ut och hade som tur var en Whole Foods påse i väskan som fick bli mitt paraply.

kram!

Saltistjejen sa...

Lotta,
ja NYPD har verkligen erfarenhet av mycket. Haha så du har kört mycket på FDR Drive då med andra ord! :-)
Här har det varit riktiga regn- och åskskurar idag. Men däremellan sol. Och det är ändå varmt så det känns mer som sommarregn.
Haha tur du kunde använda påsen som paraply!
Kram!!

Bejla sa...

Det är ju inte varje dag man har något ouppklarat med FBI. ;-) Men nej, vad glad jag är jag inte är en Obama - ett så stort pådrag vart man än skall! Hillary Clinton kommer hit till min lilla ministad (16.000 invånare...) om ett par veckor, och ryktena går att hennes stab av säkerhetsfolk fyller mer än ett halvt hotell..

Saltistjejen sa...

Bejla,
hahhaha nej inte precis. Oj ja jag kan tänka mig att även Hillary Clinton har ett enormt säkerhetspådrag när hon reser någonstans.