måndag, april 18, 2011

Trädgårdsrygg och grävhänder

Imorgon lär jag lida av trädgårdsrygg. Idag ägnade jag nämligen nästan 3 timmar åt att hjälpa till som frivillig med dagisets trädgårdsland. De anlade ju ett förra året, men i år skulle de flytta det en bit plus att de fått mer mark. Alltså blev det till att gräva gräva gräva och gräva. Gräsmatta skulle väck. Jorden vändas. Och sedan skulle stenar läggas för att avgränsa. Vi hann inte färdigt, men en bra bit på väg är vi ändå. Jag kan dessutom meddela att gräva gräsmatta är tungt. För er som aldrig prövat. Men det är en tillfredställande att se att ens arbete faktiskt leder framåt. Ungefär på samma vis som det är att måla och/eller renovera. Man känner sig väldigt nöjd när man med värkande kropp summerar sitt dagsverke.
Såhär såg det ut i början. Vi lade stenar för att avgränsa samt grävde upp gräsmattan.


Här är nästan hela ytterkanten lagd, men det är fortfarande mycket gräs innanför.


Såhär såg det ut strax innan jag gick. Vi har lyckats få bort en hel del gräs men det är ändå mycket kvar. Stenar är lagda för at avgränsa den s.k Communial Garden" (den långsmala remsan till höger). Den bredare remsan närmast kameran ska delas upp i mindre stycken som varje klassrum på dagiset ska ansvara för och plantera i. Jättebra tycker jag! 


En sak som var extra roligt var att jag fick veta att man i år även ska anlägga en s.k "Communial Garden" alltså en del som ska få användas av föräldrar och lärare. Jag som saknar att påta i jorden hoppas att jag nu ska kunna få göra det i sommar! Hurra!

Vi fick även iväg vår ansökan om H4-visum idag. Skönt! Nu är allt detta klart. Bara att fortsätta vänta. Imorgon är det min näst sista dag på jobbet. Städning och rensning av papper och annat står på schemat.

11 kommentarer:

olgakatt sa...

Vet precis vilka muskler som värker idag! Jag har ju projektet "krympa gräsmattan" på gång sen ett par år. I vår blev det ett litet potatisland av den nygrävda hörnan. Till hösten planerar jag att sätta trädpioner där.

Så härligt för er Manhattanianer att kunna få litet skit under naglarna ibland och inte minst en egen skörd!
Och jätteviktigt för barnen att se var en del av maten kommer ifrån.

Annika sa...

Underbar träningsvärk det där. Den man får genom kroppsarbete. Känns så skön på ngt sätt.
Lika mkt älskar jag sådan trötthet efter att man tagit ut sig totalt.
Sen blir det ju så fint också. TACKSAMT arbete! OCH roligt arbete!!
KUL för dagisbarnen, och för andra!
Håller tummarna för ER i er ansökan!!!
SOM ALLTID!!!
KRAM!!!

Desiree sa...

Oj vilket jobb ni gjort! Jag kan absolut tänka mig att det är väldigt tungt att gräva upp gräs. Du kommer att somna gott och kanske också ha en hel del träningsvärk. Men vad fint det kommer att bli och jag tror att både barnen, personalen och ni föräldrar kommer att ha mycket glädje av landet. Det är rogivande att faktiskt påta i jorden och ägna sig åt sådant här där man använder händerna.

Skönt att du fick iväg ditt H4. Förhoppningsvis slipper ni andvända det men alltid bra att vara beredd med en backup plan. Jag fortsätter att hålla tummarna för att det ordnar sig med era Green Cards och med nytt jobb för dig.
Kram!

Saltistjejen sa...

olgakatt,
haha ja konstigt nog är det mest värk på baksidan av låren! Men jag känner av ryggen också. Fast det är inte alls så illa som jag befarade igår, men kanske kommer det mer senare?
Och ja det är fantastiskt att de har det här landet för barnen på dagis tycker jag! Och om vi föräldrar också kan få påta lite i jorden är det en rejäl bonus!
:-)


Annika,
ja det är så skönt att bli riktigt trött i kroppen också tycker jag! Annars är det ju ofast huvudet...
Och att barnen får vara med och plantera och gräva i jorden är så BRA tycker jag! De älskar det.
Kramar!!


Desiree,
ja det var tungt. Särksilt eftersom vi försökte hinna så mycket som möjligt under en kort tid. Det är dock en hel del jobb kvar även om vi hann rätt mycket.
Och H4 hoppas även jag att vi slipper att behöva få godkänt. Vi vill ju såklart att det ska vara Green Card-ansökan som ska bli godkänd. Men man måste ju ha en back-up.
Kramar!

Anne sa...

Hederligt kroppsarbete och värk efter det är en rätt skön känsla. Som du säger, man känner sig rätt nöjd efteråt.
Jag tycker det är så himla kul att det finns såna här fina saker inne o storstan, att dagis har "uteliv" och t.om. egen trädgård och odlar och grejar.
Skönt med H4-visat, men nu håller jag ju tummarna hårt för att det snabbt blir klart med green card OCH nytt jobb för din del!!! KRAMAR

Saltistjejen sa...

Anne,
ja det är så skönt att jobba ordentligt med kroppen ibland.
:-)
Och visst är det fantastiskt att dagiset har fått sitt eget trädgårdsland. jag tycker det är så himla bra! Men det beror såklart på att Rockefeller University har ett så fint Campus och att de satsar mycket på dagiset också. Så de har fått delar av en bit mark där.
Ang immigration så är vi helspända varje vi öppnar brevlådan nu hahha!
Kraaaam!!!

Trillingnöten sa...

Vilken superdag! Och vad fint det blir! Måste vara superkul för barnen också!

Västmanländskan sa...

Så fint ni gjort. Vi hjälpte till att fixa gården på lilla T:s dagis i höstas och det ska bli kul att se vad som kommer upp nu i vår.

Håller tummarna för green card. Vad ska du hitta på härnäst om det är sista dan på jobbet snart?

Saltistjejen sa...

Trillingnöten,
ja det blev bra! Och det är verkligen så roligt att dagiset fått det här landet för barnen älskar att komma hit och plantera och skörda.
:-)
kram!


Västmanländskan,
vad roligt!! Det är alltid roligt att vara med och fixa sådant här. Tack för tummarna också! än så länge har jag inga planer mer än att söka nya jobb. Måste dock vänta in svaret från immigration innan jag kan börja storsöka. Till en början ska jag nog förska njuta av att vara ledig också. Det var länge sedan....
Kram!!

Anna, Fair and True sa...

Kan tänka mig att du har träningsvärk nu men vilken bra idé! Och kul att ni också får odla där!

Saltistjejen sa...

Anna Fair and True,
ja det är superbra!!!!
:-)
Värken är ok idag, men benen är banne mig värst. Känner inte så mycket i ryggen faktiskt.