lördag, september 03, 2011

Fredagstema - Skördetid

Jag glömde helt bort att Fredagstemat har börjat igen nu efter sommaruppehållet. Nu i september är det Olgakatt som står som värd för temat varje fredag och det senaste temat var Skördetid. Här är mitt försenade bidrag. Nu i augusti när vi var i Sverige besökte vi bl a Tirups Örtagård. Det var rätt dåligt väder den dagen, men trots att regnet hängde i luften var det ändå härligt att gå runt bland alla plantor som doftade så gott! Vi åt dessutom en god lunch på deras café och lekte lite i lekparken de har bland träden utanför.

Just då var det framförallt tomater som verkade vara storsäljaren. Det fanns flera olika sorter och de doftade sådär underbart som sommarmogna tomater kan göra. Vi såg även äpplen som höll på att mogna. Samt ett persikoträd.Här i USA är det väl dags för pumporna snart. En del affärer har redan börjat dekorera med pumpor och annat som får mig att tänka på Halloween här. Känns tidigt med tanke på att vädret fortfarande känns väldigt somrigt med knappa 30 grader och sol som det varit denna veckan. Men visst, det är ju faktiskt september nu och därmed har ju hösten (kalenderhösten i varje fall) inletts. Ikväll kändes dock hösten långt borta. Jag och Lill-Skruttan var nere på vår gård tillsammans med Grannarna. När de gått tillbaka hem för att äta stannade vi kvar en stund till och Lill-Skruttan började då leka med vattenfontänen samt en sprejflaska vi tagit med hemifrån. Vindarna som blåste var ljumma och mycket välkomna eftersom kvällen annars hade känts alldeles för varm. Imorgon ska det bli regn. Jag hoppas att regnet ska föra med sig lite svalare och framförallt torrare luft. För det har varit fuktigt och ganska tryckande idag.

10 kommentarer:

Lotta sa...

Va? Ska det bli regn imorgon - det har jag inte alls räknat med. Hm.

Iallafall...härliga bilder Saltis! Vad fint med persikoträdet. Jag är superförtjust i de små fina träden. Här plockar vi då och då på en farm intill oss som har massor. Skåne har bra zon för odlingar.

Visst känns hösten en bit bort, men det börjar komma krypande. Snart börjar pumporna ta över. Pumpafreak som jag är har jag inget emot det....


Kram och ha en bra söndag oavsett väder!

Saltistjejen sa...

Lotta,
nej NU kollade jag och det ser ut som om det ska vara soligt men fortsatt fuktigt imorgon. Ungefär som diag. Det var en kompis till mig som igår sa att de sagt att det skulle bli regn på söndag-måndag, men nu ser det ut som om det blivit bättre igen. :-) Så du behöver nog inte oroa dig!!!!!
Härligt att ni kan plocka "era egna" persikor!!! Det har jag aldrig gjort. Men det låter underbart.
Och ja hösten är på gång även om den vädermässigt fortfarande känns långt bort. Men jag längtar faktiskt. Jag gillar hösten!
KRAM!!

Mrs Clapper sa...

Vilka underbara tomater! Man vill bara sätta tänderna i dem direkt!!

Jag håller med dig, det är inte roligt när det är fuktigt och varmt samtidigt. Torrt ska det va! Då klarar man (nästan) vilka temperaturer som helst.

Hoppas ni får en trevlig söndag!

Trillingnöten sa...

Det är underbart med skördetid och allt man få tag på- Numera har vi också Bondens Marknad på torget i stan, men inte lika stort som på andra ställen :) Men i alla fall lite av varje man kan få tag på!

Desiree sa...

Mums, de där tomaterna såg bara så himla goda ut! Älskar tomatsallad där man blandar många färger och sorter. Denna helgen har varit superfin och skön här. Sista sommarhelgen kanske. Jag vill inte ha höst ännu riktigt, känns för tidigt. Men hoppas ni får in lite torrare luft för det är jobbigt då det är väldigt fuktigt och varmt.
Kram!

Petra H sa...

Örtagården har jag hört så mycket gott om och det är ett av utflyktsmålen som jag hoppas åka på nästa sommar! Vi (eller jag iaf ;-)) har alltid så många planer på utflykter när vi är i Sverige men så blir det ändå att vi bara slappar och tar det lugnt, när vi inte har en massa besök inplanerade. Kanske bättre att bestämma att träffa kompisar på ett utflyktsmål så att säga så smäller man två flugor i en smäll ;-)
Härliga bilder!
Kram

Steel City Anna sa...

Vilka vackra bilder, blir hungrig :)

Saltistjejen sa...

Mrs Clapper,
tack! Ja tomaterna kan vara så otroligt vackra!
Och torr luft är verkligen att föredra framför den fuktiga vi har här just nu.
Kram!


Trillingnöten,
härligt att ni har Bondens Marknad också! Jag gillar det!
Kram!


Desiree,
vi får hoppas att ni får en fin september och inte enbart denna helgen. Ibland kan ju september i Stockholmsområdet vara jättehärlig och fin. Tomater är så härligt eftersom de finns i så vackra färger så en tomatsallad i olika färg kan jag tänka mig är både god och vacker!
Kram!!


Petra,
du skulle älska Tirups Örtagård! De har god fika och även lunch där på cafét så et tips är att bestämma fikaträff där med vänner nästa gång ni är i Sverige om vädret är bra!
:-)
Kram!


Steel City Anna,
Tack!!
:-)

Anonym sa...

Bilder på solmogna tomater blir nästan alltid vackra! Vilket mysigt ställe, det har vi totalt missat! Tack för tipset :). Lite regn kan nog vara skönt det med, här sägs det att hösten verkligen kommer nu i veckan, och det ser jag fram emot! Hellre vacker höst/höstrusk och tända ljus, än halvtaskig sommar :). Kramar!! //Lia

Saltistjejen sa...

Lia,
ja detta är ett supermysigt ställe! Åk dit! Ni skulle gilla det. :-)
Och höstrusk kan vara riktigt mysigt!
Kramar!