måndag, september 26, 2011

Street Fair

Innan Olgakatt anlände igår söndag, var vi ute en stund i staden. Det var en stor s.k Street Fair här på Upper East Side, "92Y Street Fest", dit vi gick för att träffa en av Lill-Skruttans dagiskompisar C. Men väl framme var Lill-Skruttan väldigt tillbakadragen. Hon ville inget alls helt enkelt. Inte leka, inte hoppa i hoppborgarna, inte titta på något. Vi stannade och lyssnade lite när C´s pappa Chris Bergson spelade blues med sitt band på en av scenerna, men sedan gick vi vidare. Längs flera kvarter var det s.k "International Way" och där hade flera länder stånd uppe där man gjorde reklam för olika länder. Vissa sålde även mat och/eller andra saker från sina länder.

Chris Bergson med sitt blues band.

Litet smakprov.


"Trulig" Lill-Skrutta

C var på betydligt bättre humör även om det inte syns just på denna bilden. 

När vi gick förbi Thailands stånd var jag tvungen att fota lite!
Den här tjejen stod och skar ut dessa små konstverk för hand ur olika grönsaker och frukter!

Här ser ni t ex en vattenmelon samt några grönsaker vackert dekorerade och uppskurna som rosor! Helt otroligt!! Plötsligt känns ens egna sallader eller fruktdesserter rätt trista. Gurkstavar och morotsslantar känns lite beige i jämförelse. Och melon skär jag oftast upp i sådana där fantastifulla "klyftor"....

Ytterligare prov på fingerfärdigheten! Här tror jag det var en galiamelon eller liknande. Samt en del rotfrukter eller så.

Passerade även en frisörsalong som dagen till ära tagit steget ut på gatan! Jag fick ett visitkort också. Själva salongen skymtar i bakgrunden.

Det är verkligen något visst med en del frisörer. Vissa av dem har onekligen en ganska personlig stil. Och man kan på långt håll se att det inte är Wall Street de jobbar på direkt...

Väl hemma tinade Lill-Skruttan upp rejält och vi hade en riktigt mysig eftermiddag med massor av läsning, pyssel och lek. Hon var idel solsken och full av upptåg och påhitt. Jag tror att orsaken till hennes "hängighet" när vi var ute helt enkelt berodde på att hon var lite för trött efter gårdagens aktiviteter. Lite "Dagen Efter" helt enkelt. Hon brukar dessutom ofta inte tycka om stora folkmassor och kan ibland "sluta sig lite" när man är på sådana ställen, om hon inte är på humör.

Idag är det uppehåll men fortfarande varmt. Gårdagen var det temperaturer runt 27 grader här och det är fortfarande galet fuktigt. Idag ska det bli ca 26. Jag längtar SÅ efter höstväder nu i form av torrare luft och lite lägre temperaturen. Allt regnande här skulle också gärna få göra lite uppehåll... Jag vet att jag klagar mycket på vädret nu, men det är så himla jobbigt när ens tillvaro är som en våtvarm yllefilt. Ikväll ska vi vara barnvakter åt W. Det blir nog full fart och fläkt som vanligt. Vi får väl se ifall Olgakatt vill vara med på ett hörn eller om hon hellre tar det lite lugnt "uppe hos sig".

10 kommentarer:

Taina sa...

Kul med besök! Smart att också ha ett eget krypin. Men jag antar att ni tillbringar mycket tid ihop ändå.

Vem blir inte lite trulig "dagen efter"? Hon är lika söt i alla fall!

Den här värmen, den här värmen. Jag ska inte klaga för i vinter sitter jag väl och huttrar och längtar efter den igen. Men idag har vi 28 OCH fuktigt. Det räcker nu.

Kram kram

Saltistjejen sa...

Taina,
jodå vi lär tillbringa en hel del tid tillsammans ändå! :-)
och visst är det VARMT! Men det är framförallt fukten som börjar gå mig rejält på nerverna nu!!!
Fast som du säger kommer man väl klaga på kylan också så småningom. Minns att jag gjorde det i början av våren när det var kylslaget. ;-)
Kramar!!!

Lotta sa...

Hej gulliga Saltis!!!

Landat från vackra sköna höststockholm till 28 gr varmt! Puh!

Vilken härlig street fair, my style! Jag vet att ni har besök nu, så trevligt.

Jag är supertrött men ville bara skicka en varm stor kram och säga hej!

Lotta

Katarina sa...

Vad trevligt att strosa runt mellan alla aktivitterna. visst är det vackert med alla konstverk som de kan göra med grönsaker och frukter?!

Det här med värme, regn och hög luftfuktighet, jag tycker nu först att jag börjt vänja mig, efter några år i tropikerna. En dag hade vi +25, då tyckte jag för första gången att det kändes lite kallt ute.. Jag kom på mig själv att klaga.. ha ha

Tack för fina bilder! Kram

Saltistjejen sa...

Lotta,
heeej och välkommen tillbaka hem!! :-)
Vad roligt att du är tillbaks. Hoppas få se och höra mer från din Sverigeresa framåt när du kommit i fas lite.
KRAM!!


Katarina,
ja jag var så oerhört imponerad av vad den kvinnan kunde göra med en liten kniv och de olika frukterna/grönsakerna!
Och luftfuktigheten tycker jag helt klart är jobbigast. Mycket jobbigare än själva värmen. Och jag hoppas att den snart ska vara över för denna säsongen.
Kramar!

Trillingnöten sa...

Jag älskar Street Fairs, speciellt om de är lite annorlunda :) Ibland är det ju bara samma sak fast de bytt plats :) Men den där var annorlunda. Vilken cool thaitjej som kunde göra allt det där med kniv...wow...Jag är impad! Måste sätta igång och öva lite :)

Saltistjejen sa...

Trillingnöten,
Visst är det kul m street fairs. Men ofta är det samma saker på de, så jag blir nöjd oljat går på en eller två. Sedan känns det lite som omman sett det mesta. Men som sagt, det är roligt när det är lite nya och/eller annorlunda saker att se eller lyssna på.
Och du, haha man lär få öva ett bra tag innan man kan skapa något sådant som dekoration till fruktsalladen... ;-)

Desiree sa...

Kul med steet fair. Håller med dig om att grönsakerna var som rena konstverken i Thailandsståndet. Helt otroligt hur vackert de kan få till det. Hoppas ni får en mysig kväll men nog lär det bli full fart med W och E.
Kram!

Annika sa...

Vilken mysig street fair! Jättekul!
Japp, den frisören jobbar INTE Wall Street, haha!!!
Ni har det säkert så mysigt med ert besök!
Tänkte iaf tala om att Peter,. jag och K kommer till NYC i dec!
Kram!!!

Saltistjejen sa...

Desiree,
ja visst var grönsakerna vackra!! Och gårdagskvällen gick bra med W även om de var lite tröttare än vanligt så det blev en del bråk också. Men det är ju normalt.
Kram!!


Annika,
ja det är ju street Fairs nästan jämnt här på somrarna fast i olika kvarter. Vi brukar kanske bara besöka en eller på per säsong just för att väldigt mycket är "samma". Men det är roligt att gå någongång iallafall. Och denna var lite annorlunda eftersom de hade just det de kallade "The International Way".
Och det är roligt med besöket också! Även om gårdagskvällen blev lite annorlunda eftersom vi också var barnvakter samtidigt. ;-)
Och ÅÅÅÅÅÅÅÅ VAD ROLIGT att ni kommer hela familjen i december!!!! Vi MÅSTE ses då! Får höras mer om det senare! Jag har tänkt så mycket på dig sedan bildkraschen och jag hoppas verkligen att det kommer sluta bra!
KRAAAM!!!!