torsdag, september 15, 2011

Väntar...

...på att det utlovade åskvädret ska braka loss. Jag hoppas att det kommer ikväll eller inatt, och jag hoppas även att det tar med sig lite svalare och torrare luft. Är så otroligt less på värmen och fukten nu. Grått har det varit i stort sett hela dagen här idag. Och regnet har droppat lite från och till, men än är det ganska lugnt. Och värmen hänger sig envist kvar.

Dagen har varit ganska lugn. Har fortsatt lite med min resumé. Och vid lunchtid var det möte igen - dagisets Parent Association Board Meeting, där jag är sekreterare i år. Tycker verkligen det är intressant att få en djupare inblick i verksamheten. Även om jag känner att jag har en hel del att lära och att en del är saker jag har noll koll på. Särskilt sådant som här till "ekonomidelen". Men man lär så länge man lever och jag hoppas att det ska klarna lite mer vartefter. Efter mötet har jag suttit och renskrivit protokollet. Inte helt färdig än men hoppas få det klart under morgondagen.

Kvällen kommer bjuda på lite efter-dagis-aktivitet då vi har lovat att hämta en av Lill-Skruttans kompisar och ta med henne hem hit. Föräldrarna var upptagna men hennes mamma kommer lite senare under kvällen för att hämta sin telning. Tjejerna kommer säkert bara att ha skoj. Varje dag när vi hämtar brukar nämligen den ständiga frågan om "Kan X få komma med hem och leka??". Ibland går vi med hem till någon. ibland kommer någon med oss hem. De älskar det ungarna! Att leken inte är slut bara för att man går hem från dagis. Tur vi bor så nära de flesta. Samma hus eller åtminstone samma kvarter.

Vill även passa på att TACKA ER ALLA som kommit med så fina, peppande, stöttande och gulliga kommentarer på mitt inlägg nedan!!!! TACK för att ni finns! Det värmer så mycket och jag blir verkligen GLAD! Ibland kan det kännas lite ensamt just med sådana här saker, men vetskapen om att ni finns där ute och "hejar på mig" värmer i magen! TACK igen!!

12 kommentarer:

Lotta sa...

Jag tror det är här nu, eller gå gång iallafall!

Kändes som riktigt höstväder idag, skönt och uppfriskande! Nu blåser det rejält och jag har tänt ljus. Bring it on ;)

Såklart vi hejar på dig, gullia Saltis. Du får jättegärna höra av dig om du vill ha en "second opinion" på något.

Kram!!

Saltistjejen sa...

Lotta,
ja jag tror det jag med. Att det är svalare luft på ingång. Så skönt! Och Tack för att du erbjuder din hjälp och erfarenhet! :-) Kanske hör jag av mig framöver.
Stor Kram!!

Trillingnöten sa...

Vad kul med ett sånt där uppdrag :) Jag tycker sånt är spännande och ställer gärna upp...i skolan var jag mästare på att vara med i alla grupper som fanns. Allt från elevrådet till festfixare (ordna disco alltså, hahaha)...

Västmanländskan sa...

Mejlade dig för att få din adress så att jag kan skicka Mama-tidningen, men vet inte om det kom fram? Hör av dig på min e-post. Kram!

Desiree sa...

Ha en skön fredag och hoppas ni får en riktigt mysig helg. Hoppas också att fukten och hettan lägger sig. Kul att du är sekreterare i Parent Association. Sådant kan ju alltid läggas till på resumen också. Alltid bra med nya erfarenheter.
Kram!

anna of sweden sa...

Bloggvärlden är fantastisk med alla vänner, allt stöttande och peppande!

Hoppas att ni får en fin och svalare helg! (Jag vet precis hur jobbig den där fuktiga värmen är och ändå sitter jag här och önskar en liten, liten gnutta av den. För här är det höst nu.)

Kram!

Annika sa...

Jomen NU är det svalt, Saltis. Tillfälligt.
Idag var det 6 grader då jag tog min PW, och strålande sol. SÅ perfekt. Helgen ska bli sval. Så lite ingång till hösten har vi allt.

Ja, bloggvärlden är GULD!! TÄNK så många fina vänner det finns där som stöttar och stöder och peppar!!
Underbart!!

Det är bra att vara engagerad i skolan. Det var jag verklgien förr, nu på HS känns det mer som om man inte riktigt har där att göra längre, haha!!
KRAMAR!!!

Saltistjejen sa...

Trillingnöten,
ja det är riktigt intressant tycker jag. Man får veta så mycket mer och vad som händer "bakom kulisserna". man får även veta mer om vad som ska ske, alltså planeringen av saker. Det gillar jag. Plus attt man lär känna en del andra föräldrar och andra vilket aldrig är fel. :-)
Kram!


Västmanländskan
oj förlåt! jag trodde jag svarade på ditt mail!! Men det måste varit ngt jag bara mentalt gjorde då. Ska maila dig tillbaka snarast!
Kramar!!!


Desiree,
tack, nu är det helt annan luft som kommit in under natten vilket känns sååå skönt! Har stängt av ACn och det känns lagom! :-) Och jo, jag har skrivit in i min resumé att jag är med i PA Board. :-)
Kram och ha en skön helg!


anna of sweden,
jag hade mer än gärna skickat lite varm och fuktig luft till er om jag kunnat. Här har det nu iallafall blivit svalare och torrare och det njuter jag av!
Och du bloggvärlden är underbar tycker jag!!! :-)
Kramar!


Annika,
ja NU är det skönt! Vädret de kommande dagarna ser otroligt fint ut med runt 20 grader och sol här hos oss!
Och Bloggvärlden är helt fantastisk på så många vis tycker jag! Ni är så goa och det känns så roligt och skönt att få hjälp o stöd när man behöver det. :-)
Att vara med i PA Board på förskolan känns hittills bara roligt och intressant. Man får veta så mycket mer än annars. :-) Men att du känner som du gör på HS kan jag förstå. Det är plötsligt så annorlunda då antar jag?
KRAM!!!

Anna, Fair and True sa...

Kul att engagera sig lite. Hur mycket och vad för slags uppgifter är det?

Saltistjejen sa...

Anna Fair and True,
ja det är faktiskt roligt. Det mesta handlar om planering och organisation av olika "events" som t ex fundraising events, andra mer "educational events" samt att coordinera möten och saker som informationsmöten, "parent discussion meetings", informationsfrukostar etcSamt såklart att vara den "länk" mellan föräldrar- lärare- och skola (med ekonomiavdelningen, administrationen osv) som behövs för att det ska ske kommunikation mellan alla dessa delar. Viktigt och roligt.

Anna, Fair and True sa...

Hur stor arbetsplats är det förresten? Dvs personal? Och hur många barn/föräldrar? Här tycker många att stora förskolor är sämre än små men det behöver ju inte alls vara så, det beror ju på en massa andra faktorer. Det är ju oftast inte fler barn per personal utan bara fler avdelningar. Och kan ju finnas fördelar med stor, t ex när personal är sjuka.

Saltistjejen sa...

Anna Fair and True,
hm, jag har inte full koll faktiskt. Dagiset är ju rätt stort eftersom man har barn från åldrarna 3 månader-6 år! Få se nu, det är 2 infant rooms, 4 toddler rooms (två för yngre och två för äldre toddlers) samt 4 pre-school rooms. I varje infant room är det max 8 barn. De har 4 lärare per rum. I toddler rooms är det max 10 barn med 3,5 lärare per rum. Nu i det pre-school room som E är i samt de för ännu äldre barn är de 15 barn och 3,5 lärare. I det pre-school rum som finns för yngre pre-schoolers är de 10 eller 12 barn på 3,5 lärare.
Om detta anses stort eller normalt har jag dålig koll på. ;-)