fredag, september 30, 2011

Gårdagens samt dagens äventyr

Förutom att fundera över kläder igår torsdag, så gick jag, M och Olgakatt till JoJo för att äta lunch. Detta är en av Jean-Georges Vongerichten´s restauranger här i staden. Här kan man få veta lite mer om dem.

Här är ingången. JoJo ligger i ett townhouse så det är lätt att "gå förbi" och inte se restaurangen.

Jag & Olgakatt. Ni kan läsa här på hennes blogg om besöket också.
Kan dessutom rekommendera deras chokladkaka för alla er som är chokladfantaster. It´s to die for!!

När vi kom tillbaka riktigt mätta och belåtna kände jag mig inte helt bra. Ingen matförgiftning utan helt enkelt väldigt hängig, trött och nästan lite sådär feberfrossig, men utan att ha någon feber. Jag gick och stjälpte mig i sängen och Olgakatt gick upp till sig. Själv somnade jag rätt snart, och under eftermiddagen när jag vaknade till och fortfarande kände mig hängig bestämde vi att den planerade bion skulle skjutas upp till en annan dag. Sedan somnade jag om igen. Vaknade av att Tazo kom och lade sig och spann på bröstet. Å, så mysigt!!! Det finns verkligen få saker som är gosigare än en myskatt spinnande på bröstet när man känner sig lite krasslig. Under kvällen kände jag mig bättre igen men var ändå väldigt trött trots att jag sovit en del under eftermiddagen så jag gick och lade mig tillammans med Lill-Skruttan och sov i stort sett hela natten. Skönt!

Tazo & jag

Idag fredag, började jag ju dagen med besöket på den där jobbmässan. Under kvällen gick sedan Olgakatt och jag för att äta middag och se den där filmen vi "ställde in" igårkväll. Det blev en riktigt lyckad kväll som sedan slutade med en promenad genom New York City i ösregn!!!! Men det var varmt så det gjorde inget. Vi plaskade hemåt glada i hågen, pratandes under våra paraplyer och då och då fnissandes över filmen. Lite te hemma hos oss tillsammans med M och nu blir det snart sängen.
STORT TACK Olgakatt för en RIKTIGT BRA KVÄLL!!!

Olgakatt på restaurangen Whym där vi åt en god middag.

Det var en trevlig restaurang tycker jag och jag går nog gärna hit igen.

På vägen till Lincoln Plaza där filmen skulle visas passerade vi The Met. Som alltid lika tjusigt upplyst. Hit ska ju Olgakatt och M på måndag.

På trappan framför operahuset lyste det nummer. Det är dessa nummer som syns som "lampor" i trappen på bilden ovan. Vi hade ingen aning om vad dessa nummer betyder. Förra hösten när Olgakatt var här och besökte operan berättade hon att det var namn på länder som stod här.

Filmen vi såg var Woody Allens senaste "Midnight in Paris. En riktigt rolig film tyckte jag. Och ja, vad ska man säga? Man blir alltid lika nyförälskad i Paris när man ser den staden på film. Jag tycker den känns lite som New York. Det är något magiskt över dessa städer och just på film kommer det fram ännu mer.

Nu är det helg och vi har planer på att besöka både The Highline som nu är utökad ett antal kvarter, samt ta en tur med linbanan till Roosevelt Island. Vi får se när vi gör vad. Lite beror det ju på vädret.


6 kommentarer:

Katarina sa...

Roligt med besök för då blir det ofta att man gör lite andra saker eller besöker nya ställen, just för att man har besök.

Jag ska nog försöka komma ihåg den där Woody Allen filmen, kanske något för mig!

Kram

Desiree sa...

The Met och Operan såg himla häftigt och tjusigt ut. Skönt att din hängighet gick över med en god portion sömn. Helt rätt att sova då man känner att man behöver det och ni hann ju med bio ändå. Mysig inledning på helgen. Kul att ni ska till the highline och kolla hur det ser ut nu när de utökat. Himla cool och fin satsning de gjort just med the highline. Ha en fortsatt bra helg.
Kram!

Annika sa...

Älskar hela Lincoln Center. Det är ngt magiskt över det stället och alla dess tunga instanser med Met i spetsen. Juilliard ligger ju precis där också...
Mwn vilken SNYGG kofta Olgakatt HAR!!! GILLAR!!!
Hoppas att du mår bättre nu, Saltis. Inte kul om du dragit på dig ngt.
Fortsätt att ha en riktigt fin helg med Olgakatt.
Här är det regn och 10 grader varmt idag. Det kommer att klarna upp, men det kommer att vara på den kalla sidan. LOVE IT!!
KRAM!!!

Saltistjejen sa...

Desiree,
ja The Met är alltid häftigt att se på kvällen tycker jag! En viss stämning där. Och ja, sömn kan göra att man verkligen vänder från att må rätt dåligt till att känna sig frisk igen.
Kram!!


Annika,
ja det är verkligen magiskt där. Särskilt på kvällen efter att mörkret sänkt sig. Jag mår mycket bättre nu också vilket känns riktigt skönt. Vi har varit ute på en liten utflykt till Roosevelt Island men är hemma nu. Vi hade tur för det började ösregna just som vi kom hem! :-)
Härlig temperatur var det iallafall här idag med ca 18 grader.
KRAMAR!!

Lotta sa...

Ja, hoppas du känner dig piggare!!

Jag tycker ni alltid har så mycket trevligt för er, härligt. Såg filmen Midnight in Paris för ett tag sedan och den gick också på flyget.

Lincoln Center är fantastiskt! Jag gillar scenen i Mångalen då Cher möter Nicholas Cage utanför....wow!!!

Julgranen de har är också alltid spectacular.

Må så gott, kramar!!

Saltistjejen sa...

Lotta,
å tack! Ja, man försöker ju hitta på saker när man kan. :-)
Lincoln Center är verkligen något speciellt. Julgranen har jag faktiskt aldrig sett tror jag så den måste jag kolla in i år då.
Kramis!!