måndag, september 05, 2011

Lek lek lek

Dagen har helt gått i lekens tecken. Började dagen med att promenera till Central Park där vi mötte Lill-Skruttans kompis C och hennes föräldrar i Heckscher Playground nere i sydvästra delen av Parken. Detta är en riktigt stor lekpark med massor för barn i olika åldrar. Rekommenderas å det varmaste till barnfamiljer som besöker New York City!

Här är ena delen av lekparken. Det är i denna delen vi varit mest i den här lekparken eftersom den riktar sig mest till yngre barn. Det finns "sandlåda", gungor (varav hälften är för små barn) samt mindre sprinklers i vattendelen. Rutchkanorna är mindre också.

Lill-Skruttan och kompisen C roade sig glatt!


Lunchpaus med korv från det lilla "korvstånd" som finns en bit bort. Där säljs enbart "organic sausages" (organic är alltså som ekologiska "kravmärkt" i Sverige). Tyvärr blev både jag och M besvikna och tyckte inte korvarna levde upp till de förväntningar vi hade. De smakade inte särskilt mycket alls. Men vi hade ändå väldigt trevligt tillsammans!

Här ser man lekparken lite ovanifrån. Det finns nämligen en klippa man kan klättra upp på alldeles intill, och detta ville Lill-Skruttan naturligvis göra. Om man vrider huvudet lite åt vänster kommer man se...

...detta. Som ni ser på de här bilderna är lekparken väldigt stor. 

Hallå!! Lill-Skruttan tittar i sin "kikare".

Efter ett par timmar i lekparken promenerade vi till AQ Café som ligger alldeles intill (på Broadway och 58th street). Här inhandlades diverse smarriga fikabröd!

Väl hemma fikades det och sedan kom W över för att leka en stund. Lill-Skruttan visade honom sitt Pingvinspel Pengolo och de spelade en omgång tillsammans med M. Rekommenderas varmt till er med barn runt 3 år!

Eftersom det omtalade regnet aldrig kom gick vi ut en stund också. På gården träffade Lill-Skruttan och W kompisarna C (som vi var med i Parken i förmiddags) samt O. Det blev självklart lek med vattenfontänen på gården. Alla de här Gullungarna ska börja i Green Room nu i veckan! 

Något senare åkte de flesta kläderna av också, men de bilderna tänker jag inte visa här på bloggen. 

Labor Day har alltså varit en dag med massor av lek. Lill-Skruttan har varit överenergisk nästan hela dagen. Tror det är för att hon blir så otroligt exalterad av att leka med sina kompisar. Hon har farit omkring mer eller mindre som en virvelvind i stort sett hela dagen. Imorgon är det första dagen i Green Room. Det ska bli väldigt spännande. Med tanke på dagen så tror jag verkligen det är dags för henne att få återgå till rutiner och att få träffa flera kompisar på dagarna igen. Dagar som denna märker man så tydligt att hon saknat det.

19 kommentarer:

Lotta sa...

Vilken lekpark! Ja, Central Park är så bra, det finns mycket att göra för alla åldrar. Min favoritpark alla kategorier!! Jag längtar alltid lite dit.

Lycka till nu imorgon i Green Room. Det kommer bli roligt tror jag, att träffa kompisar och säkert skönt att få ha rutinerna på plats igen!

Kramar!!

Loppan flyttar västerut... sa...

Underbar lekdag! Kan sakna det där ibland, att få leka omkring med barnen. Nu skulle Lucas smälla av om jag lekte med honom, skämmas ihjäl liksom.
Hoppas det går bra i green room imon. Älskar namnet, känns positivt o lovande.
Kram

Trillingnöten sa...

Hecksher är en underbar lekpark :) Jag var där massor med gånger. Med barn givetvis (tänk om man haft en sån lekpark som barn!!) :) Mycket äventyr. Det verkar ha varit en helt fantastisk dag! Härligt väder! Lycka till idag i Green Room! Kramar

Saltistjejen sa...

Lotta,
ja den är helt otroligt stor och fin Heckscher! Och att ha den i själva Central park är guld! :-)
och morgondagen ser jag faktiskt fram emot.
Kram!!


Loppan,
hahaha, ja jag kan tänka mig att när de blir lite äldre så vill de inte alls att vi föräldrar ska vara med på samma vis haha! Det minns man ju själv... ;-)
Och Green Room tror jag blir jättebra.
Kramar!!


Trillingnöten,
visst är den!! Jag gillar att den har så många olika "delar". Det finns allt från de anlagda vatten- och stenkonstruktionerna till gungor och sedan den stora "klippan" samt gräsmattor. Härligt!
Kram och Tack för Lycka till:et!

Millan sa...

NI har verkligen manga roliga parker i narheten av dar ni bor! Att ga till parken ar definitivt mina barns stora favorit och vi har ocksa tur som har nagra runt oss. Men era verkar lite roligare masta jag saga ...
Kul for lillskruttan att han ar tillbaka bland sina kompisar och hunnit traffa dem sa mycket redan. Skont for henne ocksa att hon kommer borja nya rummet pa dagis ihop med sina kompisar! Hoppas det gar bra idag!
Kram

Stef sa...

Vilken härlig lekpark! Och gud vad vädret ser varmt och härligt ut, jag är så avundsjuk! :) Ska bli spännande att höra vad lillan tycker om green room imorgon! kramar

Saltistjejen sa...

Millan,
ja att "gå till Parken" är verkligen Lill-Skruttans favorit också. Och vi ha många lekparker runtomkring vilket är super. Särskilt för oss som är rätt trångbodda. :-)
Det ska bli roligt idag också att se hur det blir i Green Room.
Kram!!


Stef,
ja den är väldigt stor och fin. Men de flesta lekparker här i staden är faktiskt riktigt fina tycker jag.
Rapport om Green Room kommer senare. :-)
Kram!!

Evasleva sa...

Vilken härlig lekplats! Jag förstår att de har kul där.

Annika sa...

Vilken jättefin lekpark!!
Den har jag nog aldrig lagt märke till, men den ser ju toppen ut!!
Förstår att ni har roligt där allihopa!
Green room nu!!!
Å, det tror jag kommer att gå jättebra!!!
Skönt med struktur igen, och kul med alla kompisar!
Kramar!!

Desiree sa...

Det är underbart att det finns så mycket parker och vattenhål i en storstad som NY. Det är bra att man satsat så mycket på sådant. Skönt och kul för de små att leka och svalka sig med vatten. Mysig dag. Hopps ni får en riktigt bra första dag i Green Room imorgon.
Kram!

olgakatt sa...

Utan alla de fina lekplatserna för barn hade det varit olidligt att bo med barn på Manhattan!
Men jag börjar ana en längtan efter litet utrymme för eget "vuxenliv" hos dig också..
Men Green Room i gång kommer det strax!
Sen kommer jag och stökar till i tillvaron, hurra!

Saltistjejen sa...

Evasleva,
ja det är verkligen en bra lekplats!


Annika,
nej om man inte har barn själv som är i "lekparksålder" så brukar man inte fundera så mycket över lekplatser ju! ;-) Men denna är stor och jättefin. Ligger i sydvästra hörnet av Central Park ganska nära Columbus Circle. Alldeles intill den (lite norrut) ligger den stora karusellen om du vet vilken jag menar. Många känner ju till just karusellen. Samt skridskobanan (på vintern is alltså) som ligger lite öster om denna lekpark.
Kram!!


Desiree,
ja det är verkligen ett måste med alla dessa lekparker och andra parker här i staden. Jag gillar verkligen att i stort sett alla lekplatser här har sprinklers på sommaren så att barnen kan leka med vatten. Det behövs verkligen i hettan.
Kramar!


olgakatt,
visst är det så. Man skulle verkligen inte vilja ha barn här om inte alla lekparker och fina grönområden fanns. Att bo på gångavstånd från Central Park är verkligen något vi uppskattar enormt mycket.
Och jo, visst längtar jag till lite "egentid" också. De blev ju noll sådant i Sverige och sedan vi kom tillbaka har det mest varit fullt upp med Lill-Skruttan. Vilket är roligt och mysigt på många vis, men jag tror jag ligger "efter" med egentid sedan Sverigeresan, vilket gjort att jag verkligen längtar efter det.
Och du vi ser fram emot att du kommer och "stökar till" här!! :-)
Kramar!

anna of sweden sa...

Vilken härlig dag ni verkar haft. Och så fina bilder (som alltid).

Hoppas att första dagen i Green Room gick bra!

Kram!

Saltistjejen sa...

anna of sweden,
tack!! ja gårdagen var väldigt aktiv. :-)
Kram!

Petra H sa...

Vilka underbara lekplatser det finns i NYC!! Det verkar vara helt ok att ha barn på Manhattan med alla aktiviteter som ni kan hitta på! Bryssel är inte alls en lika barnvänlig stad tycker jag. Framförallt är framkomligheten med barnvagn väldigt svår, metrostationerna har inte hiss, vissa spårvagnslinjer betjänas fortfarande av gamla modeller som har ingångar som är för höga och för smala för barnvagnar (förutom smala paraplyvagnar) etc. Inte så konstigt kanske att folk kör med paraplyvagn eller "bilbarnstol + vagnunderrede" väldigt snabbbt. Liggvagnar är totalt opraktiska om man ska ta sig runt i stan med kommunala transportmedel.
Du har säkerligen nämnt det flera ggr förut, men är AQ Kafé svenskt eller skandinaviskt?
KRAM!

Saltistjejen sa...

Petra,
ja, NYC ÄR verkligen en jättebra och rolig stad att ha barn i vilket är tvärtemot vad de flesta personer tror (särskilt svenskar). Här finns fantastiska lekparker och så Central Park såklart. Roliga muséer och annat också. Det jag saknar är såklart "naturen" på så vis att man inte så lätt kan ta sig till en skog eller så. Men det finns såklart utanför staden. Men då blir det en dagstripp. Med tåg eller hyrbil (för vår del som ju inte har egen bil). Det är dock inte bra med barnvagn här om man ska åka tunnelbana o buss tycker jag. Liksom hos er finns hissar till tunnelbanestationerna bara på fåtal ställen. Och ofta fungerar de inte. På bussen kan man åka med barnvagn men måste då fälla ihop dem. Så liggvagn går det inte att åka med buss. Endast paraplyvagnar eller andra vagnar man lätt fäller ihop. När vi hade liggvagnsdelen så promenerade vi mest. Och det är skönt att staden iallafall är väldigt promendvänlig! :-)
AQ Café är nog mer skandinaviskt än svenskt men man hittar svenska godsaker som prinsesstårta, kardemumakransar, bullar samt sill och så också om man går på "matmenyn". :-)
KRAM!

Anna, Fair and True sa...

NYC har verkligen många bra lekparker! Stora också! Här finns ju en hel del också - t ex här vi oss har vi både Tessinparken och Humlegården (plus en massa små lekplatser) och lite längre bort Vasaparken. Men de är inte lika avancerade känns det som!

Saltistjejen sa...

Anna Fair and True,
ja det är superfina lekplatser runtom i staden här! Stockholm har ju å andra sidan mer "grönområden" vilket fungerar superbra med barn också. :-)
Kramar!

Anna, Fair and True sa...

Det är sant, här kan man ju helt enkelt gå ut i skogen :)