fredag, september 09, 2011

Fredagstema - smartphone eller ej

Idag är det fredag igen. Tiden rusar fram nu tycker jag. Det är alltså Fredagstema och olgakatt har idag bestämt att temat är "Smartphone eller inte?"
Jag kommer fatta mig ganska kort här tror jag. Sammanfattningsvis kan jag säga att jag blev med iPhone förra sommaren, innan vår resa till Sverige. Mycket på grund av att min gamla mobil var ganska kass och kontraktet hade gått ut sedan länge. Att det blev just en iPhone var för att den då nyaste modellen hade s.k FaceTime-funktion vilket vi tyckte skulle vara supersmidigt för vår del då M har en iphone. Jag skulle ju stanna kvar ca 10 dagar extra i Sverige då och vi tänkte att vi kunde använda denna funktion för att hålla kontakten enkelt med varandra under den tiden. Och ja, det fungerade utmärkt. Det är fortfarande en av de allra bästa sakerna med just min iPhone tycker jag. Att kunna Facetima "gratis" bara man har tillgång till wifi. Underbart! Den nya iPaden har ju samma funktion. Jag är hur nöjd som helst med min iPhone. Från att inte ha brytt mig ett dugg om att komma åt nätet med mobilen måste jag säga att jag nu använder den "funktionen" mycket. Dagligen. Att kunna kolla mail och även uppdatera FB via min telefon känns supersmidigt. Att jag även kan kolla upp andra saker med den är ett plus. Ytterligare ett superplus är att kameran faktiskt är helt okej. Iallafall för utomhusbilder. Och flera roliga appar som t ex Hipstamatic och Camera+ har gjort att fotandet via telefonen är riktigt skoj eftersom bilderna ofta blir bra och man kan leka en del med filter och annat. Med Hiptamatic väljer man innan man fotar, vilken film och vilken lins man vill använda. Med Camera+ fotar man och kan sedan i efterhand leka med olika filter och effekter. Skoj tycker jag! Jag är alltså hur nöjd som helst med min iPhone och skulle idag inte vilja vara utan den. Men böcker föredrar jag helt klart att läsa på min läsplatta, min Nook!


Nedan är olika foton som jag tagit med min iPhone:


Bilder tagna med Hipstamatic
Blandade "Hipstamaticfoton" från New York

Hipstamaticfoto taget i södra Central Park

I väntan på Ikeas båttaxi

Lek

Lill-Skruttans Briohund Buddy

Hopp

Bilder tagna med Camera+
Camera plus - Coney Island

Ansiktsmålning

Cykeltaxi i Central Park

Ubåt i cylinder (Tom Tit´s Experiment i Södertälje)

Fria fötter

Liten ballerina

Lipton och Tazo

Här i färg

Alice i Underlandet

Maren

Karlbergskanalen

Hästtjej

Sol, sand & solstol

7 kommentarer:

Trillingnöten sa...

Jag får lov att säga att den tar väldigt bra bilder! Det är imponerande. Plus att man alltid har med sig en kamera då :) Jag är sugen på nåt liknande jag med...

Desiree sa...

Det är kul att kameran är så pass bra att det blir fina kort med den. Roligt också med de olika kamera funktionerna och filter som finnas att välja mellan. Jag fotar i stort sett aldrig med min. Tycker att det är jättestor skillnad på kameran i mobilen och min riktiga kamera. Allt jag fotar till bloggen är fortfarande med min riktiga kamera.
Ha en fin helg.
KRam!

Saltistjejen sa...

Trillingnöten,
ja jag tycker det också, men inte inomhus eller om det är dåligt ljus. Med bra dagsljus utomhis blir det dock jättebra tycker jag.
Kram!


Desiree,
ja jag är rätt såld på de olika filtren och annat man kan leka med. Självklart är det skillnad på en mobilkamera och en riktigt fin kamera som den du har, men just det att denna tar såpass bra bilder gör att det är skönt att ändå slippa släpa med sig sin stora kamera utom vis speciella tillfällen. :-) Dessutom tycker jag just att de olika apparna är jätteroliga att använda när jag fotar för att man kan göra lite roliga saker med bilderna också. Kul effekter och så. :-)
Kram!!

Lotta sa...

Apparna är suveräna och dina bilder är urläckra! Gillar de olika nyanserna och färgerna. Varje bild får sin egen "look"

Ja, jag älskar min iPhone och vill inte vara utan den!!

Ha en fin dag med kalas i Central Park!

Kramar!!

Saltistjejen sa...

Lotta,
ja jag vet att du är iPhonefrälst och DU om någon tar ju otroligt coola och fina bilder med din telefon!! :-)
Kramar!

Anna, Fair and True sa...

Skulle inte kunna leva utan min nu! Fast jag har varit dålig på att använda alla de där kameraapparna även om de gör coola bilder!

Saltistjejen sa...

Anna Fair and True,
nej du höll ju nästan på att bli tuan din iPhone där ett tag! Tur den kunde fixas! :-)
Jag gillar kamera-apparna supermycket!!! :-)