fredag, september 16, 2011

Sjukt

Idag är det lite sjukt här hemma. Lill-Skruttan har en rejäl förkylning. Natten var inte så rolig. Men vi såg det komma och var inte helt överraskade. Under gårdagskvällen då hennes kompis C var här var Lill-Skruttan lite känsligare än vanligt. Och näsan rann konstant. Rösten hes. Så jo, vi misstänkte att natten skulle kunna bli lite jobbig. Vilket den också blev. Inte någon större katastrof men så där så man vaknar med regelbundna mellanrum natten igenom eftersom Lill-Skruttan sov så oroligt och vaknade och grät natten igenom. Så i morse tyckte jag hon skulle vara hemma. Hon har ingen hög feber eller så, men en lugnare hemmadag kan aldrig vara fel när näsan rinner och hon inte mår riktigt bra. Hoppas att det ska kunna göra att förkylningen försvinner lite fortare också. Och så håller jag tummarna för att jag och M slipper bli sjuka.

Ute är det nu perfekt väder annars! Svalare luft har äntligen kommit! Nu i skrivande stund är det endast 12 grader jämfört med runt 28 som det varit den senaste tiden på morgnarna... Prognosen säger att det ska vara runt 20 grader de kommande dagarna vilket känns helt underbart! Jag ber om ursäkt ifall ni tycker jag tjatar om vädret, men den här värmen och fukten har verkligen varit något jag önskat bort bort bort.

Fredagstemat får jag ta en annan gång. Dagen kommer nog inte ge så många stunder vid datorn. Att vara hemma med sjukt barn brukar betyda vara hemma med "barn-som-kräver-ännu-mer-uppmärksamhet-än-vanligt-o-är-mer-otålig-och-lättare-får-utbrott-än-vanligt". Så det blir nog som sagt fullt upp här. Förhoppningsvis kommer Lill-Skruttan att vara lite mindre hängig imorgon.

15 kommentarer:

Desiree sa...

Stackars lilla E hoppas hon kryar på sig snart. Klokt att ta en hemma dag som blir lugnare. Hoppas ni slipper bli smittade och får en chans att njuta lite av det fina vädret ute även om E är lite dålig.
Kram!

Saltistjejen sa...

Desiree,
tack! Ja jag tror att det är bättre att hon får "vila" lite. Ofta brukar det kännas bättre för en själv som vuxen och dagis är ju faktiskt en rätt hektisk plats ändå. Känner av rinnande näsa själv men hoppas att det inte blir värre för egen del.
Kram!!

Loppan flyttar västerut... sa...

Nästan som ett brev på posten, skol/dagisstart = sjuk.
Krya på er iaf, o mys!
Kram

Saltistjejen sa...

Loppan,
japp det är ju såhär varje höst.
Tack för omtanken!!
Kramar!!

Taina sa...

Bra beslut där att vara hemma trots ingen hög feber. Ibland behöver de det, de små liven. Speciellt om natten varit lite småjobbig.

Hoppas det inte blir värre bara och att ni slipper få något.

Snacka om KALLT. Vi hade endast 7 grader imorse! Liisa drog på sig en tjock fleece när hon gick till bussen imorse.

Nu vankas lunch. Lite rester.

Såg du mitt meddelande på LinkedIn?

KRAMAR!!

Fröken fräken sa...

Ja men visst är det väl skönt när det äntligen svalnar av. Jag hade jeans på mig för första gången i går, å va skönt det va.
Hoppas lilla E kryar på sig snart och att ni slipper bli sjuka. Mys ordentligt idag
Kram

KARLAVAGNEN sa...

OJ, hoppas att Lill-Skruttan tillfrisknar samt att ni slipper att bli sjuka. Samt att ni har en skön cool helg!!! Kramar!!

Anne sa...

Hoppas er fredag gått bra och att den lilla mår bara bättre och bättre. Jag fasar så för den första gången vår lilltjej blir sjuk, men men det hör till med krassliga och sjuka småbarn titt som tätt så det är väl bara att försöka gilla läget och bli härdad. Fast jag misstänker att oavsett hur många gånger ens lilla älskling varit sjuk så vänjer man sig aldrig... Ha en riktigt bra helg! KRAM

Saltistjejen sa...

Taina,
ja jag tror att det var jättebra för henne att få vara hemma och ta det lite lugnt idag. Jag är ju hemma ändå och det kändes helt självklart att hon skulle få vara hemma idag :-) Jag såg ditt meddelande på linkedin också! TACK!! Ska kolla upp detta och registrera mig där! :-) verkade jättebra.
KRAM!!!


Fröken Fräken,
ja det är så skönt! har dock inte varit ut alls idag utan inne med E hela dagen. Men i helgen blir det nog en del promenader tror jag. :-)
Kram!


Karlavagnen,
tack! Ja vi får hoppas att snuva och hosta snart går över.
Kram!


Anne,
hon är fortfarande rejält snuvig och har börjat hosta lite också, Men jag hoppas hon ska kunna sova lite bättre inatt. Och det här är ändå inget allvarligt alls.Bara en vanlig förkylning. Inte alls som tidigare i år när hon blev riktigt dålig med hög feber så vi var oroliga för hon var så apatisk i en vecka drygt. Hu det var inte alls roligt! Det jobbiga med när de är såhär "småsjuka" är väl att de då fortfarande har en hel del energi så att de inte riktigt kan/vill ta det så lugnt som de kanske "borde" men de har noll tålamod och är extremt gnälliga. Förhoppningsvis dröjer det ett tag innan er lilla Stella blir sjuk!
Kramar!!

Trillingnöten sa...

Ooo, been there done that. Jag hoppas hon blir frisk riktigt snart lillan!

Saltistjejen sa...

Trillingnöten,
å TACK!!!
Hon sover iallafall bättre nu. :-)
Kramar!

Annika sa...

Ja, stackars Ellan. Men det är sant, sådant kommer som ett brev på posten så fort terminen drar igång.
K är också förkyld, men inte så farligt.
Och du får gärna tjata om vädret. DET gör ju jag med. Nu är det härligt!!
KRAM!!!

Saltistjejen sa...

Annika,
ja det kommer ofta just vid skol- och dagisstart. Jag var glad att hon inte blev sjuk när vi åkte till Sverige iallafall. Det är ju annars också "klassiskt" att man blir sjuk när man träffar mycket nytt folk.
Haha, ja NU är vädret perfekt!!!! :-)
Kramar!

Anonym sa...

Hoppas hon kryar på sig snabbt.
Vi är på västkusten och det var 5 grader i går morse. Jojo
Hej från Eva H

Saltistjejen sa...

Eva,
tack! jo hon är redan piggare även om snuvan håller i sig. Men det går uppåt tycker jag! :-)
Här har det varit runt 16 grader idag mitt på dagen. Härligt tycker jag!
Kram!