lördag, september 24, 2011

Full-rulle-lördag

Idag lördag, har det varit en sådan där riktig Full-Rulle-Dag som det blir ibland. Lill-Skruttan vaknade tidigare än vanligt i morse och ville upp. Lite senare väntade ett födelsedagskalas eftersom en av hennes dagiskompisar fyllde 3. Kalaset var på Campusområdet vilket gjorde det hela väldigt enkelt och smidigt för oss som bor här. Endast en snabb promenad. Vi gick tillsammans med Grannarna. Lyckat kalas och ungarna hade hur kul som helst.
Lill-Skruttan och W på väg till kalaset. Hand i Hand i korridoren - Gullisarna!


Här såg de en annan kompis som var på väg till samma kalas.

Väl framme fick de varsin tatuering av födelsedagsbarnets mamma.

Här är tatueringen - dinosaurien Rex från Toy Story!

Eftersom födelsedagsbarnet själv inte ville stå still särskilt länge blev de flesta bilderna av henne lätt suddiga...

Lill-Skruttan och R hade både roligt och mysigt i samt utanför tältet som stod uppställt.

Ballongblåsning!

Lill-Skruttans kompis O med ett fång ballonger!

Lill-Skruttan, W och R

Födelsedagsbarnet med sin mamma och pappa.

TÅRTAN!
En Prinsesstårta men en amerikansk sådan, och inte den svenska varianten...

Och så en pinata! Det var rätt kul för Lill-Skruttan tog verkligen i för Kung och Fosterland när hon dängde till den vilket framkallade både skratt och applåder.

Här samlas det godis från pinatan.

I den traditionella "Goodie-bagen" fanns dessa stjärnglasögon.

På väg hem igen.

Självklart springer Trion uppför trappan.

Men på bron stannade Lill-Skruttan och W till en stund för att kolla in taxibilarna.

Lite kurragömma och allmänt spring i väntan på hissen

Väl hemma blev det lunch och sedan lite TV och så lek. Vi spelade "Candyland" (Lill-Skruttans favoritspel vilket ofta spelas minst en gång om dagen här hemma nuförtiden) och sedan kom M tillbaka från jobbet och då gick han och Lill-Skruttan ut på gården en stund. Själv handlade jag lite saker till kvällen då vi bjudit över Lill-Skruttans kompis O och hennes föräldrar. Det blev kyckling tillagad i slow-cookern (vad annars?!) samt vin och lite tilltugg. Testade ett nytt recept och det blev väldigt gott tycker jag! Hade sedan en riktigt härlig kväll tillsammans. Tjejerna lekte helt fantastiskt bra tillsammans, och efter en sådan kväll är det helt ok att man hittar mer eller mindre hela leklådans innehåll (plus en hel del kläder....) i en jättehög i sängen i sovrummet efter att gästerna gått hem.  Som förälder måste jag säga att jag njöt otroligt mycket av kvällen. Det är inte förrän nu man börjar känna att barnen är tillräckligt stora för att verkligen kunna roa sig själva lite mer självständigt tillsammans. Och detta utan att bråka var och varannan minut. Fantastiskt! En hel kväll där vi vuxna kunde sitta mer eller mindre största delen och äta och prata relativt "ostört", d v s utan att bli avbrutna stup i kvarten. Det var dessutom en fröjd att höra hur tjejerna lekte och pratade och hittade på en massa lekar tillsammans under kvällen. 

Här sitter O och Lill-Skruttan i O´s mammas knä och pratar om en ev "Sleep-over". Vi får väl se hur det går hahaha! Tjejerna har tjatat om det ett tag nu, men jag har mina tvivel på att Lill-Skruttan ska kunna sova utan mig och M. Men som sagt, vi kan alltid prova och vill hon sedan gå hem med oss när det är dags att sova så går ju det bra det med.

Dagen har alltså varit mer eller mindre aktiv från 7-tiden i morse till 22-tiden ikväll. Så nu är man lite trött. Imorgonkväll kommer olgakatt hit vilket ska bli jätteroligt. Jag hoppas bara att vädret ska bli bättre under den dryga veckan hon ska vara här för just nu är det riktigt trist igen med värme, och fukt fukt fukt...

4 kommentarer:

Katarina sa...

Vilket härligt kalas det ser ut att ha varit för er och speciellt Ella. Det måste vara skönt att se att hon kommit i den åldern att de kan roa sig med varandra bättre. Hon har verkligen vuxit snabbt de senaste månaderna.

Kul med besök från Svedala. Ha de så gott.

Kram

Desiree sa...

Det var mycket ni hann med på en och samma dag. Förstår att du känner dig slut och trött då kvällen kommer. Ha ha de där stjärnglasögonen var ju bara så söta och coola på Ella. Skoj med Pinata. Jag kan bara hålla med dig om att tårtan såg väldigt amerikansk ut med mycket starka färger. Vad skönt och roligt att tjejerna nu börjat leka mer på egen hand utan att bråka så att ni föräldrar även kan få njuta av en god middag tillsammans utan att behöva springa ifrån bordet hela tiden.
Hoppas att fukten lägger sig så att ni får lite mer höstkänsla med sval och torr luft.
Kramar

Steel City Anna sa...

Vilket kalas! Vad söta de är när de håller varandra i handen :)

Saltistjejen sa...

Katarina,
ja det var ett roligt kalas! Och visst är det skönt nu när hon börjar bli såpass stor att hon kan udnerhålla sig lite själv och leka lite mer självständigt med sina vänner.
Och ja det ska bli roligt att få olgakatt på besök! :-)
Kram!


Desiree,
haha ja det bli fota såhär späckade dagar när man är "ledig". Men det är oftast kul så länge E är på bra humör. Visst var tårtan sååå amerikansk!! Inte riktigt min "cup of tea" så att säga. För prinsessig och rosa-blå-plastig till utseendet, men jag inser att småtjejer här (och kanske i Sverige också) gillar sådant. :-)
Och det var verkligen en ny och härlig upplevelse att kunna prata och umgås "normalt" med vänner en hel kväll. Annars är man numera så van vid att ständigt bli avbruten och aldrig hinna fullfölja en hel mening haha! Det är himla skönt att de är större nu barnen! ;-)
Kramar!!


Steel City Anna,
ja det var ett bra kalas! Och visst är de söta!!! :-) Riktiga goseungar! :-)