tisdag, september 27, 2011

Olgakatt och jag

Idag har jag spenderat ungefär halva dagen tillsammans med Olgakatt. Jättetrevligt! Hon hade besökt Metropolitan Museum på förmiddagen och själv försökte jag jobba vidare med jobbsökandet. Mitt på dagen hördes vi och sågs för att äta lunch på ett mysigt italienskt café Via Quadronno vid Madison och 73rd Street. Jättegoda panninis och mycket gott kaffe. Stadens Bästa enligt Olgakatts hyresvärdinna K! Mysigt ställe som jag rekommenderar för den som råkar vara i närheten.

Efter det promenerade vi i sakta gemak genom den bastuångande staden. Jo, det är fortfarande varmt här. Och enormt fuktigt. Svalkade oss gjorde vi i två skoaffärer, Starbucks (inte för kaffet denna gången utan för toalettbesök) och sedan på Victoria´s Secret där Olgakatt slog till och handlade lite. Själv shoppade jag inget förrän vi kom till Container Store men då endast två burkar för förvaring av mjöl och socker i skafferiet.

Väl hemma var vi båda rätt trötta och vilade fötterna samt fyllde på våra vätskedepåer. Under kvällen njöts mat från Schezuan Chalet och så pratades det såklart. Men jag tror att vi alla var lite trötta. Både Olgakatt själv, jag och M samt Lill-Skruttan. Nu sover nog alla nyss nämnda, utom jag själv. Men jag tror det börjar bli dags snart även för mig. Ögonlocken börjar kännas lite tunga.


Uppdatering: här kan ni läsa Olgakatts eget blogginlägg om dagen.

9 kommentarer:

Katarina sa...

Verkar som din dag varit trevlig och mysigt att få sällskap. Hoppas du får väder byte snart så du slipper hettan och fukten.

Kram

Stef sa...

Låter som en trevlig dag! Jag älskar the container store och har alltid stannat förbi där dom senaste gångerna jag har varit hemma. Hoppas ni får lite höst snart! :) kramar

Taina sa...

Ja Olgakatt är kanske lite jetlaggad och du trött av jobbsökandet. Hur går det med det förresten? Finns det några intressanta jobb där ute för dig?

Kram kram

Millan sa...

Ah vad mysigt med sverigebesok!! Hoppas att ni har lika fint vader i NYC som vi har har. Later som ni haft mysiga dagar med street fair och besok ocksa!

Kram

Annika sa...

Kul med Olgakatt besöket. SÅ tråkigt att jag inte kan komma och besöka er...
:-(
Kul att Olgakatt shoppar loss lite. VS gillar jag också :-)
Inte konstigt om alla är trötta.
Kramar!!!

Syster i söder sa...

Vad kul med besök! Hälsa Moster så mycket från oss!! och njut av lite Sverigekänslor igen. kram

Fröken fräken sa...

Vilken härlig dag med shopping och lunch och härligt sällskap. Hoppas att ni får det lite svalare snart så ni kan mysa till det ordentligt. Jag gillar också container store och VS.

Kram!

Desiree sa...

Låter som en skön dag trots att hettan och fukten fortfarande håller ett hårt grepp om NY. Container store låter som ett kul ställe. Du får gärna fota och visa burkarna du hittade.
Kramar!

Saltistjejen sa...

Katarina,
ja det är himla trevligt och roligt med besök! Till helgen ska det komma svalare och torrare luft också. Jag längtar! :-)
Kram!


Stef,
haha ja Container Store är ena v mina favoritaffärer också.
Kramar!


Taina,
faktum är att olgakatt är värsta Superkvinnan! Hon är inte det minsta jetlaggad utan galopperar runt här på stan i en rasande fart! ;-) Museum efter museum besöks och däremellan en massa annat!
Jobbmässigt har jag än inte hittat så mycket men på fredag ska jag på en "jobbmässa" och försöka göra reklam för mig. Håhåjaja... ;-)
KRAM!!


Millan,
ja det är så roligt! Tyvärr är vädret rätt trist. VARMT men FUKTIGT och idag och imorgon ska det bli regn. Men till helgen tror jag det blir bättre. Då ska det dessutom bli svalare och torrare hurra!
Kram!


Annika,
du vi saknar dig och det hade verkligen varit så roligt om du kunnat komma. MEN jag är glad att få träffa dig i december iallafall och som sagt, nästa gång olgakatt kommer (för det lär bli fler gånger) så får vi ses. :-)
Kramis!!!


syster i söder,
japp det ska vi göra!!
KRAM!


Fröken Fräken,
ja det var en riktigt skön dag! Till helgen har det utlovats svalare väder. Skönt!
Och ja, jag tror de flesta jag känner gillar både VS och Container Store! Både bra utbud och service! :-)
KRAM!


Desiree,
ja det var det men visst är man trött på fukten. DU vet ju verkligen hur det kan vara. Troligtvis var det etter värre i Alabama också än vad det någonsin blir här!
Haha, burkarna var inga "fina" eller söta burkar utan ENBART praktiska!! Men jag ska fota! :-)
KRAM!