fredag, september 30, 2011

Njaee

Tillbaka efter den "jobbmässan. Vill börja med att TACKA för alla era hållna tummar och skänkta tankar! Ni är underbara!

Tyvärr var nog just denna mässan inte riktigt min grej. Det var inte så många företag som var representerade, och de flesta var mest inriktade åt det mer tekniska hållet. Ingenjörer eller liknande. Och sådan kompetens har ju inte jag. En annan sak som jag slogs av var att en stor del av de arbetsgivare som fanns på plats var s.k Government. Alltså mycket militärt och "security". Där har jag ju inte ens möjlighet att söka även om jag skulle vilja (nu vill jag inte det) eftersom ett amerikanskt medborgarskap är ett krav för att få arbeta på sådana arbetsplatser.

Men det känns ändå bra att ha gått dit. Jag pratade med en mycket trevlig kvinna som arbetade på en non-profit organisation som jag tyckte lät lite spännande. Ska kolla upp lite mer och eventuellt se om de kanske är intresserade av volontärer. Vilket jag blev lite sugen på. Här kan ju volontärjobb ibland även leda till riktiga jobb så det är helt klart värt att ta reda på lite mer. Jag pratade även med en man på Columbia University som berättade om ett annat event som ska ske i början av november och som han trodde kunde vara något för mig. Det är NYU som anordnar och det är riktat till personer med en PhD. Försökte förresten ta bild på mig i min business outfit men det blev inte så bra. Var lite stressad i morse och tog bara lite snabba bilder med telefonen. Men eftersom jag lovat att visa så gör jag det ändå.

Ok, här är jag. Uppflugen på en pall i badrummet, fotat in i spegeln med mobilen... Inte sådär jättebra bildkvalitet direkt, sorry! Kavajen är svart med mycket svaga kritstrecksränder. Byxorna var de jag inhandlade häromdagen och de är helt svarta.

Här lite närmare. Om någon undrar vad i helsike det är för färg på min top så är den faktiskt mörkt orange/rostfärgad. Hittade ingen vit som passade och tyckte att orange kanske skulle pigga upp lite haha! har ingen aning om ifall det är helt fel vad gäller businessfärg...?? Måste nog köpa en mer neutral top sedan för eventuellt fler sådana här tillställningar.

Mässan hölls på det stiliga hotellet The New Yorker nere vid 34th Street.


Om någon undrar vad STEM står för så är detta en vedertagen förkortning här i USA för: Science, Technology, Engineering, and Mathematics och är en mycket vanligt förekommande term när man läser om eller diskuterar utbildning här i landet; "Hur mycket av resurserna ska läggas på just STEM-utbildningar?" är en vanligt återkommande fråga.

På väg tillbaka hem efter mässan. Här promenad längs 34th Street (lite väster om Macy´s).

Det är förövrigt ett ljuvligt väder här idag, även om just businesskläder var alldeles för varmt att ha på sig med tanke på temperaturen. Kavajen tog jag av mig rätt fort faktiskt. Men jag ska försöka komma ut lite nu under eftermiddagen för de är solsken, inte så hög luftfuktighet som tidigare samt ca 24 grader! 

14 kommentarer:

Petra H sa...

Vad fin du blev!! Hi hi, jag skrattade åt dina klädstorleksfunderingar nedan och tänker på när vi handlade jeans åt dig när jag var senast i NYC. Det kanske var senaste gången du handlade kläder? ;-) Två år sedan i oktober!
Tråkigt att det inte var rätt fokus på karriärmässan men jag håller tummarna för nästa evenemang!
Vi har 27 grader i Bryssel och jättehärligt höstväder men eftersom vi inte har satt ihop barnvagnen än och jag mest sover när V sover så har jag inte varit ute (förutom gått till bilen fram och tillbaka). Men i helgen ska det ut och gås med barnvagn!!
KRAM!!

Saltistjejen sa...

Petra,
tack! ja jag minns när vi köpte jeans här. och jag kom hem med var det typ 2 till luvtröjor till min växande luvtröjskollektion.... ;-) INTE så business precis.
Å jag hoppas att ni kan komma ut lite i helgen. Det är något alldeles speciellt de där första turerna med barnvagnen!!! :-D
KRAAAM!

Mrs Clapper sa...

Jättesnyggt! Tycker den röda toppen var ett toppenval (haha ;) ) Rött är en bra businessfärg, det är modigt, starkt och visar att man vågar ta för sig. (Har jag hört på en föreläsning för en herrans massa år sedan...) Dessutom klädde du väldigt bra i den!

Saltistjejen sa...

Mrs Clapper,
verkligen jaha1 Så det går bra med typ orange/rostrött då? och vanlig röd också??? Hm, där ser man. Vad fint att du tyckte jag passade i mina kläder. Jag känner mig fortfarande inte så naturligt bekväm i dem eftersom jag inte alls är van att klä mig så, men det var inte så illa som man skulle kunna tro iallafall haha! ;-)
Ha en fin helg!
Kram!

Emma sa...

Vad kul att få hänga med dig på mässan trots att det inte riktigt var inom "ditt". Du var jättefin dessutom :-D Bra shoppat! ( alla frågetecken till trots .-) Här är det också varmt men inte jobbigt varmt. Bästa årstiden alla gånger!

Lotta sa...

Hej snygging!!

Så bra att du gick iallafall! Alltid fångar man upp något, lär sig, samtar med någon.

Det går fler tåg som är mer inriktad mot vad du är intresserad av. Spännande med NYU!

Kramar och trevlig helg!!

Saltistjejen sa...

Emma,
haha tack! Skönt att ni har varmt men inte jobbigt varmt Här tror jag det blir svalare (läs skönt) i helgen. Just nu vräker dock regnet ner och jag har just bytt från mina sjöblöta byxor till torra sådana! :-)
Kram!!


Lotta,
hahaha du är rolig! Ja, jag är inte så besviken. Hade tänkt att det kunde bli allt från helt ointressant till jätteintressant och hamnade lite däremellan med dragning åt det mindre intressanta. Men det känns ändå inte som bortkastad tid tycker jag.
Som du säger lär man sig alltid något. :-)
Kram!!

Desiree sa...

Du ser jättestilig och fin ut Saltis. Supersnygg outfit. Du ser proffsig ut. Jättebra att gå på sådant här även om det denna gången kanske visade sig att det inte var just rätt inriktning för dig på denna mässa. Alltid kanske man knyter någon kontakt som kan ge något i framtiden. Du fick ju tips om den andra mässan senare i november om inte annat som låter som något som passar dig bättre. Nu får du njuta av det fina höstvädret som ni fått in.

Annika sa...

YAY, that's MY Saltis!!
THIS is what it is ALL about!!
Du är skitsnygg!
OCH du passar så BRA i kläderna.
Din stil!
Ja, nu har du varit på jobbmässan, och nu kan det bli flera, som den i november.
SOM ALLTID: HEJA DIG!!!!!!
Kram!!

Saltistjejen sa...

Desiree,
tack vad go du är!! Ja, det är nog bra att gå och även få lite uppslag på olika företag etc också. Och ja det var bra att prata med de personer jag pratade med tycker jag, även om de inte var så många som kändes "relevanta" vad gäller ev jobb.
Kram!


Annika,
haha tack! :-) Du är så gullig!
Jag ska ändå ta och skaffa ngn mer blus eller så tror jag som man kan variera med.
Kramar!!

Victoria sa...

Håller med de andra, du är jättefin och absolut är den roströda passande, jag tycker inte man MÅSTE ha vitt jämnt!
Kram och lycka till på näst evenemang. //Vic

Saltistjejen sa...

Vic,
tack vad gullig du är! :-)
Bra, kanske ska jag ta och skaffa ngt mer neutralt i färgväg OCKSÅ, så kan man byta lite beroende på typ av evenemang.
Kramar!!

anna of sweden sa...

Jättefin! Även om jobbmässan inte gav något direkt så är det ju en bra erfarenhet. Och vem vet. Det där volontärjobbet kan kanske leda till något.

Kram!

Saltistjejen sa...

anna of sweden,
ja vi får se. Det känns bättre att ha gått än att inte gått. Men som sagt, det var inte riktigt min grej denna gången.
Kram!