söndag, februari 28, 2010

De tre musketörerna

Idag var vi på konsert med Bari Koral. Jag har ju skrivit om henne i ett tidigare inlägg. Det var Lill-Skruttans dagis som anordnat en konsert i Caspary Hall vilket är en stor aula på Rockefeller University. Jag har varit på ett par olika föreläsningar i den här aulan och det kändes lite kul att se den i ett sådant här sammanhang nu. Scenen dekorerad med blommor i olika färger och när vi kom in fanns stora papper utlagda på golvet där barnen kunde rita medan man väntade på att själva föreställningen skulle börja. På bilden nedan syns Lill-Skruttan och hennes kompisar W och R när de tar sig an pennorna.

Vi gick dit tillsammans med Lill-Skruttans kompis R och hans föräldrar. Sedan anslöt även grannkompisen W med sin pappa. De Tre Musketörerna var samlade! Konserten var riktigt bra även om jag nog hade föredragit att man anordnat den på ett mindre ställe och där det funnits mer golvplats så att barnen kunnat hoppa, dansa och röra sig mer till musiken. Nu var det ju stolar som gällde och golvytan var minst sagt begränsad. Lill-Skruttan och hennes vänner är nog kanske åldersmässigt på gränsen för att riktigt kunna ta till sig och uppskatta en sådan här föreställning. Stora delar av konserten satt de mest och bara tittade men "interagerade" inte så mycket. I slutet dock så hade de börjat få kläm på det hela och om ni ser på filmen nedan kan ni se hur de Tre Musketörerna iallafall bitvis verkligen diggade till musiken!Alldeles i slutet av konserten gick Lill-Skruttan och R ut i trappen mellan stolarna och där både hoppades och dansades det. Men då hade jag inte kameran med. Det var iallafall roligt att dagiset anordnat detta och jag tror att det uppskattades av alla som var där. Både föräldrar och barn.

Efter konserten promenerade vi hem och Lill-Skruttan och R lekte då lite med snön. Kastade lite snöbollar och undersökte snön i största allmänhet. Ute är det ganska milt nu och snön är extremt "kramig".
Nedan är en liten film från promenaden, samt ett par fler bilder från konserten.

Rita är skoj!
Väldigt smart att ha sådant som förströelse också innan konserten började.
Klädseln är förövrigt i stort sett vald helt av Lill-Skruttan själv idag. Det skulle vara de här fina byxorna (Tack K och Gammelmormor!) och "Bassetröjan" (Tack Nenne!). Färgmässigt passade de ju iallafall riktigt fint ihop.


Här har det dragit igång. Bari är längst till höger med gitarren samt kvinnan till vänster är de två musik- och danspedagoger som jobbar på Lill-Skruttans dagis.
I Pink Room har man en timme musik och sång med Bari varje vecka samt en timme "dans och rörelse" med K (här till vänster i bild).
När barnen blir äldre har de två timmar i veckan Bari respektive K. Jättebra tycker jag just detta att de introducerar både musik och "dans" så tidigt!


Bari


Publiken är inte 100% koncentrerad på scenen....

Efter konserten bjöd vi hem R med sina föräldrar på fika. Det slutade med att vi även beställde hem mat också och åt middag tillsammans. De är så himla mysiga och det känns oerhört bra att man har även dem på nära håll. Det var förövrigt hos dem vi var på middag förra helgen. Kvällen blev inte särskilt sen eftersom de gick hem när R började bli trött. Lill-Skruttan slocknade inte långt därefter hon med. Efter lite städning (dammsuga är nästan ett måste efter att ha haft fler än ett barn här hemma) och undanplockning blev det en slökväll i soffan framför första episoden av sista säsongen av Lost som vi hade inspelat. En väldigt lyckad lördag är till ända.

11 kommentarer:

Trillingnöten sa...

Vad kul att hitta på såna grejer tillsammans :) Och att det finns människor man kan umgås så avslappnat med! Konserter är alltid roligt, speciellt barnkonserter. Det är himla kul att se hur roligt barnen tycker att det är (när de kan koncentrera sig :)

Saltistjejen sa...

Trillingnöten,
ja det är guld värt med personer man träffar och som man inser att man kan umgås så avslappnat med! Särskilt som förälder då det inte alls är säkert att man tycker det är lätt att umgås med barnets kompisars föräldrar.
Kram!

KARLAVAGNEN sa...

Bend down touch your toes - nu kommer jag att ha den slingan i skallen resten av söndagen! :-)

Tycker de diggade på ganska bra där ett tag! Blir nog bra till framtida konserter!

Ha en fortsatt trevlig helg!

Desiree sa...

Kul med koncert. Sådant är alltid skoj att gå på både för de små och er stora. Ni verkar ha fått en härlig dag allihopa. Det där dagiset verkar jättebra på så många sätt. De verkar ordna en hel del aktiviteter och sedan har både ni och lillan fått en hel del vänner genom dagis. Det är ju toppen. Ha en skön söndag.

Kram

NataljaOblonskaja sa...

Oj, what a bussy day, kul att läsa om dig och din familj.
Camilla

Annika sa...

Låter som en mkt bra lördag det där.
Älskar sådana där spontanmiddagar. De är egentligen de allra bästa.
Saltis, har du funderat på ditt fredagstema? Såg på Annas blogg att det är du som tar i mars. KUL!!!
Kram!!

Nenne Nennelainen sa...

AAAaaaaaaw vad söt! Bassetröjan satt ju som en smäck!

Taina sa...

Häftigt att dagiset ordnade konsert och bilderna med de små där är ju bara för gulliga. Små människor på konsert ;)

Härligt att ni har dessa grannar/vänner och att ni kan hjälpas åt! Guld värt.

Kramar!

Saltistjejen sa...

Karlavagnen,
haha ja det är lätt att få dessa sånger på hjärnan faktiskt..
Kramar!


Desiree,
ja dagiset är verkligen topen! Jag är så glad att Lill-Skruttan fick en plats där! Och att vi lärt känna folk via hennes vänner är en bonus!
kram!


Natalja Oblonskaja,
hej kul att se en ny person kommenteraa! Välkommen till bloggen!
kram!


Annika,
japp visst är sådana där spontana middagar himla trevliga! Och med barn är det så roligt att man tycker om att umgås med deras föräldrar. Det är ju inte alltid så.
Kramar!


Nenne,
visst gjorde den! Och det verkar blivit en av hennes favoriter också! :-)
kramar!


Taina,
ja det är jättekul att de ordnade konserten! Och att vi träffat vänner via Lill-Skruttans vänner är verkligen helt fantastiskt! Så roligt!
Kram!

Musikanta sa...

Så fint hon hoppar jämfota, lilla Ella! Det är ju ett ytterligare steg i utvecklingen har jag hört...

Även om barnen kanske är för små att koncentrera sig hela tiden under en konsert, är det ju bra att de tidigt får kontakt med levande musik!
Kram/M

Saltistjejen sa...

Musikanta,
japp det där md hoppandet har kommit senaste tiden. jättekul tycker hon det är att hoppa. Hon gör det väldigt ofta! och skrattar nästan alltid då. :-)
Och visst ärd et underbart att de får sådan bra och tidig kontakt med musik tycker jag. Att de har både musik samt "dans/rörelse" varje vecka redan nu på dagis tycker jag är fantatiskt!
Kram!