torsdag, mars 11, 2010

Kalas-söndag

Söndagen tillbringade vi till största delen på kalas. Först ut var 1-års kalas för Baby G. Det hela gick av stapeln hemma hos våra vänner B och D som fixat en otroligt god brunch! Mums!!! Många barn fanns bland gästerna och det blev en riktigt rolig, livad och mysig tillställning. Vi träffade självklart en hel del både nya och bamla bekanta vilket alltid är lika skoj. Lill-Skruttan fick dessutom med sig en fin grön ballong när vi lämnade kalaset. Och som vanligt i detta landet är alla ballonger självfallet fyllda med helium så de "flyger" sådär fint. Alltså inget tejpande eller "hårgnuggande" för att fästa ballongerna på väggarna. Efteråt promenerade vi hemåt i det underbara vårvädret. Lite synd att vi inte kunde ta tillvara på just det lite mer, men med en helt slutlekt Lill-Skrutta i vagnen och med ännu ett kalas på schemat var det bara eftermiddagssömn för Lill-Skruttan samt lucn för oss själva som gällde.


Här syns födelsedagsbarnet G krypande intill soffan. Han var stiligt iklädd coola "skinny jeans" från H&M, rutig skjorta samt hängslen.


God brunch med massor av scones, quiche, bröd, muffins, sallad, frukt och senare bacon, korv och ägg! Till detta serverades valfri dryck allt från kaffe till juice, Bloody Mary och Mimosa...


Lill-Skruttan var första barn på plats och botaniserade ganska snart bland G´s leksaker. Här en brandbil, eller "firefack weeoooweeeoooh" som hon ofta säger.


Lill-Skruttan och nyklippta jag.


Som sagt mycket lek och bus blev det.


Här är hela familjen.


Efter obligatoriska "Happy tojo" samt ljusblås serverades cupcakes. Jag är vanligtvis inte alltför glad i just cupcakes eftersom jag tycker att "icingen" ofta är på tok för söt, men sorten vi provade här var jättegod! Pistage! Mmmm....


Väl hemma efter sin lilla lur blev det lite lunch. I väntan på lunchen kan man alltid roa sig med att leka med sin nya ballong (eller" mannom" som Lill-Skruttan oftast säger). Hon tyckte verkligen den var kul! Några som däremot var lite mer frustrerade över ballongen var Lipton och Tazo. Oj, vad de gärna velat sätta klorna i den....! Men den flög ju så högt så det gick ju inte. Iallafall inte förrän långt senare.*


Så bar det sedan iväg till nästa kalas. Denna gången var det en av Lill-Skruttans vänner A på dagis som just fyllt 2 år. Kalaset hölls på top floor i vårt grannhus så man kunde njuta av den fina utsikten. Våningen bär nummer 38 så man har en rätt bra utsikt faktiskt! Även här bjöds det på en mängd olika godsaker som dukats upp på ett par av borden i det ena rummet.

Här fixar födelsedagsbarnets föräldrar med maten.


Lite mingel i början av kalaset. Fler gäster anlände under hela eftermiddagen och kvällen så till slut blev det ganska fullt i det här rummet.


Även här var det mycket plockmat. Smörgåsar av diverse sort med olika pålägg. Muffins, grönsaksdipp, chips av olika slag och självklart även "snacks" till barnen i form av goldfish etc.


Här är jag med födelsedagsbarnet när Lill-Skruttan just överlämnat presenten.


Spegel spegel på väggen där...


En av attraktionerna var ett "piano" som spelar när man går eller hoppar på det. Väldigt poppis bland alla barnen.


Vi var rätt länge på kalaset. Här börjar det skymma.


Då blev det återigen "Happy tojo" men denna gång bjöds det på tårta efter ljusblåsningen.


Och ännu lite senare fick alla barnen öppna kartonger med godis och leksaker. Lill-Skruttan ville öppna men brydde sig sedan inte ett smack om godiset. Däremot gillade hon de här coola solbrillorna! Så de sprang hon runt med och visade för alla som ville se. Alla barn fick varsina sådana glasögon och alla verkade tycka det var väldigt skoj.


Även det här kalaset var otroligt lyckat! Vi fick mingla runt bland föräldrar och barn vilket var skoj. Att se barnen interagera med varandra är också roligt tycker jag. Eftersom de flesta barnen kände varandra från dagiset så var de inte ett dugg blyga utan de var fullt ös redan från första början. Lill-Skruttan sprang omkring och jagade/jagades i stort sett hela tiden så hon var helt slut när vi kom hem. Det var faktiskt även jag. Efter en söndag som varit till 90% social med två olika partaj kände jag mig rätt trött faktiskt. Något som kändes roligt när jag nattade Lill-Skruttan var att hon verkligen gick igenom sin dag. Hon låg och pladdrade för sig själv i sängen och jag hörde henne sjuna "Happy tojo", nämna "kappkeck" (=cup cake) samt en mängd namn på de barn vi träffat under dagen. Extra roligt var det när hon plötsligt vände sig mot mig och upprepade med mycket bestämd ton "beebbi kalla". Jag förstod inte alls vad hon menade men hon upprepade det konstant med blicken fäst i min. Inte förrän om började säga "beebbi griffin" insåg jag vad hon menat. Hon pratade om Baby Carla och Baby Griffin. Den sistnämnda var ju G vars 1-årskalas vi varit på först. och Carla är helt enkelt andra vänners barn som också varit på samma kalas. Så fort Lill-Skruttan insett att jag förstått vad hon menade lade hon sig ner igen och inte långt därefter snusade hon gott.


*) Jag vaknade tidigt tidigt på morgonen av att Lipton kräktes. Trött rusade jag upp och ser honom titta lite skyldigt på mig där han sitter på golvet med uppspydd mat samt ballongsnöre framför sig. "Ballongsnöre - vad konstigt?!?" hinner jag tänka innan jag lyfter blicken och ser att den gröna ballongen som svävade så majestätiskt intill taket igår nu under natten sjunkit ner betydligt och flyter runt någon halvmeter över golvet. Den ser lite småledsen ut och självfallet har Lipton passat på att bita av en rejäl bit av snöret. Det är detta som orsakat det tidiga kräkanfallet. Så kan en morgon också ta sin början....

12 kommentarer:

Suzesan sa...

Vilka härliga kalas och härliga bilder. Åhhh med tänk på Lipton som ville leka med ballongen han med så gick det som det gick.Snygg nYklippning på dig och fin bild på er.

Kram
/Susanne

Desiree sa...

Vad kul med kalas. Mycket kalas samma söndag blev det också. Jag förstår att lilla E gick och gnolade på Happy tojo sången. Wow vilken utsikt från toppvåningen! Åh man bara blir helt hänförd. Kan man alltså hyra toppvåningen för fest och kalas? Åh vad mycket gott och vilka härliga och många foton du bjuder på. Lillskruttan ser så himla lycklig ut med sin stora runda gröna ballong. Synd dock att Lipton fick tag på den och åt upp den. Du blev jättefin i din nya frisyr. Jag gillar din brunaklänning mycket. Den var himla söt och fin på dig. Du har verkligen fått ny look med både nya glasögon och ny frilla. Snyggt som sagt. Ha en fin start på helgen imorgon.
Kram

Fröken Anki sa...

Vilken härlig dag och underbara bilder. Man kan riktigt se hur gott det var med cup cakes.
Barnkalas är alltid roliga.

Vilken utsikt förresten från grannhuset. Toppen att de kunde ha kalaset där.

Du ser jättefin ut i dina glasögon och nyklippt hår. Vårfin!

Ha en skön helg igen!
kram

Saltistjejen sa...

Suzesan,
tack vad gulligt sagt! Ja och det var riktigt roliga och bra kalas också även om jag skulle föredra ett i taget om jag fick välja ;-)
Kram!

Desiree,
ja högst upp i huset finns denna festvåning/lounge samt ett gym. Men det brukar vara en enrom kö för att boka våningen. Jag tror inte det kostar ngt utan det handlar om "först till kvarn". Men det är verkligen en fin lounge! :-)
Tack för dina fina ord om mig också! Ja jag blev så trött på mitt hår att jag helt enkelt tog till saxen i helgen. Haha! Sent på lördagkvällen var det också... Det är rätt ojämnt men det ser nog rätt ok ut "på håll". Hoppas jag iallafall. ;-)
KLänningen köpte jag på ESPRITs rea för ett tag sedan och jag tycker otroligt mycket om den! :-)
Kram!


Fröken Anki,
tack! Ja det var en riktigt bra dag, men lite trött blev man av att vara så social i stort sett hela söndagen hahaha! Vad kul att du tycker om min "nya look" också". Själv har jag nog inte riktigt vant mig än!
;-)
Kramar!

KARLAVAGNEN sa...

Waow vilken utsikt!!! Jättefina bilder! Ni är så sociala att jag blir imponerad!!!

Saltistjejen sa...

Karlavagnen,
visst är utsikten fantastiskt! Haha tja, ibland är vi sociala ibland inte.... ;-)
Men jag gillar att träffa folk. Två kalas på samma dag var dock lite min limit...
Kram!!

Martina sa...

Vilka härliga bilder pa Lill-Skruttan! Vad gullig hon är!

Och vilken underbar utsikt fran lägenheten där ni var pa kalas. Inte helt fel!

Saltistjejen sa...

Martina,
tack! Ja utsikten är fantastisk där.
Kram!

Anna, Fair and True sa...

Härlig kalashelg!

Heliumballonger är ju perfekta. Tills barnen tappar taget och de flyger till skyarna...

Saltistjejen sa...

Anna fair and True,
ja det var en riktig kalashelg. Och ja heliumballonger är som sagt fina men man ser en del som kommer flygande här också. Och då tänker man på att någonstans gråter nu ett barn... ;-)
På tal om heliumballonger såg vi "Up" igår. Jättefin tycker jag att den var. Men fy vad jag grät...
Kram!

Anna, Fair and True sa...

Jag (och Peter) grät också som bara den när vi såg Upp.

Saltistjejen sa...

Anna Fair and True,
ja visst är den så sorglig. Helt otroligt egentligen vad de hann med mycket i inledningen...!