torsdag, mars 18, 2010

Underbar eftermiddag

En av vårens första verkligt varma dagar. Strålande sol. Klarblå himmel. Lätt ljummen bris som fläktar. Ungefär 19 grader i luften. Gatorna sjuder av vårglada människor i allt från uppknäppta vinterkappor till shorts och sommarklänningar. Allt från kängor till flipflops och bara ben. Lunchdate med M på The Boathouse i Central Park stod på dagens schema. Tur att jag bokade bor igår för det var packat. Det var fler än vi som tänkte ta vara på dagens väder och förena det med god mat och dryck i en underbar miljö. Både på uteserveringen där de cocktailglasen glimmade ikapp med vattnet i solen samt inne på restaurangen där nästan alla bord var upptagna. Det kändes otroligt bra att liksom bara gliiida förbi det par som kom utan reservation och slå sig ned vid vita linneduken. Vi fick dessutom ett bord intill vattnet. Härligt! Sedan var det bara att ta ett djupt andetag, koppla bort vardagstankar och annat "värdsligt", insupa atmosfären och bara njuta.

En titt på menyn.


Lyfter man blicken från bordet och menyn ser man dammen där de just sjösatt roddbåtarna. Staden skymtar i bakgrunden. Än är det inte grönt, men snart är här en lummig liten oas.


Vi fick ett bord alldeles intill vattnet och i bakgrunden kan man se själva "uteserveringen/baren" där folk sitter och njuter i solen.


Förrätterna delade vi på. Det blev Tuna Carpaccio samt roasted Beets. Så gott!


Varmrätterna fotade jag inte men det blev en fiskrätt för mig samt scallops till M. Här är däremot ena desserten.


En del vårtecken syntes i Central Park.




Folk njöt av värmen både på bänkar och gräsmattor. På kullen till vänster låg många utsträckta i solen.


Passerade förbi Metropolitan Museum på väg från Central Park. Även här satt många och njöt av vädret på den stora trappan.


Imorgon är det fredag igen. Denna veckan har gått rasande fort. Vädret verkar fortsätta att visa sig från sin bästa sida imorgon och på lördag. Sedan ska det bli lite ostadigare igen. Under kvällen imorgon blir jag och Lill-Skruttan ensamma hemma eftersom M ska ut och fira av en kollega. Vi får väl se vad vi ska hitta på. Troligen blir mitt Fredagstema lite försenat men jag hoppas att det ska komma någongång under helgen eller i början av nästa vecka. Nu blir det nog däremot lite påfyllning av min temugg och så småningom sängen.

16 kommentarer:

Trillingnöten sa...

Åh vad underbart! Helt fantastiskt. Önskar jag var där :p Lite avis. Och så ska ni flytta tillbaka till Svedala. Efter den här vintern bör ni fundera på om det är nödvändigt :) Ha en toppenfredag!

Syster i söder sa...

Fy för vad jag vill till NYC nu!!!!!!!!!!!!!! ser helt underbart ut. Här känns det fortfarande långt till vår. För att inte tala om hur långt det känns till den värmen som ni har!

Victoria sa...

Åh, helt lövely ju!! Kram!

Inger sa...

Jag vill vara i NY nuuuu!
Längtar så efter värme och snöfritt.
Det har varit så segt med all snö. Idag regnar det iallafall, skönt.
Det är inte så ofta jag ser fram emot regn men nu gör jag det. Hoppas det tar rejält på snötäcket.
Trevlig helg hälsningar!

Martina sa...

Vad härligt det ser ut!

Maste absolut testa The Boathouse nästa gang vi kommer till NY!

Anna, Fair and True sa...

Så avis! Jag vill också har vår! Och äta på Boathouse (det var ju fullt när vi var i NYC senast)!

olgakatt sa...

Sitter ni vid samma bord som vi gjorde i höstas? Det ser ju så ut!

Instämmer med njesen! Jag vill oxå till NY nu...

Saltistjejen sa...

Trillingnöten,
haha nej när det är så här undrar man ju....!
;-)

Annika sa...

Ska ni tillbaks till sverige under nästa år?
Har ni bestämt er för det?
TRIST, tycker jag. Kommer ju att sakna dig i USA även om vi inte precis ses och bort nästgårds. Men ändå...
Lovely bilder från the PARK!!
Lyxig lunch där på the boathouse. jag vill också äta där ngn ggn.
SÅ härligt och ljuvligt väder nu!!
Lööööööving it!!
Kramar!!

Saltistjejen sa...

Syster i söder,
Ja du är alltid välkommen hit det vet du!! :-)
Ni får börja spela på Lotto. Eller kanske ligga i mer i poker??? ;-)
We miss you!
KRAM!!


Vic,
ja det VAR det!


Inger,
haha, jag förstår det. Nu är bästa tiden här tycker jag. De kommande två månaderna och även hösten. Då är NYC som allra bäst tycker jag!
Och visst är regn ett vårtecken! :-)
Kram!


Martina,
ja gör det nästa gång ni kommer!


Anna Fair and True,
ja ni får boka bord nästa gång. Så ni vet att ni får plats!


Olgakatt,
vi satt nästan vid samma bord faktiskt. Tror ett par bord "ner" men som sagt utsikten är ju i stort sett densamma oavset vilket bord vid vattnet man får!
Och återigen, du är alltid välkommen hit såklart! :-)
Kram!


Annika,
inget är bestämt alls. Men mitt visum går ut nästa år så vi måste bestämma oss under detta året trot jag. Mer eller mindre iallafall. Vi får se. Allt beror såklart på jobben och så. OCH på om vi i annat fall skulle kunna få ett green card. Annars MÅSTE jag ju lämna landet. Om inte M kan få ett j-gt välbetalat jobb så jag kan vara hemma för jobba får jag ju inte göra utan visum eller green card....
Apropå Boathouse MÅSTE du äta här när ni kommer! Jag är nästan hundra på att du skulle älska stället! :-)
Sååå mycket New York-känsla!!!
KRAM!

Petchie75 sa...

VA?? Har ni bestämt er för att flytta tillbaka till Sverige? Nu har jag missat något här!
Vilken underbar lunch ni hade, tuna carpaccio och rostade rödbetor låter så gott. Hi hi, vilken rolig min M har på fotot, och bildtexten om dammen och båtarna läste jag som att man kunde se "dammet från de nyss sjösatta båtarna", jag försökte se något damm på fotot, ha ha!
Kram och trevlig helg!

Desiree sa...

Ååååh vilken härlig och underbar vårdag Saltis! Man verkligen känner våren spira när man läser det här. Här har vi också superfint väder idag och kommer också att ha imorgon men tyvärr inte på söndag.
Mums jag känner med en gång att jag vill gå till The Boathouse! Ooooh det såg sååå gott ut! Vilket underbart ställe. När vi tar oss till NY ska jag gå dit. Det var ju perfekt att du bokat bord där och att ni fick en underbar lunch date ihop du och M. Det är toppen att ni tar er för sådana saker för det ger så mycket livskvalité. Ser fram emot ditt fredagstema då det kommer så småningom. Ha en underbar helg.

Kram!

Saltistjejen sa...

Petra,
njae vi har inte bestämt ngt alls egentligen. Saken är som ag skrev ovan till Annika att mitt visum går ut nästa år. Så då måste jag först ha skaffat green card annars får jag inte jobba här längre. Så vi får se vad som händer. Allt beror som sagt på jobb etc...
haha visst är det lustigt hur fel man kan läsa ibland. Som jag läste din bildtext helt fel där du visade foto med en man och hans häst för ett tag sedan. :-)
Kram!!


Desiree,
ja det var verkligen udnerbart! idag är det lika fint och i morgon med. Men även vi ska få lite sämre väder på söndag. Om ni kommer hit vill jag verkligen rekommendera The Boathouse! :-)
Ha nu en fin helg!!
Kramar!!

Therese sa...

Är allt dags att ge mig tillkänna här:) Har smygläst din blogg ett bra tag nu. Var i NY för 100 år sen, känns det som i alla fall;):) Men det var 1994 så nästan 100 i alla fall:) Och jag längtar tillbaka varje dag. Tycker det är så roligt att gå in här och läsa om er vardag i NY tillsammans med er söta lilla dotter.
Önskar er en härlig och solig helg.
Kram Therese

KARLAVAGNEN sa...

Lääääckert! Njuuuuut!!! Äsch vad säger jag? Det gör ni ju! Fortsätt så!!! ;-)

Saltistjejen sa...

Therese,
å vad GLAD jag blir att du lämnat en kommentar! Och att du gillar bloggen!! :-)
Kanske kommer du tillbaka hit på besök snart då eftersom du längtar tillbaka? :-)
Kram!!


Karlavagnen,
hahahaa! ja vi njuter!!!
Och vi ska definitivt fortsätta göra et! Tack!!
Hoppas du får en fin helg!
Kramar!