tisdag, februari 15, 2011

Första mötet

Så har vi träffat vår advokat för första gången. Tidigare har vi endast haft telefonkonsultation. Ja, vad ska man säga? Själva mötet var relativt kort. Vi fick svar på en del frågor angående själva processen och vi gick igenom en del saker med advokaten. Just nu känns det mest som om väldigt mycket snurrar runt i huvudet. Vi måste fatta en del beslut om hur vi ska skicka in vår ansökan. Det finns lite olika alternativ på framförallt hur detta kan gå till. Självklart är det lätt att stressa upp sig och jag känner att jag har en förmåga att ibland vrida och vända på saker och ting så många gånger att jag till slut blir snurrig själv. Det som känns bra nu är ändå att det hela är igång igen. Med tanke på tidsaspekten var det hög tid för oss och nu får vi hoppas att det hela kommer att gå hyfsat snabbt. Mycket ligger såklart på oss själva såhär i början. Hur fort vi kan ha alla dokument färdiga. Men som sagt, nu har vi iallafall börjat ta det där första steget.

Huset där advokatkontoret låg


Rätt kass bild, men jag ville mest visa den för det är lite roligt att man i många av skyskraporna här har s.k expresshissar. De stannar alltså inte på alla våningsplan eftersom det då skulle ta alldeles för lång tid att åka upp eller ner. Den här som vi åkte idag stannar endast på våning 12-22. Ja, och så på bottenvåningen såklart.

Det är som sagt svårt att ens försöka fundera över hur utfallet kommer att bli. Just nu är vi nog mest fokuserade på att få ihop den här jäkla ansökan och så vi kan skicka in den. Sedan får vi helt enkelt vänta och se. Och hoppas.

20 kommentarer:

Trillingnöten sa...

Jag håller alla tummar för er! Det är ju ingen lätt process! Kan vara skönt med lite hjälp, trots att det kostar en smärre förmögenhet...När måste det vara klart? Kram

Saltistjejen sa...

Trillingnöten,
tack!! Nej detta känns väldigt mycket som olika "Om ditt så blir det si och om datt så blir det så...." Sådant kan jag tycka känns jobbigt...
Allt beror på när vi kan få rekommendationsbreven. Vi kan inte påbörja ngt förrän de är klara.
Kram!!

Taina sa...

Byråkratiskt? Jag kan föreställa mig att det är många procedurer som ska avhandlas. Jag som tyckte visumansökan var bökig...

Lycka till nu!

KRAM!

eastcoastmom sa...

Tror att en bra advokat är väl använda pengar.

Vi funderar som bäst på om och när vi ska söka medborgarskap, vilket är nästa steg. Om man vill.

Pettas sa...

Stort lycka till!
Får man springa i trappor mellan hiss-stopp-våningarna?
Intressant som vanligt:)

Annika sa...

Det verkar vara en djungel, Saltis. Power till er NU. Så lätt det var i början av 90-talet, trots allt. Gifte mig med Peter, fick grönt kort på en ggn. Så är det inte idag.
Byråkratiskt, ja!!
Nu ska jag ansöka om medborgarskap. Tror det är lite lättare än GC iallafall. LYCKA TILL!!!! Advokat är nog smart att ha i denna process!
Kram!!

Lia sa...

Saltis: allt löser sig alltid på något märkligt vis =). Det kommer att gå bra även den här gången, fokusera bara på det som behövs göras och släpp det sedan...för annars blir man helt snurrig av att tänka och våndas. =)
Jag håller tummarna såklart! PUSS och KRAM

Saltistjejen sa...

Taina,
ja det är oerhört byråkratiskt. som en visumansökan men tusen ggr värre...
Kram!


eastcoastmom,
ja vi får hoppas det. I detta landet känns det som om det mesta måste skötas via advokater. Medborgarskap låter väl jättebra om ni kan ansöka om det tycker jag.
Kram!


Pettas,
tack!!
Haha våningarna som denna hissen inte stannade på trafikeras såklart av andra expresshissar. I detta fallet säkert av hissar sommendast stannar på våning 1-11. :-)
Kram!


Annika,
ja det är en djungel och det är dessutom dyrt. Immigration har ju höjt avgifterna nämnvärt nästan vart eller vartannat år så nu är det ganska kostsamt att ansöka om GC. Gissar att det handlar om en viss "sållning". De vill att endast personer som har råd att betala avgifterna ska kunna ansöka. Det tror jag iallafall. Tycker det låter bra att du ska ansöka om medborgaskap nu! En av våra bästa vänner här håller just på. Hon var och gav fingeravtryck häromveckan. Hon fick liksom du GC via äktenskap för ett antal år sedan men har nu bestämt att gå vidare till medborarskap. Hon är kanadensiska men jag förstår det som att hon får ha dubbelt medborgarskap.
Kram!!


Lia,
ja vi får hoppas det. Jag är en positiv person i grund och botten och känner att det mesta ofta brukar fixa sig till slut ändå. Så jag hoppas det gäller även detta.
Kram och TACK!!

Sporty Spice sa...

Har du frågor så maila mig. Jag har ju just gått igenom hela min GC-ansökan och väntar bara nu på min biometrics-undersökning (fingeravtryck).

Saltistjejen sa...

Petra,
TACK!! Vad gullig du är! Jag kanske skickar dig ett email, men jag tror att vi går under helt olika processer. Du ansöker väl om GC via din man??? Alltså att du får ett genom äktenskap med en amerikan. Vi ansöker ju om GC via en helt annan kategori och det är andra kriterier för detta.
Men jättetack ändå!!!!! :-)
Kramar!

Desiree sa...

Jag håller tummarna för er att det löser sig snabbt och effektivt.
Kram!

Saltistjejen sa...

Desiree,
tack!!

Marianne sa...

Vad skönt att det är på gång nu! Och bra att ni har en ny advokat som kan ge tips och råd, även om ni fixar det mesta själva. Ja nu får vi hålla tummarna att allt går vägen!

KRAM!

Saltistjejen sa...

Marianne,
ja nu håller jag alla mina fingrar och tår för att det ska gå bra detta.... men läskigt tycker jag det är.
Kram och Tack!!

Petra H sa...

Håller tummarna!! Jag förstår att det är läskigt, det är ju er FRAMTID det handlar om! Men du ska veta att ni är väldigt välkomna tillbaka till Europa om det skulle gå helt fel! (även om jag så klart inte hoppas på det för ER skull!)
KRAM!!

Saltistjejen sa...

Petra,
haha tack vännen! Europa känns bara inte helt rätt just nu. Kanske framöver?! :-)
Och visst är det läskigt att inte ha full koll på framtiden och framförallt att inte riktigt kunna styra över vad som ska ske. tack för ditt stöd vännen!!!
Kram!

Anna, Fair and True sa...

Håller tummarna och korsar fingrarna!

Saltistjejen sa...

Anna Fair and True,
tack!

Bejla sa...

Håller tummar och tår för er! Och kul med hissfotot. ;-)

Saltistjejen sa...

Bejla,
TACK!!