fredag, februari 04, 2011

Lite uppdatering av sjukläget plus Fredagstema - is

Fredag igen. Hade först tänkt skippa Fredagstemat idag eftersom jag åkte på en dunderförkylning. Igår sov jag i stort sett mer eller mindre hela dagen. M tog Lill-Skruttan till dagis då och jag gick och lade mig vid 10-tiden och vaknade av att M kom hem en stund på eftermiddagen strax innan halv tre. Somnade om igen en stund och vaknade igen då M var tillbaka runt fyra för då skulle vi ha ett telefonsamtal med en av de advokater vi kontaktat. Samtalet kändes bra och eventuellt kommer vi att anlita denna advokat. Vi ska fundera över helgen. Efter det var jag uppe och gick och hämtade Lill-Skruttan på dagis. M skulle ut på galej med jobbet för att fira av en jobbarkompis som sa flytta tillbaka till Italien nu i dagarna. Efter sju år här i staden. Jag vill inte ens tänka på hur tudelat det ska kännas....

Lill-Skruttan och jag fick därmed en hemmakväll ensamma. Det gick jättebra, men helt tack vare Apple´s hjälp. För det blev en iPadkväll. Helt och hållet. Endast med avbrott för middag. Inte det bästa kanske, men jag hade noll energi för att leka eller göra något mer aktivt med henne då. Hon själv var säkert strålande lycklig över att få se hur många Barbapapafilmer (på YouTube) som helst. Själv kunde jag känna ett litet styng av dåligt mammasamvete över att det var det enda hon gjorde under kvällen, men är man så pass sjuk så är man. Jag satt bredvid henne i soffan och ömsom kommenterade hennes filmer, ömsom försökte läsa lite i min bok. Sedan blev det en hyfsat tidig sänggång för oss båda. Vi var i säng före 21 vilket nästan aldrig händer annars, och jag somnade ihop med Lill-Skruttan. Vaknade i morse vid halv niotiden. Alltså har jag inatt sovit nästan 12 timmar. Detta ovanpå de fem-sex timmarna jag sov igår under dagen. Jag gissar att kroppen behövde det? Idag känner jag mig bättre än igår, men fortfarande hängig och trött. Det blir till att stanna hemma från jobbet även idag och ta det lugnt, men jag hoppas att jag ska känna mig bättre och piggare senare idag.

Men tillbaka till Fredagstemat. Det är Annika i Reston som står för februarimånadens teman. Och som sagt först tänkte jag hoppa över dagens, men eftersom jag gick med Lill-Skruttan till dagis i morse passade jag på att ta ett par foton på vägen. Vi har ju en hel del is här efter "kyl-regn-sedan-kyla-igen-vädret". Men på grund av att bilderna endast är snabba snapshots och inget jag lagt tid på så blir mitt bidrag till dagens tema is varken spektakulärt, konstnärligt eller coolt. Men det blir iallafall något. Annars tyckte jag just is var häftigt med tanke på de isstormar som dragit in här i vinter. Men som sagt, jag kände mig inte riktigt i form för en längre promenad med kameran.... Vill ni däremot se coola isbilder så kolla Kalas-Lottas blogg här, Annikas ishagelskur här, samt Petras blogg här och här (den senare bilden har jag redan länkat till tidigare men den är så otroligt häftig att den är värd att ses igen!).

All snö är nu täckt av en isskorpa. I vissa fall och ljus kan det nästan se ut som "icing/frosting" på en tårta eller så. Det är som skare men otroligt tjock sådan.


Här kan man också se isskorpan. Dessutom lite mer ren "is" på lilla bilden till höger, samt spår i snöisen på bilden i nedre högra hörnet.


 Trappan på vår bakgård vill jag inte gå i just nu. Iallafall inte utan skridskor....

På tal om is så kan jag ju säga att jag saknar att åka skridskor! Det har jag gjort varje vinter enda sedan vi flyttade hit. Nu säger många "Men ni kan ju åka på isrinken i Central park!" och visst kan man det. MEN det är inte vad jag kallar för skridskor. Sorry! Att trängas med hur många som helst på en liiiten rink och hela tiden ha koll så man inte kör på något barn som ramlat, nej det är inte skridskor för mig. Skridskor för mig är långfärdsskridskor på sjöar!!!! Där man är ute en hel dag och bara gliiiiiider fram! Underbart! jag saknar det. Har något gammalt kort med mig från en sådan underbar tur för alldeles för många år sedan och om jag hittar det ska jag scanna det och visa. Om jag minns rätt åkte vi då från Hässelby Strand till Sigtuna. DET är skridskor det!

Förresten! Det höll jag på att glömma. Jag fick ju ett paket igår. Ett försenat födelsedagspaket från M´s moster Olgakatt. TACK!!!! Härligt med en del "svenska saker" för en som inte kan få tag i dessa. Det innehöll godis som inte går att få tag på här, ett gott te i lösvikt samt en fin handkräm som är perfekt till mina fnösketorra händer. Perfekta saker måste jag säga!

15 kommentarer:

Taina sa...

Gud så skönt att du har fått vila ut. Tungt med förkylningar, speciellt när man har småbarn och blir själv med dom. Du ska INTE ha dåligt samvete. Kanske Lill-Skruttan uppskattade att få ha lite egen tid hon med. Med iPaden alltså. Hahahahaha!

Vilka isformationer det finns ÖVERALLT nu. På marken, i träden, på husen ja vart man än tittar så är det snö eller is. Visst är det fint men förrädiskt.

Långfärdsskridskor har jag aldrig testat. Förra året åkte jag skridskor med Liisa i Kanada. Trodde de gamla takterna satt kvar men det såg nog mer ut som Bambi på hal is än skridskoåkning.

Krya på dig snarast! Kanske det går snabbare nu när du fått lite svenneprylar?

KRAM!!!

Saltistjejen sa...

Taina,
tack!!! jo jag mår faktiskt bra mycket bättre än igår som tur är för igår kände jag mig mer som en överkörd igelkott..... ;-)
Och jo Lill-Skruttan älskade att få ha iPaden hela kvällen igår. ;-)
Kul att ni åkte skridskor tillsammans. Känns som det kommer dröja lite innan vi får ut vår tjej på skridskor.
KRAM!!

Desiree sa...

Helt rätt att stanna hemma även idag och vila upp dig samt krya på dig. Det är toppen att du fick så mycket sömn för det hjälper nog massvis mot att få väck förkylningen. Passade kanske lite extra bra med ett försenat födelsedagspaket nu då du var hemma idag. Lite tröst med gott te och lite godis.
Usch inte kul när det blir en sådan där is-skorpa ovanpå snön. Dels blir det så himla halt och sedan blir det så svårt att gå för ibland sjunker man igen med ena foten och och ibland halkar man. Hoppas du mår ännu bättre under helgen.

Krya på dig kram!

Saltistjejen sa...

Desiree,
tack! Och ja mycket sömn brukar bara bästa medicinen mot sådana här förkylningar. Iallafall för min del.
Kram!

Malin sa...

Inte kul när det blir isigt överallt! Och vilken glädje har barnen av snön om det ligger ett tjockt istäcke ovanpå...
Vilket trevligt Svevrigepaket du fått!

Krya på dig och trevlig helg

Saltistjejen sa...

Malin,
nej jag gillar inte den här istäckta snön alls. Barnen kan inte leka med den. Så det är mest trist.
Och ja sverigepaketet var så fint! :-)
Nu mår jag bättre också tack, även om jag inte är helt bra än.
Kram!

Musikanta sa...

Jättefina bilder du har tagit på isen trots att du inte var helt bra. Skönt för dig att få sova ut för en gångs skull i alla fall.
Du ska inte ha dåligt samvete för att L-S tittar på film. När hon blir större kommer hon att läsa böcker i stället. Jag önskar bara att det hade funnits så fina barnfilmer när Mirren var liten. Tidiga Walt Disneyfilmer är ofta väldigt otäcka!
En skön helg önskar jag dig och din familj.
Kramar från Ingrid

Saltistjejen sa...

Musikanta,
ja det var väldigt skönt att få sova ut. Tror kroppen behövde det. Och jo hon läser böcker själv ibland också men hon har inte så långt "attention span" vad gäller böcker som film. men det kommer säkert med tiden.
:-)
Tak också för din gulliga kommentar om bilderna.
Kram och hopas du får en fin helg du med!!

StrandMamman sa...

Det är säkert många som halkat och brutit både armar och ben i vinter pga istäcken :(( Krya på dig!

Saltistjejen sa...

Strandmamman,
ja tyvärr så är det ju många olyckor som kommer med halkan.Tack för krya-på-dig-et också! :-)
Kram!

Trillingnöten sa...

Skönt med vila!! Det behövde du och tack och lov för iPad och video :) För utan dem skulle jag gå under ibland :) Så gör vi alla och det är helt okej!

Bejla sa...

Inget kul med förkylningen, men ett temainlägg fick du i alla fall. Själv har jag haft det fullt upp och hann inte leta fram de bästa isfotona, men det är ju bara för att jag har så många. ;) Nu sitter jag dock på en flygplats och väntar på dagens 2a flyg, därför inte så många kommentarer när ni jag läser ikapp - har bara iphonen och begränsat med ström. ;)

Saltistjejen sa...

Bejla,
nej förkylning är inget vidare. Jag har tyvärr hostan kvar än... :-(
HAhaha dina foton var ju jättefina så om de inte var de bästa måste du verkligen ha många foton! ;-)
Hoppas resan går bra!
Kram!

Anna, Fair and True sa...

Hoppas det ordnar sig med advokat! Hade ni någon nytta av den information jag skickade?

När man själv är sjuk har man rätt att vara en "lat" förälder! Men jag förstår vad du menar, jag har själv ibland lite dåligt samvete att jag mest sitter i soffan med Isolde nu fast jag vet att det ju är det man gör i början!

Peter och jag har pratat om att långfärdsskridskor i flera år men det har inte blivit av och nu lär det ju inte bli lättare när vi har barn...

Saltistjejen sa...

Anna Fair and True,
jo tack för din hjälp!!!! :-)
Jag kollade upp både länken samt kontaktade din väns vän.
Vi har haft kontakt med en del advokater som jag vaskade fram via länken, men i slutänden blev det en anann. En som jag fick rekommenderad från en f d kollega som hade anlitat den advokaten till sitt green card. Men JÄTTETACK ändå!!! :-)
Inte ska du ha dåligt samvete för att du sitter i soffan. hahaha första 1,5 månaden tror jag att jag mer eller mindre tilbringade just i soffan.... ;-)
Kram!!!