lördag, februari 26, 2011

Social lördag

Idag lördag har det varit en mycket aktiv och social dag. Såpass att jag faktiskt känner mig lite sliten nu på kvällen. Men det har varit väldigt roligt så det känns ändå bra. Förmiddagen började med en konsert med Bari Koral & the Family Rockband som Lill-Skruttans dagis arrangerat. Jag tänker inte skriva så mycket mer om Bari Koral eftersom jag gjort det i ett antal inlägg tidigare, men konserten var som vanligt väldigt bra med både välkända gamla låtar och nyare.

Fotot till höger är otroligt suddigt och visar väl egentligen mer att de här små damerna väldigt sällan satt still under konserten...


Här hoppas det för fullt till en av låtarna.


Vi hade tipsat några av våra vänner som inte har barn på vårt dagis om konserten (den var öppen för alla) och båda dessa familjer kom för att lyssna. En av familjerna är den svenska familj vi nyss lärt känna, och den andra familjen är vänner som också har Sverigeanknytning. Trots att de inte är svenskar utan han österrikare och hon amerikan, så doktorerade de båda i Sverige och M samarbetade med den ena av dem då. Efter konserten gick vi hem till oss för att fika. Det blev en himla trevlig stund och barnen lekte en del med varandra. Lill-Skruttan hade inte en av sina bästa dagar idag (kanske lite sviter efter den senaste veckans sjukdom?) och var tröttare och grinigare än vanligt. Ändå var hon väldigt ivrig att få träffa sin nya svenska kompis V, och frågade flera gånger efter henne i slutet av konserten, vilket självklart kändes roligt.

När våra vänner gått var det dags för en liten eftermiddagsvila för Lill-Skruttan. Därefter skulle vi till Harlem för att träffa vänner på middag. Det var samma gäng som firat 4th of July tillsammans i somras och det blev även denna gång en väldigt trevlig kväll. God mat, mycket prat, lek med barnen. Eftersom Lill-Skruttan var tröttare än vanligt gick vi dock hem ganska tidigt. Men en riktigt innehållsrik dag har det varit.

Jättetrevlig kväll.


Lill-Skruttan kom på att hon ville rita i väntan på efterrätten.


Imorgon har vi inte riktigt lika fullspäckat schema vilket känns skönt. Jag gillar att ha åtminstone en av dagarna på helgen lite mer "öppen". Särskilt skönt är det att ha söndagarna lite mer lugna tycker jag. Om det går.

11 kommentarer:

Trillingnöten sa...

Vad kul med konsert! Det är så dåligt med sånt i Sverige, konserter för barn så där...de enda som turnerar, fortfarande!, är Mora Träsk :) Önskar att det fanns mer att välja på. Kanske om man bor i typ Stockholm? Jag vet inte.
Skönt med en lugn söndag! :) Kram

Desiree sa...

Ja den där koncerten minns jag att du berättat mycket om tidigare, kul att den återkommer varje år så att ni kan gå dit och njuta. Det är ju jättekul för de små att uppleva en sådan här koncert. Det var verkligen en fullspäckad lördag ni haft men en jättemysig lördag. Hoppas ni får en fin söndag också.
KRam!

Stef sa...

Vad roligt med konsert! Vilket bra initiativ av dagiset, och barnen verkade ju uppskatta det jättemycket! Ni hade full rulle ser jag, trevligt när man hinner med så mycket och hinner träffa många goda vänner! Ha nu en relaxing Sunday! kramar

Saltistjejen sa...

Trillingnöten,
ja det är jättekul. Här finns såklart mycket aktiviteter för barn, men detta är ju lite speciellt eftersom det är dagiset som anordnar och att Bari är barnens musiklärare samt Kathryn (som man kan se dansa på scenen i en av bilderna) är deras "movement teacher" så barnen känner ju dem.
Kram!


Desiree,
ja de brukar anordna konsert med Bari varje år vilket mycket uppskattat. Och gårdagen var verkligen fullspäckad, men kul!
Kram!


Stef,
ja dagiset anordnar detta varje år. Eller egentligen är det faktiskt föräldrarna via "Parent association board" som tillsammans med dagiset anordnar detta. Som ett sätt att dra in mer pengar till dagiset och samtidigt göra något som uppskattas av både barn och föräldrar.
Och träffa vänner är alltid mysigt! Igår blev det många vi såg också. :-)
Kram!

Evasleva sa...

Ojoj vilken dag. Förstår att ni alla är trött. HOppas att er söndag blev lugn och skön :) Håller med om att även om det är jättekul att vara social behöver man både och.
Vi har tagit det jättelugnt eftersom vi alla är förkylda.

Anonym sa...

Hihihi, DET förklarar saken! Saltis, det var nämligen JAG som ringde på din mobil vid två tillfällen i lördags (om du fick upp ett skumt nummer på displayen!) Ringde med Js skype..när mailet jag suttit och skrivit började ta C-uppsatsomfång, insåg jag att det är nog lättare att ringa, hahaha.
Får testa en annan dag! Men härligt att er lördag bjöd på så mycket skoj, och SÅ FINT du har fixat bilderna i det här inlägget! HUR gör man? =) KRAMIS Lia

Saltistjejen sa...

Evasleva,
ja det var en rätt itnensiv lördag, men rolig! :-)
Idag har det varit betydligt lugnare.
Hoppas ni kryar på er snart i familjen!
Kram!


Lisa,
aha! Ja jag tror jag hade något okänt nummer som ringt, men inget röstmeddelande så jag tänkte att det var felringning eller ev "spam" eftersom man kan få det här. Testa gärna en annan dag du!!!
Men du får gärna skicka din "C-uppsats" också!! :-)
Jag blir väldigt nyfiken!!
Kram!

Anonym sa...

Hahaha, c-uppsatsen är numera raderad, men vilken tid (min tid) är det lättast att nå dig?! Blev ju så glad när jag fick ditt mobilnummer, så det är lika bra att utnyttja det tänkte jag =)
Kram Lia

Bejla sa...

Vilken dag! Kul med massor som händer, men ja, några timmar varje helg där man bara kan göra helt vad det faller en in för stunden är verkligen guld värd. Hoppas söndagen också har blivit trevlig.
Kram!

Saltistjejen sa...

Bejla,
ja det var en rolig dag men efter en sådan är man rätt glad att få en något lugnare dag sedan. Annars är det lätt att helgen känns lite väl full.... ;-)
Kram!

Saltistjejen sa...

Lia,
ser nu att jag skrivit Lisa i min svarskommentar tiil dig ovan. Jaja, jag menade Lia såklart!!!
Synd att C-uppsatsen är ett minne blott för även mail är skoj! :-)
Ang tider så är det så olika från dag till dag men ni ligger ju 6 timmar före oss och oftast är chansen störst att nå mig runt 14-16-tiden vår tid vilket skulle bli 20-22-tiden svensk tid då. Men det är som sagt lite olika från dag till dag. Om du vill veta mer säkert kan du alltid skicka ett sms samma dag som du vill ha kontakt för att bestämma en tid som kan passa bra just den dagen.
Skype-video-snack fungerar annars super det med!!! Jag kan skicka dig min Skype-ID på mailen!
:-)
Kraaaam!!